Vuoden Peli 2022 – Perhepelit

Vuoden Peli 2022 VOITTAJA
Pelaa kuin Miljonääri – BRIO Toy Oy / BRIO AB
Sijoita osakkeisiin ja tee nopeita kauppoja! Kasvata omaisuuttasi nopeilla ratkaisuilla sekä älykkäillä sijoituksilla rahoitusmarkkinoille. Jännittävää alusta loppuun! Heitä arpakuutioita ja tee näyttävä sisääntulo rahoitusmarkkinoille. Osta tontteja ja rakenna taloja, mutta sijoita myös osakkeisiin ja obligaatioihin markkinatilanteen vaikuttaessa sinuun jatkuvasti. Pidä silmällä finanssiuutisia ja hyödy pörssivihjeistä. Tee pitkän aikavälin suunnitelmia strategisesti, mutta ole samalla valmis nopeisiin kauppoihin. Pelaa kuin miljonääri on haastava peli, jossa sattuma ei ratkaise peliä.

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
Category X – Amo Oy
Pelin tavoitteena on keksiä oikea, mutta eri vastaus kuin muut pelaajat ja kerätä ensimmäisenä 10 merkkiä. Aikaa on jännittävän lyhyt 10 sekuntia. Vastauksen tulee liittyä aihealueeseen ja pakasta nostettuun kirjainkorttiin. Jos osut kategoriapyörässä kohtaan X, rangaistuksena et voi pelata seuraavalla kierroksella tai annat jo yhden merkkisi takaisin tällä kierroksella. Älä unohda, että vastauksesi on liityttävä kategorian aihealueeseen ja alettava korttiin merkityllä kirjaimella.

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
Kids Chronicles: Kuukiven Metsästys – Toyrock Oy
Kids Chronicles -peli on seikkailuun ja arvoitusten ratkontaan keskittyvä yhteistyöpeli, jossa digitaalinen sovellus yhdistyy lautapeliin. Astu velhon oppipojan saappaisiin ratkaistaksesi kahden valtakunnan arvoituksia! Etsi johtolankoja ja tee päätöksiä yhdessä tiimisi kanssa viiden eeppisen tarinan maailmassa. Tutustu valtakuntiin ja koe ne interaktiivisessa 3D-näkymässä. 1-4 pelaajalle. Ikäsuositus yli 7-vuotiaille.
Peliä varten tarvitaan sovellus, jonka voi ladata ilmaiseksi Applen App Store tai Google Play -sovelluskaupasta (peli tarvitsee Android 5 tai iOS 11.0 -käyttöjärjestelmän tai uudemman version). Peliä ei voi pelata ilman sovellusta. Sovelluksen lataamisen jälkeen internetyhteyttä ei enää tarvita pelaamisen aikana. Pelin kielen voi vaihtaa sovelluksessa.

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
MicroMacro Rikospaikalla – Lautapelit.fi
MicroMacro – Rikospaikalla on jännittävä yhteistyöpeli jossa pelaajat ratkaisevat yhdessä kaupungissa tapahtuvia rikosmysteereitä. Pystyttekö selvittämään mitä todella tapahtui, kuka oli syyllinen ja mikä oli motiivi? Apunaan rikosten selvittämisessä pelaajilla on jättimäinen kaupungin kartta, tapauskortteja ja suurennuslasi. Yksi pelaajista johtaa tutkimusta ja pelaajat pyrkivät yhdessä tapauskorttien avulla etsimään oikeat vihjeet yksityiskohtaiselta kartalta. MicroMacro sisältää 16 erilaista mysteeriä helposta vaikeaan, sekä vaihtoehtoisen pelimuodon lisähaastetta kaipaaville.

BlockNess – Lautapelit.fi
Block Nessin järvihirviöillä on ongelma – tämä järvi ei ole tarpeeksi iso niille kaikille! Kasvata hirviösi mahdollisimman pitkäksi lisäämällä uusia palasia sen pään tai hännän jatkoksi. Yritä samalla estää muita hirviöitä kasvamasta liian suuriksi!

Escape Room Pakene Kodistasi Huippuvakoojat – Toyrock Oy
Kodistanne on tullut pakopelihuone! Supersalaisten Huippuvakoojien Tiimi (SSHT) on organisaatio,
jonka tehtävänä on suojella maailmaa erilaisilta vaaroilta. Yksi vakoojan tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky pysytellä täysin huomaamattomana. Jokaisessa kuudessa tehtävässä on 15 minuuttia aikaa saada lukko auki ja lopulta paeta talosta! Valitkaa pelialueet, asettakaa tehtävät ja lukot paikoilleen ja peli voi alkaa.

