Vuoden Peli 2023 -kilpailuun ilmoittautuneet pelit

LASTENPELIT:

Eläimellistä menoa -lautapeli / Sanoma Pro Oy
Huoju yhdellä jalalla kuin kurki, laukkaa kuin antilooppi ja pyöri pepulla kuin karhu. 40 hauskaa eri tavoin liikuttavaa tehtävää. Vauhdikas koko perheen peli innostaa kaikki liikkumaan yhdessä. Pelissä heitetään noppaa ja edetään puisilla pelinappuloilla pelilaudalla. Noppaluku määrää, minkä värisestä pakasta tehtävä poimitaan. Vaihtoehtoja ovat tasapainoilu, liikkumistaidot, välineenkäsittelytaidot ja kehonhallinta. Liikunnan riemua! 2–4 pelaajalle. Paketti sisältää: 40 liikekorttia, pelilaudan, 4 puista pelinappulaa ja puisen nopan.

Ensimmäinen pelini: Sammakon loikka / Tactic Games Oy
Loiki lumpeenlehtiä pitkin! Pienten sammakoiden on aika lähteä kotiin, mutta edessä on vielä lammen ylitys. Loiki lumpeenlehtiä pitkin ja heitä noppaa. Löydä yllätys lumpeenlehden alta!
– Nuorimmille pelaajille sopiva mutkaton peli.
– 4 söpöä puuhahmoa ja puunoppa.
– Ei lainkaan muoviosia!

Formworm / Martinex Oy
Formworm on vikkelä ja viihdyttävä koko perheen peli, jossa pahvisia muotomatoja väännellään ja
käännellään oikeisiin muotoihin. Pöydälle asetetussa kortissa on jokin muoto. Kukin pelaaja ottaa oman väänneltävän madon, ja alkaa muotoilla matoaan kortin kuvion mukaiseen asentoon. Nopeimmin valmis saa kortin! Eniten kortteja kerännyt pelaaja voittaa pelin. Muotojen taittelu kehittää hahmotuskykyä,
sorminäppäryyttä ja tarkkuutta. Korteissa on kaksi vaikeustasoa, pienemmille ja isommille madoille sopivat! 2-4 pelaajaa, 20 min, 6+. Säännöt suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, norjaksi ja tanskaksi.

Lankulle / Lautapelit.fi
Olette ilkikurisia merirosvoja, jotka pihistävät aarteita Kapteeni Kirahvin arkusta. Yrittäkää kaataa syyt muiden niskoille, mutta varokaa jäämästä kiinni, ettette joudu lankulle!
Aina kun joku onnistuu pihistämään aarteita, muut pelaajat saavat painoja lankkujensa päihin… ja lankku saattaa keikahtaa…


Ensimmäisenä veteen molskahtava merirosvo häviää pelin! Mainio peli, jossa otetaan riskiä, mutta ahne ei ehkä kuitenkaan kannata olla. Näppäryyttäkin peli pelaaminen vaatii!

Leikkien Monster / Leikkien Group Oy
Leikkien Monster on lystikäs lastenpeli. Luo monsterien taustaväreistä tai -kuvioista kolmen suoria pystyyn, vaakaan tai vinottain ja ansaitset monsteripoletteja. Pelissä on kolme erilaista peliversiota. Megamonsteripeliversiossa sinun tulee yhdistää sekä väri että kuvio! Ole tarkkana ja huuda ”Monsteri!” aina, kun onnistut, muuten vastustajasi voi napata monsteripoletin nenäsi edestä! Viisi monsteripolettia ensimmäisenä kerännyt pelaaja voittaa pelin.

Musse & Helium Kultajuuston jäljillä / BRIO Toy Oy / BRIO AB
Nyt Camilla Brinckin suosituista kirjoista on vihdoin tullut lautapeli. Astu Mousse & Heliumin fantasia maailmaan ja auta heitä taistelussa ilkeitä kyyhkysten metsästäjiä vastaan. Kultajuuston löytäminen ja tuominen turvaan vaatii sekä rohkeutta, oveluutta että onnea nopan kanssa. Ihanan jännittävä ja mielikuvituksellinen peli joka harjoittaa lapsen keskittymiskykyä. Hauskaa kaiken ikäisille aarteenmetsästäjille – nuorille ja vanhoille. Sisältö: viisiosainen pelilauta, 4 siltaa, 30 kyyhkynmetsästäjäkorttia, 12 x 2 ystävämerkkiä, 3×2 kivi/paperi/sakset – merkkiä, 5 pelinappulaa ja jalustaa, noppa ja pelisäännöt

