New York, New York!

Lelukauppias vieraili yhdessä lelualan ykköstapahtumista, New Yorkin lelumessuilla. Listasimme tapahtuman huippubrändit, jotka jyräävät tänä vuonna maailmanlaajuisesti. Tässä tulevat Ison Omenan isot tähdet!

MITÄ? New York Toy Fair
MISSÄ? Javits Center, Manhattan
MILLOIN? 14.-17.2.2015

1. Ryhmä Hau on jättihitti!
Tämän olet kuullutkin jo jälkikasvultasi: Ryhmä Hau on mahtavinta, upeinta ja parasta ikiaikoihin. Oli lapsesi suosikki Riku, Rekku, Rolle, Vainu, Samppa tai Kaja (ja myönnä, että sinäkin osaisit luetella nämä nimet jo unissasikin), sympaattinen haukkusakki on saanut perheen pienimmät täysin pauloihinsa. Nickelodeonin sarjaa pyörittää Suomessa Yle: ohjelma on osa Pikku Kakkosen tarjontaa.

Ryhmä Hau (alkuperäiseltä nimeltään Paw Patrol) on hitti muuallakin kuin meillä. Se kävi selväksi New Yorkin messuilla saman tien: jokainen halusi selfien aulassa päivystäneiden koirahahmojen kanssa ja osasto jos toinenkin pursuili sarjan oheistuotteita. Ryhmä Hau -leluja ehdittiin räksyttää Suomeenkin hetki, ennen kuin kauppiaat ehtivät reagoida sarjan yllätyssuosioon. Nyt niitä saa. Valikoima kasvaa varmasti lähitulevaisuudessa.

hau

 

2. Tuomas täyttää pyöreitä!
Tuomas Veturi juhli messuilla 70-vuotissynttäreitään – aika hyvin höyryveturilta, joka ei ole lähtenyt ajan myötä juurikaan kikkailemaan. Brändin tenho on sen simppeliydessä ja sympaattisuudessa. Tuomakseen rakastutaan usein jo taaperoiässä: Tuomas ja ystävät -telkkaritarinat ovat tempoltaan sopivan verkkaisia ja tunnelmaltaan lempeitä. Räjähdysten ja hössötyksen määrä on miminissä, mikä on nykytrendien joukossa virkistävää. Persoonallinen veturiystävien joukko takaa tuotevalikoiman laajuuden: keräiltävää riittää.

Javits Centerissä kunnioitettavaan pappaikään ehtinyt veturi oli koko show’n tähti: jättikokoinen, ilmapalloin koristeltu Tuomas valvoi koko valtavaa messukeskusta lasiparvella ja oli tilan ehdoton katseenvangitsija.

tuoma_veturi

 

3. Voimaryhmä palaa dinojen imussa!
Kolmekymppiset muistavat Power Rangersit omasta nuoruudestaan, ja hohtavaan polyesteriin puettu jengi tekee tänä vuonna paluun rytinällä. Kuten trendikatsauksessamme vinkkasimme, Jurassic Worldin ansiosta hirmuliskot ovat vuoden sana. Se tiedetään myös Power Rangersin tuotantotiimissä. Niinpä ryhmän uudet seikkailut on nivottu 65 miljoonan vuoden takaisiin tapahtumiin ja mellastaviin dinoihin. Konsepti toimii!

Power Rangers Dino Charge on uunituore animaatiosarja – ja Nickelodeonin rosterissa sekin. Sopii siis odottaa, että sankarit piukeissa asuissa valloittavat tänä vuonna suomalaiset tv-ruudutkin.

power_rangers

 

4.Supersankarien nousukiito jatkuu!
Hämähäkkimies, Teräsmies, Lepakkomies… Vanhempia haukotuttaa vähitellen, mutta lapset ovat yhtä pähkinöinä kuin ennenkin. Supersankarihypelle ei näy loppua tänäkään vuonna – sen tekivät selväksi messujen sadat aiheesta ammentavat tuotteet.

Intoilua ei hillitse sekään, ettei lisensseihin liittyviä leffoja ole tiedossa hetkeen: Batman vs. Superman: Dawn of Justicekin saa ensi-iltansa vasta ensi vuonna, ja supersynkeä elokuva on suunnattu aikuisille. Tuotteet vetoavat siis supersankareihin hurahtaneisiin täysi-ikäisiinkin. Miten olisi olkkariin kolmemetrinen muovi-Batman?

batman

 

Ps. Oli siellä suomalaisiakin! Törmäsimme messuilla muun muassa Martinexin Jenni Jalavaan ja Tacticin Kati Heljakkaan, jotka ovat todellisia Javits-konkareita. Kumpikin suihki messuilla muun muassa treffeillä pelikehittäjien kanssa.

Tacticilla oli messuilla myös oma osasto, jolla oli Nürnbergin messujen tapaan valkoinen, raikas ilme. Kansainvälisestikin noteeratun firman tilat eivät jääneet piiruakaan kilpaijoiden varjoon. Hyvä Suomi!

tactic_osasto

Ensi vuoteen, New York Toy Fair!

New York Toy Fair – faktat lukuina
Yli 30 000 vierasta
42 000 neliömetrin näyttelytilat (siis seitsemän jenkkifutiskenttää!)
1100 näytteilleasettajaa
13 000 ostajaa
100 maasta vieraita

www.toyfairny.com

pilvenpiirtaja