Vuoden Peli 2022 – Strategiapelit

Vuoden Peli 2022 VOITTAJA
Dinner in Paris – Illallinen Pariisissa – Toyrock Oy
Kilpailu kaupungin parhaista paikoista alkakoon! Laadukas strategiapeli, jossa pariisilaisella aukiolla kerätään raaka-aineita, perustetaan ravintoloita ja rakennetaan terassia. Idyllisessä miljöössä kilpailu on kovaa, kenestä tulee aukion paras ravintoloitsija?

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
7 Wonders Architects – Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics
2-7 pelaajaa kilpailee antiikin maailman johtajaksi rakentamalla arkkitehtuurin ihmeen, joka kestää läpi aikojen. Pelaajat saavat pelin alussa rakentamattoman ihmeen, ja heidän on kerättävä resursseja yhteiskuntansa rakentamiseksi, kehitettävä sotilaallista voimaa konfliktien hallitsemiseksi, valvottava resurssien hallintaa, tutkittava tieteellisiä parannuksia ja kerättävä siviilivoittopisteitä kilpaillessaan jättääkseen jälkensä maailmanhistoriaan.

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
Living Forest – Lautapelit.fi
Neljä Luonnonhenkeä on kutsuttu pelastamaan Metsän Pyhä Puu sitä uhkaavilta Onibin liekeiltä. Metsän pelastamiseen on 3 tapaa:
• 1 Kerää 12 pyhää kukkaa ja herätä Sanki, Metsän Suojelija.
• 2 Istuta 12 erilaista suojaavaa puuta.
• 3 Sammuta 12 liekkiä ja karkota Onibi pysyvästi.

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
Sagrada – Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics
Sagrada-pelissä pelaajat ovat taiteilijoita, jotka kilpailevat Sagrada Familia -katedraalin kauneimman lasimaalauksen luomisesta. Kyseessä on nopanheittopeli, jossa jokainen pelaaja voi omalla vuorollaan heittää nopan täyttääkseen ikkunansa laatan! Pelissä on erikoislaattoja ja -kortteja, jotka voivat aktivoida tiettyjä voimia ja lisätä peliin paljon taktikointia.

EscapeRun Alcatraz 2034 – Tactic Games Oy
Astu Alcatrazille – mutta selviätkö myös pois? Olet osa ryhmää, joka on kutsuttu tutustumaan maailman ensimmäiseen huipputekniseen, robottivartijoiden valvomaan vankilaan. Yhtäkkiä jokin menee vikaan – ja sinusta tulee vanki. Yritä selvitä pois vankilasaarelta ja väistellä robottivartijoita, jotka eivät epäröi ampua sinua tuusannuuskaksi.

Helsinki – Lautapelit.fi
Pelin tavoite on suunnitella Senaatintorille upea kesätapahtuma. Toteuta torisuunnitelmasi keräämällä kortteja ja vaihtamalla niitä paviljonkilaatoiksi. Tiettyihin paikkoihin rakentamalla saat käyttöösi hyödyllisiä erikoisetuja. Se pelaaja voittaa, joka rakentaa laattansa taitavimmin ja käyttää erikoisetunsa nokkelimmin.

Neoville – Lautapelit.fi
Neovillen rakennusprojekti on mitä erikoisin. Rakenna kaupunki joka mukautuu täysin luonnon keskelle ja rakentuu sen ehdoilla. Haastavaa, mutta juuri sellainen homma jota olet kaivannutkin!
Tavoitteesi on selkeä. Rakenna kaupunkisi tiukkien rajoitusten mukaisesti ja varmista että kovassa kilpailussa vain sinä ja sinun kaupunkisi nousee otsikoihin!

SmartGames Diamond Quest – Leikkien Group Oy
Seuraa vihjeitä ja löydä harvinainen, punainen timantti! SmartGames Diamond Quest -logiikkapelissä on 80 erilaista haastetta neljässä eri vaikeustasossa. Valitse haaste, joka sisältää erilaisia vihjeitä jalokivien paikoista. Päättele jalokivien paikat vihjeiden perusteella. Missä mahtaa olla paikka punaiselle timantille? Pelin edetessä vihjeet vähenevät ja tehtävät tulevat haastavammiksi. Pelaa yksin tai ratko haasteita yhdessä kaverin kanssa. Peli toimii hyvin yhteistyöpelinä: pelaajat etsivät yhdessä ratkaisua haasteisiin eikä pelissä ole voittaja-häviäjä-asetelmaa. Pelissä on upeat ja laadukkaat osat sekä kätevä säilytysratkaisu.