Muumi Piilosilla / Toyrock Oy
Piilosilla Muumipeikon kanssa! Piilosilla-pelissä aikuinen piilottaa Muumipeikon ja lapselle näytetään kuvakortteja vihjeiksi. Muumipeikko auttaa lasta etsimisessä huhuilemalla piilostaan. Peliä voi muokata lapsen taitotasoa vastaavaksi: houkuttele pienoikaista liikkumaan ja tutkimaan, tai järjestä leikki-ikäiselle jännittävä aarteenmetsästys. Paristokäyttöinen (2xAAA, eivät sisälly). Ikäsuositus 1–5-vuotiaille.

Opetellaan Sanaralli / Tactic Games Oy
Tutkikaa kuvia ja etsikää kilpaa eri alkukirjaimilla alkavia sanoja. Jokaisesta sanasta saat pelimerkin bingolaudallesi. Ensimmäinen viiden rivi voittaa! Pelissä on kaksi tasoa – nuorimmat pelaavat kuvalaudoilla. Tukee lukemaan oppimista. Erikoiskortit tuovat peliin jännitystä! Mukana hauska luokittelupeli, joka kehittää sanavarastoa ja ajattelutaitoja.

Popsivat mopsit / Lautapelit.fi
Suloiset puristeltavat mopsit ovat päässeet nuolemaan erivärisiä tikkukaramelleja. Pelaajien tehtävä on heittää kahta värinoppaa ja tunnistaa tikkukaramellien värit joita pikkukoirat ovat päässeet lipomaan. Se kuka löytää ensimmäisenä oikeat mopsit koirapuistoon on voittanut pelin. Popsivat mopsit on näppärä yhdistelmä muisti ja motoriikka peliä.

Pylon Panic – Kartioiden Kauhu / Martinex Oy
Pylon Panic- Kartioiden Kauhu on viihdyttävä perhepeli, jossa on helposti opittavat säännöt. Heitä noppia ja siirrä liikennekartioitasi laudalla. Varo katujyrää, joka liikkuu pelilaudan kaduilla ja armottomasti kerää alleen jäävät kartiot jyräänsä. Jyrätyt kartiot palautetaan lähtöruutuun. Voittaja on pelaaja, joka saa ensimmäisenä kaikki kartionsa turvallisesti maaliin. Sisältää lelukatujyrän pehmeällä jyrällä! Säännöt suomeksi, ruotsiksi, norjaksi ja tanskaksi. 2-4 pelaajaa, 10 min, 4+.

Taikavuori- Magitoppen / Lautapelit.fi
Taianomainen kilpajuoksu alkakoon!
Taikavuoren juurella asuu mestarivelho Balduin, jonka oppitunneille velhokoulun oppilaat kulkevat värikkäitä virvatulia seuraamalla. Virvatulet näyttävät teille reitin salaperäisen metsän halki, mutta virvatulten jäljillä on myös joukko ilkeitä noitia. Kilpajuoksu alas vuorenrinnettä on siis alkanut. Osoittakaa taikavoimanne vierittämällä virvatulet alas vuorelta siten, että ne näyttävät oikean reitin Balduinin luokse vain teille ja johtavat noidat harhaan.

Tornado Force / Toyrock Oy
Tornado riehuu laitumella! Heitä noppaa ja liikuta laumaasi pelilaudalla. Pystytkö pitämään lampaasi turvassa, vai imaiseeko tornado ne mennessään? Nappaa lammas ilmasta kiinni, niin se pääsee vielä peliin. Paristokäyttöinen (3 x AA, eivät sisälly). 2–4 pelaajalle. Ikäsuositus yli 6-vuotiaille.

Turtle Bay -Kilpparikisa / Amo Oy
Kilpikonnien on taas aika kuoriutua ja kiirehtiä mereen! Ruuhkaisella rannalla kilpikonna saattaa välillä keikahtaa selälleen ja matkanteko keskeytyy hetkeksi. Voittaja on se, joka ensimmäisenä saa pienellä taktikoinnilla ja tuurilla kaikki 5 kilpikonnaansa kuljetettua mereen.
Hauska lastenpeli 2-4 pelaajalle.

