Vuoden Perhepelit 2015 -kilpailun satoa

________________________________________________________________________________________________________________________________________

crabz

Crabz – Ryömivät Ravut / Amo Oy

”Oletko rannan kuningas? Selvitä se tämän hauskan perhepelin avulla. Kun vesi nousee ravut etsivät turvaa toisistaan. Liikuta ja kasaa rapuja niiden koon mukaan. Yksinäiset ravut joutuvat veden varaan, joten pysy yhdessä! Se pelaaja voittaa, joka tekee vastustajan ravut liikkumattomaksi asettumalla niiden päälle ja joka viimeisenä pystyy liikuttamaan ainakin yhtä omaa rapuaan. Taktiikka ja viisaat siirrot vievät Sinut voittoon.”

hoop

Hooop! / Amo Oy

”Hyppää sammakko, hyppää! Sammakot hyppäävät lehdiltä toisille siltoja pitkin. Kuka saa ensimmäisenä loikittua omat sammakkonsa kilpailijan lumpeenlehdille voittaa. Sillat sortuvat aina hypyn jälkeen ja ne poistetaan. Uusia siltoja pitää rakentaa ja taktisia kortteja käyttää voiton rakentamiseksi. Hauska, taktinen perhepeli 2-4 pelaajalle.”

taxi_challange

Taxi Challenge New York / Amo Oy

”Taxi Challenge -pelissä pelaajat kilpailevat, kuka on nokkelin taksikuski ja kuka saa kassaansa nopeimmin 100 dollaria työvuoronsa aikana. Pelaaja kohtaa työpäivän kuluessa erilaisia haasteita ja voi saada isonkin korvauksen hyvin suoritetusta tehtävästä. Taxi Challenge on mukaansatempaava koko perheen lautapeli, jossa liikutaan pelilaudalla perinteisesti noppaa heittämällä. Oman jännityksensä peliin tuo niin sattuma kuin taktiset kortit.”

stop_the_crono_bomb

Stop the Chrono Bomb / BRIO AB

”Tässä pelissä vaaditaan nopeutta ja notkeutta. Tavoite on päästä mahdollisimman nopeasti tikittävän pommin luo ja sammuttaa se. Pommin luo päästäksesi sinun on ylitettävä tai alitettava huoneen poikki viritetyt vaijerit. Jos hipaiset vaijeria, kello hypähtää askeleen eteenpäin. Se, joka sammuttaa pommin nopeimmin, voittaa pelin. Vauhdikas toimintapeli!”

out_of_mine

Out of Mine / Lautapelit.fi

”Kääpiöt kaivavat tunneliaan ja yrittävät löytää kristallia. Nokkelin kaivoksen suunnittelija voittaa pelin. Pelissä vaaditaan loogista päättelyä, nopeutta ja ripaus tuuria.”

leppisleikki

Leikkien Leppisleikki / Leikkien Group Oy

”Leikkien Leppisleikki on hauska ja toiminnallinen, motorisia taitoja sekä kehonhallintaa harjoittava peli koko perheelle. Leppisleikissä pelaajat suorittavat yhdessä leppäkerttujen kanssa erilaisia liikunnallisia tehtäviä. Palkintona onnistuneesta suorituksesta leppäkerttu pääsee etenemään kukan vartta pitkin yhä ylemmäs kohti kukkaa ja pelin voittoa.”

hanabi

Hanabi / Marektoy Oy Ltd

”Hanabi tarkoittaa japaniksi ilotulitusta ja pelinä Hanabi on mitä mainioin yhteistyöpeli. Tavoitteena pelaajilla on luoda täydellinen ilotulitusnäytös asettamalla kortit pöydälle oikeassa järjestyksessä. Korttipakka koostuu viidestä eri väristä ja kortit on numeroitu yhdestä viiteen. Pelaajien tehtävänä on laittaa kortit pöytään oikean värisiin riveihin oikeassa järjestyksessä. Kuulostaa helpolta, eikö? No, ei aivan, sillä tässä pelissä et näe omia kortteja vaan ainoastaan muiden pelaajien kortit. Vuorossa oleva pelaaja saa valita yrittääkö pelata kortin pöytään vai antaako vihjeen toiselle pelaajalle. Korttien pelaamisessa pitää kuitenkin olla varovainen, sillä virheisiin ei ole varaa ja vihjeen antaessa saa paljastaa vain joko kortin värin tai numeron. Pelaajien täytyy toimia joukkueena välttää virheitä ja saada ilotulitukset valmiiksi ennen kuin kortit loppuvat.”

klask

Klask / Marektoy Oy Ltd

”Klask on jännittävä magneettinen pallopeli, jossa pelaajat haastavat toisensa! Nopeatempoinen peli vaatii taitoa ja taktista osaamista, mutta myös tuurilla on sijansa! Saatko pelattua pallon oman magneettisi avulla vastustajan maaliin? Ole kuitenkin varovainen – sekä liikkuvat magneetit että oma maali antavat pisteen vastustajalle ennen kuin huomaatkaan!”