Whoopee Duck / Toyrock Oy
Pikku ankat ovat kilpasilla kohti joenuomaa, kuka ehtii ensimmäisenä perille? Matkantekoa haittaavat liukkaat kivet ja isäankan vatsanväänteet, sillä sen päästämät pierut voivat lennättää sinut takaisin alkuun. Hauska lastenpeli 2-4 pelaajalle. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille.

PARTYPELIT:

Disck Cover / Lautapelit.fi
Musaa kehiin ja tunnelmat kuviin!

 • Laittakaa musiikki soimaan
 • Äänestäkää parhaiten musiikkiin sopiva levynkansa.
 • Äänestetyin kansi antaa pisteitä

Saatteko musiikkimakunne täsmäämään.

Hitster / Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland
Pelaajat kuuntelevat hittejä 100 vuoden ajalta ja asettavat ne oikeaan aikajärjestykseen musiikin aikajanalla. Ensimmäinen pelaaja, joka kerää 10 hittiä voittaa pelin.

OK Boomer / Toyrock Oy
Tässä partypelissä nuoret haastavat vanhemmat! Testatkaa tietonne vastustajajoukkueen sukupolvesta kysymällä mm. slangisanoja ja tapahtumia. Eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Sisältää 220 kysymyskorttia. 2–8 pelaajalle. Suomenkielinen. Ikäsuositus yli 14-vuotiaille.

Peli äksyille vanhoille miehille, kärttyisille naisille ja muille turhautuneille henkilöille / Ab Plasto Oy Ltd
Mikä ärsyttää sinua eniten? Jonossa etuilevat? Kovaan ääneen kännykkään kailottavat bussimatkustajat? Vai autoilijat, jotka eivät käytä vilkkua kääntyessään?
Jos sinä JA vähintään yksi muu pelaaja ärsyynnytte samasta asiasta, saatte pisteitä.
Nopea ja hauska peli kaikille ”äksyille vanhoille miehille, kärttyisille naisille ja muille turhautuneille
henkilöille”!

 • Ikä: 12 vuotta+
 • Pelaajia: 3 – 8
 • Peliaika: 20 – 30 min

Perudo / Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland
Sekoita viisi noppaa kupissa, kurkista niiden tulokset ja arvaa muiden pelaajien saamat tulokset. Nouse voittoon tekemällä parhaat tarjoukset ja haastamalla vastapelaajat.

Q ME UP / Martinex Oy
Q ME UP on viihdyttävä musiikkipeli illanviettoon, etkoille, synttäreille, matkalle, mihin vain!

Pelin neljän kierroksen aikana kukin pelaaja luo oman diskografiansa, joiden avulla määritellään joukon paras tuottaja tai osuvin musiikkimaku. Kortti antaa aiheen, johon kukin pelaaja vuorollaan valitsee mielestään sopivimman musiikkikappaleen. Valitut biisit soitetaan vuorotellen. Musiikin soidessa muut pelaajat antavat biisille neljästä levypalkinnosta sopivimman – Platinalevy, Kultalevy, Hopealevy tai Kulttiklassikko. Kunkin levyn voi antaa vain kerran kierroksen aikana, joten valitse viisaasti! Lopuksi levyjen antamat pisteet lasketaan yhteen ja kovin pistemagneetti voittaa pelin – paitsi jos salakavala Kulttituottaja jyrää ohi valtavirran. Kierroksen tai illan biiseistä voi luoda soittolistan, jota sopii kuunnella myös seuraavissa illanistujaisissa. 3-6 pelaajaa, 45 min, 14+. Peli on suomenkielinen.

Shit happens / Toyrock Oy
Brutaalinhauska partypeli, jossa tosielämän karmeita tapahtumia pistetään oikeaan järjestykseen. Kumpi on kamalampaa, paperihaava vai huono parturointi? Sisältää 200+ tapahtumakorttia ja säännöt. Kahdelle tai useammalle pelaajalle. Suomenkielinen. Ikäsuositus yli 16-vuotiaille.

Speak Easy / Lautapelit.fi
Speak Easy on loistava kielellistä lahjakkuutta ja päättelyä vaativa peli. Jokaisella pelaajalla on oma, muille täysin käsittämätön kieli, joilla he yrittävät selittää muille kortistaan löytyvän värin ja muodon. Pelissä palkitaan kun arvaa oikein, tai kun vihdoinkin alkaa saada selkoa muiden pelaajien puheesta. Kolmen kierroksen jälkeen eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa!

Spinparty / Toyrock Oy
Pökerryttävän hauska tietopeli, jossa myös väärillä vastauksilla voi voittaa! Pyöräytä pelilautaa ja lähetä väärä vastauksesi eteenpäin tai nappaa mahdollisesti oikea vastaus itsellesi. Sisältää 1000 kysymystä. 2–6 pelaajalle. Suomenkielinen. Ikäsuositus yli 14-vuotiaille.

Top It / Amo Oy
Hauska partypeli, jossa tiimalasi tuottaa peliin kihelmöivää jännitystä. Keksi oikea vastaus korttien aiheisiin sanalla, joka alkaa pöydällä näkyvällä kirjaimella. Yritä saada aina oma kartiosi vastatessasi päällimmäiseksi, jotta saat pisteet kerättyä. Kolmen suora tuottaa myös bonusta. Kaikki pelaavat yhtä aikaa. Peliä pelataan kunnes joku pelaajista on kerännyt 50 pistettä ja voittaa! 2 tai useammalle pelaajalle tai tiimille.

Wheels vs Doors / Martinex Oy
Oletko koskaan miettinyt, kumpia on maailmassa enemmän, pyöriä vai ovia? Entä lentokenttiä vai
virtahepoja? Kumiankkoja vai viiksiä? Wheels vs Doors sisältää 150 korttia, joissa on yli 3000
vastakkainasetteluparia. Pelaajat asettavat panoksensa kannattamalleen vaihtoehdolle, vastaukset
tarkistetaan kortin kääntöpuolelta. Oikein veikanneet pelaajat palkitaan pelimerkeillä. Tavoitteena on
kerätä 10 ovimerkkiä tai 10 pyörämerkkiä. Ensimmäisenä tavoitteen saavuttanut pelaaja tai joukkue voittaa pelin! 2-6 pelaajaa/joukkuetta, peliaika noin 30 minuuttia. Peli on suomenkielinen.

PERHEPELIT:

80 days / Toyrock Oy
Onnistutko matkustamaan maailman ympäri 80 päivässä kuin Phileas Fogg konsanaan? Matkusta maanosasta toiseen, suorita tehtäviä ja koe seikkailuja – paras seikkailija voittakoon. Tässä strategiapelissä on kaksi eri vaikeusastetta. 2–4 pelaajalle. Peli on suomen- ja ruotsinkielinen. Ikäsuositus yli 10-vuotiaille.

Balloon Pop / Lautapelit.fi
Balloon Popissa jahdataan karanneita ilmapalloja! Kun sinulla on riittävästi vierekkäisiä samanvärisiä ilmapalloja, pallot poksahtavat ja saat pisteitä. Poksauttele ilmapallosi taitavasti, niin saat pelaajalautasi tyhjennettyä ja pistesaaliisi kohoaa taivaisiin! 1 PELAA KORTTI, 2 VALITSE SETTI, 3 ASETA SETTI, 4 POKSAUTA! Sisältö: 88 ilmapalloa (kuutiota), 40 korttia, 4 pelaajalautaa, 4 pistenappulaa, 1 pisterata, 1 pussi, 1 aloittajamerkki

Carcassonne Sumujen Sankarit / Lautapelit.fi
Tässä ensimmäisessä yhteistyö-Carcassonnessa teidän täytyy yhdessä palauttaa rauha Carcassonnen maailmaan. Kohtaatte levottomia aaveita, kolkkoja hautausmaita ja sumun ylle kohoavia linnoja. Sumujen Sankareiden 6 eri vaikeustasoa tutustuttavat teidät uusiin sääntöihin ja ominaisuuksiin askel askeleelta. Joka tasolla vastassanne on yhä suurempia haasteita. Mikä taso onkaan suosikkinne? Pelin voi lisätä myös osaksi peruspeliä ja pelata sitä lisäosana.
Sisältö:

 • 60 pelilaattaa
 • suuri, neljän laatan kokoinen aloituslaatta
 • pistelauta
 • tasoyhteenveto laatta
 • 30 puista seuraajaa, kuudessa värissä
 • 15 puista aavemerkkiä