terra

Terra / Marektoy Oy Ltd

”Terra vie pelaajansa tutkimusmatkalle maailman kuuluisimmille nähtävyyksille, korkeimmille vuorenhuipuille ja valtamerien syvyyksiin. Päiväntasaajalta pohjoisnavalle – nähtävää on paljon! Kuka tietää, miten pitkä Amazon -joki on? Entä mikä on maailman jyrkin katu? Vaikka et tietäisikään tarkkaa vastausta, niin sinulla on silti mahdollisuus povata maailman parhaimman tutkimusmatkailijan titteli itsellesi!”

nomster

Nomster / Martinex Oy

”Varo, Nomsterit tulevat! Kuolaiset ja erittäin sotkuiset pienet Nomsterit rakastavat herkkuja yli kaiken, ja nyt ne ovat iskeneet silmänsä namijemmaasi. Nomsters on hauska aktiivinen yhteispeli koko perheelle, ja sitä voi pelata sekä sisällä että ulkona. Sääntöjen vaikeusasteiden muokattavuus varmistaa tasapuolisen ja yhtä hauskan pelin kaikenikäisille.”

puzzlo

Puzzlo / Martinex Oy

”Puzzlo on peli, jossa pelaajat yrittävät saada omia palojaan mahdollisimman nopeasti palapeliin, jota kaikki rakentavat yhdessä.”

runny_bunny

Runny Bunny / Martinex Oy

”Runny Bunny -pelissä kukin pelaaja saa vuorollaan pelata joko yksinäisenä, mutta nopeana pupuna tai osana susilaumaa. Sudet yrittävät yhteistyössä saada kiinni pupua ja pupu yrittää päästä turvaan koloonsa. Pelaajat valitsevat yhtäaikaisesti suuntansa ja pelaavat sitä vastaavan kortin. Ovatko sudet valinneet oikein, vai onko pupu liian nopea? Olipa roolisi kumpi tahansa, valmistaudu juoksemaan!”

zoker

Zoker / Pelinova Oy

”Zoker on uudenlainen korttipakka, jonka korteilla on kolme ominaisuutta: väri, koko ja muoto. Zoker-korteilla voi pelata useita eri pelejä kuten perinteisillä pelikorteilla. Korttien kolmas ominaisuus tuo peleihin kuitenkin aiempaa monipuolisempia mahdollisuuksia. Tuotteeseen sisältyy 64 kortin pakka sekä ohjeet useaan eri peliin. Zoker antaa tilaa myös pelaajan omalle luovuudelle, koska kyseessä on pikemminkin väline kuin yksi tietty peli. Jatkossa pelaajille avataan uusien pelien kehittämistä tukeva yhteisö internetissä. Zoker sopii koko perheelle, sillä korteilla voi pelata sekä helppoja että haastavia pelejä.”

wow

Sananselityspeli WOW! / Ab Plasto Oy Ltd

”Ainutlaatuinen sananselityspeli! Korttien kääntöpuolella on kuvat, jotta lapset voivat pelata mukana samoin ehdoin. Jännittävä loppukiri lisää jännitystä entisestään! Sananselityspelit ovat olleet jo pitkään aikuisten suosikkeja – WOW! Sananselityspeli on myös täydellinen perhepeli.”

sulosavelet

SuloSävelet / Ab Plasto Oy Ltd

”Rokki, humppa tai iskelmä – tässä pelissä mukana ovat aina suosikkikappaleenne. Tämä peli ei vanhene. Ja lahjakkuus ei ole lainkaan pakollista…”

robogem

Robogem – koko perheen hauska strategiapeli / SanomaPro Oy

”Robogem on vauhdikas ja koukuttava strategiapeli, jossa robotit etsivät timantteja kaukaiselta planeetalta. Ohjaa robotteja yksinkertaisilla käskyillä, taktikoi, välttele esteitä ja nappaa timantit ensin! Peli vaikeutuu taitojen karttuessa, joten siinä riittää haastetta koko perheelle! Ohjelmointi on yksi tulevaisuuden perustaidoista. Tässä pelissä opit helposti hahmottamaan ohjelmoinnin perusasioita – loogista päättelykykyä ja yksityiskohtaisten käskyjen antamista. Käske robottiasi, kerää timantteja ja pidä hauskaa! Lasten Koodikoulun perustajan Suomessa kehittämä peli!”

monsterilinko

Monsterilinko / Tevella Oy

”Monstereiden pesuhuoneessa käy kova tohina. Vain nopeimmat pysyvät tässä sekamelskassa tilanteen tasalla. Kuka saa kerättyä omat monsterinsa pyykkinarulle nopeimmin? Liikunnallinen peli koko perheelle.”