Family Inc / Lautapelit.fi
Kerran vuodessa kokoontuu pahamaineinen Azzardon perhe Tutti Frutti -kalaravintolansa takahuoneeseen jakamaan kepulikonstein hankkimansa saaliin perheen perinteiden mukaisesti. Kaikki saavat kokeilla onneaan, mutta vain yksi pääsee poistumaan paikalta saalis mukanaan. Kuka onkaan taitavin tässä kylmiä hermoja ja riskinottokykyä vaativassa onnenpelissä?
Sisältö:

 • 135 pelimerkkiä,
 • 14 timanttia,
 • 14 pelinappulaa,
 • 1 pisterata,
 • säännöt suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Fresh Fruits / Amo Oy
Värikäs laatoilla pelattava perhepeli. Kuka pelaajista onnistuu järjestämään hedelmälaatat ostoskoriin niin, että painavimmat tulevat alle ja kevyimmät päälle. Satunnaiset haasteet määrittävät lisäksi miten ja kuinka paljon mitäkin hedelmää tulisi kerätä parhaaseen lopputulokseen. Oman jännityksen peliin tuovat myös murskausmerkit, jotka tuovat miinuspisteitä. Kun ostoskori on ladattu täyteen hedelmiä, lasketaan pisteet ja eniten pisteitä kerännyt voittaa. Pelissä mukana myös haastavampi pelitapa.

Head of Security / Toyrock Oy
Kotinne on museo täynnä arvokkaita aarteita. Olette ryhmä varkaita ja yritätte varastaa mahdollisimman monta esinettä. Yksi pelaajista on kuitenkin elävä valvontakamera, joka yrittää napata varkaat kiinni! Paristokäyttöinen (3xAAA, eivät sisälly). 3–6 pelaajalle. Ikäsuositus yli 8-vuotiaille.

KOIRA + DONITSI = ? / Martinex Oy
Ottakaa mittatehtävä, usein erikoisenkin oloinen. Kuinka pitkiä ovat donitsi ja koira yhteensä? Tai kuinka pitkä on laiskiaisen viidessä sekunnissa kulkema matka? Ehkä tiedät kuinka pitkä on maailman pisin nenä tai mikä saattaisi olla pingviinin pituus, kun sillä on päässään karhunnahkahattu? Kaikki arvaavat – tai yrittävät päätellä – vastauksensa ja lopulta mitta tarkistetaan pelin värikoodatun erikoismittanauhan avulla: mikä olikaan koko koko ja kuka osui lähimmäksi? Fantastisen erikoinen arvailupeli koko perheen iloksi! Pelin mittatehtävissä on kaksi vaikeusastetta. Ikäsuositus 6-vuotiaasta ylöspäin lukutaitoisen seurassa. 2-6
pelaajaa, 15 min, 6+
.

Leikkien BAM / Leikkien Group Oy
Leikkien BAM on supervauhdikas peli koko perheelle. Ota käyttöön ultranäkösi ja hypernopeutesi! Yhdistä kuviota, kajauta ilmoille supersankarihuutosi ja hankkiudu eroon korteista ensimmäisenä, niin voitat pelin!

Peli on helppo oppia ja hauska pelata! Jokainen pelaaja saa kahdeksan kuviokorttia ja yhden
supersankarikortin. Yhdistä omasta kortistasi vähintään kaksi vierekkäistä kuvioita pöydällä oleviin
kortteihin, kajauta ilmoille kortin supersankarihuuto ja pääset eroon kortistasi. Tehokkailla
superyhdistelmillä voit päästä kerralla eroon useammasta kortista. Pelaaja, joka pääsee ensimmäisenä eroon korteistaan voittaa pelin!

Mandamina / Martinex Oy
Tämä peli on erityinen. Se on täysin hiljainen. Alussa on sattumanvaraisesti asetettuja puukuulia. Hiljennyt niiden ääreen. Keskityt. Järjestät kuulat väreittäin mahdollisimman vähin siirroin. Yhdessä pelikaverisi kanssa tavoittelette järjestystä, sanomatta sanaakaan. Yhteinen tavoite, toisistaan tietämättömät lähestymistavat. Yhteistyötä vaativa strategiapeli 1-4 pelaajalle. Pelinkesto 10 min, 8+. Säännöt suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi, englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Minecraft Heroes – Save The Village / BRIO Toy Oy / BRIO AB
Seikkailuja ja hauskanpitoa Minecraft-pelissä! Voitko suojella kylää ryösteleviltä pahalaisilta? Tutki maailmaa, kerää kuutioita, taistele hirviöitä vastaan ja rakenna puolustusrakennuksia ennen kuin ryöstelevät pahalaiset hyökkäävät. Avuliaat eläinystäväsi seisovat uskollisesti rinnallasi! Sisältö: 1 aloituslevy, 24 biomia, 4 pelinappulaa + eläintä, 2 noppaa, 25 puupalikkaa, 1 pussi ja stanssiosia

Poison / Amo Oy
Koukuttava koko perheen korttipeli 8-vuotiaista alkaen 3- 6 pelaajalle! Kerää mahdollisimman vähän
kortteja ja yritä välttää myrkkykortteja! Helppo oppia! Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tuskainen olo lisääntyy sitä mukaa kun joudut nostamaan lisää kortteja vai taktikoitko kuitenkin taitavasti ja loppupeleissä jäätkin pisteittä? Vähiten pisteitä kerännyt on voittaja!

Sanatsu / Tactic Games Oy
Etsi sanoja kirjainnopan avulla! Muodosta sanoja nopan kirjaimien avulla tiimalasin hiekan valuessa. Kierrettä peliin tuo se, että vastustajasi jo löytämistä sanoista et saa yhtään pisteitä!

– Nopeatempoinen ja vaihtelurikas sanapeli!
– Vaikeustasoa on helppo säätää.

Sano Jo Se Sana / Martinex Oy
Pelissä edetään pelilaudalla vastaamalla oikein kysymyksiin. Mutta jokaisessa kysymyksessä on aukko, joka kysyjän pitää täydentää määrätyllä kirjaimella alkavalla sanalla. Tekemällä kysymyksestä mahdollisimman helpon, parannat joukkueesi vastausmahdollisuuksia. Ei niin yksinkertaista, kun kello tikittää ja joukkuetoverisi hoputtaa! Pelilaudan erikoisruudut voivat vauhdittaa joukkueesi matkaa kohti maaliviivaa tai hankala kirjain voi pysäyttää sen kokonaan. Vaihtuva alkukirjain takaa sen, että kysymykset muuttuvat joka pelikerralla. Mukana 80 kaksipuolista kysymyskorttia ja 30 aakkoskorttia. Sano jo se sana on vikkelä, innostava, luova ja kehittävä peli koko perheelle tai kaveriporukalle! 3+ pelaajaa, 30 min, 10+. Peli on suomenkielinen.

Setup / Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland
Setup -pelissä pelaajat keräävät pisteitä yhdistämällä numeroita ja kuvioita sarjoiksi pelilaudalle. Pelaajien kannattaa varoa, ettei oma siirto auta pelikaveria johtoon. Peliä voi peleta myös kahtena joukkueena!

Splendor Duel / Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland
Splendor Duelissa taistellaan voitosta kovimman kilpailijasi, killan toisen mestarin kanssa. Pelissä otetaan jalokivi- ja helmimerkkejä pelilaudalta, ostetaan vaikuttavia kortteja ja kerätään pisteitä & bonuksia.

Törsää tonnit / Toyrock Oy
Olette perineet miljardööri-isosetänne, joka oli tunnetusti tuhluri! Pelaaja, joka tuhlaa ensimmäisenä miljoonan, pääsee käsiksi isosedän mittaamattoman arvokkaaseen loppuomaisuuteen. 2-4 pelaajalle. Suomenkielinen. Ikäsuositus yli 8-vuotiaille.

Vikings’ Tales: Edge of the World / Tactic Games Oy
Valmistaudu seikkailuun! Oletko valmis purjehtimaan maailman laidalle? Kokoa itsellesi paras miehistö ja ryhdy käymään kauppaa, käydessäsi samalla taistelua ja edetessäsi kohti tuntematonta. Viikinkipäällikkö, joka on pelin loppuun mennessä kerännyt suurimman omaisuuden, voittaa pelin, mutta matkalla on monia vaaroja… Sisältää komeat puiset pelinappulat. Seikkailupeli 3-4 pelaajalle. Tätä peliä haluat pelata uudelleen ja uudelleen.

STRATEGIAPELIT

Akropolis / Lautapelit.fi
Akropolis – Kotikaupunkisi kaipaa lisää mainetta ja mahtia. Arkkitehtinä sinun tehtäväsi on täyttää kaupunkilaisten suuret odotukset. Hanki kiviä louhoksilta, rakenna aukioita ja kortteleita sekä kohota kaupunkisi korkeuksiin!

1) Valitse laatta rakennustyömaalta.
2) Laajenna sillä kaupunkiasi mahdollisimman tuottoisasti.
3) Rakenna kaupunkiasi yhä korkeammaksi, niin pistesaaliisi kasvaa!


Akropolis tarjoaa tehokkaan pakkauksen sopivia suunnitteluhaasteita, pientä tuurielementtiä ja joutuisasti etenevää pelailua. Sopii erinomaisesti pelaaville perheille sekä peliharrastajille.

All Roads / Lautapelit.fi
All Roads on kotimaisen suunnittelijan Markus Kettusen tuotos. Pelissä kehitetään Rooman ympäristöä rakentamalla taloja, huviloita, kylpylöitä ja monumentteja. Kaikkien teiden tulee kuitenkin aina johtaa Roomaan ja se antaa suunnittelijoiden työhön haastetta. Lisäksi rakennuksilla on erilaisia pistearvoja sijainti huomioiden.

Arnak Kadonneet rauniot / Lautapelit.fi
Kartoittamattomilla merillä uinuu asumaton saari, jolta tutkijat ovat löytäneet jälkiä muinaisesta sivilisaatiosta. Johdata retkikuntasi saaren uumeniin etsimään kadonneita artefakteja, kohtaamaan pelottavia suojelijoita ja toivottavasti myös selvittämään saaren salaisuudet!
Varusta retkikuntasi hyödyllisillä esineillä, etsi viidakosta merkillisiä artefakteja ja kiehtovia arkeologisia kohteita, yritä päihittää näiden kohteiden suojelijat – ja ennen kaikkea yhdistele Arnakin raunioiden salaisuudet pala palalta johdonmukaisiksi tutkimustuloksiksi, jotka saattavat johtaa kadonneen temppelin löytymiseen. Arnak – Kadonneet rauniot yhdistää pakanrakennuksen, työläistenasettelun ja resurssienhallinnan monipuoliseksi ja seikkailuntäyteiseksi tutkimusmatkaksi.

Calico / Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland
Pelaajat ovat ompelijoita, jotka yrittävät luoda mahdollisimman mukavia ja kauniita peitteitä. Omalla vuorollaan kukin pelaaja ompelee tilkkuja peitteeseensä ja asettelee laattoja peleilaudalleen. Voittopisteitä ansaitaan kiinnittämällä nappeja, saavuttamalla tavoitteita ja houkuttelemalla söpöjä kissoja käpertymään omalle peitteelle!

Cascadia / Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland
Pelissä kilpaillaan luomalla mahdollisimman harmonisia ekosysteemejä. Vuoron aikana valitaan laatta ja merkki, ja asetetaan ne omaan laajenevaan ekosysteemiin. Pisteitä ansaitaan saavuttamalla villieläimille annettuja tavoitteita ja luomalla suurimpia maastoalueita.

Flamecraft / Toyrock Oy
Sijoita lohikäärmeet oikeisiin kauppoihin, kerää esineitä ja käytä loitsuja houkutellaksesi lohikäärmeet tekemään ihmeellisiä asioita. Hyvämaineisin liekinvartija palkitaan mestarin arvolla. Strategiapeli 1–5 pelaajalle. Kielet: suomi ja ruotsi. Ikäsuositus yli 14-vuotiaille.

Rikospaikka – Tapaus Vähäkuokkala / Toyrock Oy
Kansanmusiikkijuhlilla on tapahtunut kuolemantapaus ja apuanne tarvitaan. Jännittävä interaktiivinen rikospeli, jossa pelaajat selvittävät tapauksen yhdessä. Pelaamiseen vaaditaan internet-yhteys ja älypuhelin. 1–6 pelaajalle. Suomenkielinen. Ikäsuositus yli 14-vuotiaille.

Vikings’ Tales: Tafl King / Tactic Games Oy
Osaatko pelata Taflia kuin viikingit? Tässä muinaisessa pohjoismaisessa pelissä kaksi pelaajaa asettuu vastakkain hyökkäämään kuninkaan kimppuun tai suojelemaan häntä. Hyökkääjät asettuvat pelilaudan reunoille, ja kuningas seisoo vartijoineen laudan keskellä. Pelastuuko kuningas, vai voittavatko hyökkääjät? Sisältää komeat puiset pelinappulat. Edustaa pelin keskiaikaista Hnefatafl-versiota. Klassinen peli täynnä mahdollisuuksia!