London Next Station – Lautapelit.fi
Suunnittele Lontoon kaupungille uudet metrolinjat. Käytä vaihtoasemia tehokkaasti, pysähdy mahdollisimman monessa turistikohteessa ja hyödynnä Thamesin alittavia tunneleita. Muista kuitenkin noudattaa kaupungin asettamia vaatimuksia. Kuka on taitavin metrosuunnittelija.

Metro Domino New York – Tactic Games Oy
Dominoa on pelattu jo kiinalaisen Song-dynastian ajoista lähtien, mutta peliklassikko pitää kutinsa vielä tänäkin päivänä! Metro Domino on täysin uusi dominopeli, sillä se sisältää New Yorkin kuuluisimpia metroasemia, jotka samalla tuovat peliin aivan uutta toimintaa ja jännitystä.
Peli sisältää erittäin laadukkaat dominolaatat.

Mio – Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics
Mio on yhteistyöpeli, jossa pelaajat omaksuvat Astrid Lindgrenin Mio poikani Mio -kirjan Mio ystävän roolin ja auttavat Miota voittamaan pimeøn ritarin Katon. Kaikki pelaajat käyttävät samaa pelinappulaa, joka on Mion pelinappula. Peli päättyy joko silloin, kun pelaajat onnistuvat viemään Mion Katon linnaan ja voittamaan hänet, tai kun Mio menettää kaiken rohkeutensa ja se on korvattu Katon kivisydämillä.

My Own Toy Shop, Lelukauppa – Amo Oy
My Own Toy Shop on hauska värikkäillä laatoilla pelattava perhepeli, missä on mukana pieni hippu
strategiaa. Tehtävänä on sijoittaa lelut kaupassa viisaasti. Aloitat kassakoneesta ja rakennat sen ympärille 4×4 kokoisen lelukaupan. Mitä enemmän samantyyppisiä leluja on vierekkäin, sitä enemmän rahaa niistä ansaitset. Lisäksi voit saada palkintoja lelusarjoista tai bonusta samanlaisista leluista. Eniten rahaa ansainnut voittaa pelin!

Pentaflip – Martinex Oy
PENTAFLIP on hauska ja jännittävä kahden pelaajan taktiikkapeli. Tavoitteena on saada viisi oman väristä
rengasta riviin, ja voitat pelin. Ei niin helppoa, miltä kuulostaa; vastustajasi voi milloin tahansa kääntää yhtä tai kahta pelilaudan levyä ympäri ja vesittää suunnitelmasi! Jatkuvasti muuttuva pelilauta tuo peliin
haastavuutta tehden siitä viihdyttävän pelin niin aloittelijoille kuin konkareille. Pelaa ja flippaa!

Pokemon Labyrintti – BRIO Toy Oy / BRIO AB
Tutki labyrinttia Pikachun, Squirtlen, Charmanderin tai Bulbasaurin seurassa ja etsi Eevee, Gengar ja monta muuta Pokémonia! Ota selville, mikä Pokémon sinun pitää pyydystää seuraavaksi ja muuta labyrinttiä saadaksesi se kiinni. Pyydystä kaikki Poké Ball -merkeissäsi olevat Pokémonit ja palaa lähtöruutuusi ensimmäisenä ja voitat pelin. Labyrintti – kansainvälinen klassikko jo 35 vuoden ajan. Helposti opittava, jännittävä peli koko perheelle!

Pokemon Trivia FI – Proxy A/S Finland
Ihka ensimmäinen Pokemon -triviapeli! Ole nopea ja ole oikeassa – voita huippupisteet ja tule Pokémon -trivian mestariksi! Ei tarvetta lukea sääntöjä eikä laskea pisteitä – pelimestari huolehtii kaikesta. Liity pelimestarin peliin ja valmistaudu vastaamaan hauskoihin ja haastaviin Pokémon -kysymyksiin. Sinun on arvattava oikea vastaus: Onko vastaus totta – vai onko se tarua?

Sanabingo – Tactic Games Oy
Yhdistä sanat ja kirjaimet – ennen kuin aika loppuu! Korteista saatte aiheen, laudasta kirjaimet. Keksikää sanat, jotka alkavat laudan kirjaimilla ja sopivat aiheisiin ennen kuin aika on kulunut loppuun! Lisämaustetta peliin tuovat erikoiskortit, jotka saattavat kääntää pelin päälaelleen.

SmartGames Huddle Up – Leikkien Group Oy
SmartGames Huddle Up on lämminhenkinen perhepeli. Kokoa ensimmäisenä pingviiniperheesi yhteen ja
voitat pelin! Pingviiniperheen jäsenet ovat joutuneet eroon toisistaan jäälautalla. Kokoa pingviiniperheesi yhteen lämmittelemään. Pingviinit voivat hypätä toistensa yli, sukeltaa avannosta toiseen ja kiivetä jäälohkareiden päälle etsiessään perheenjäseniään. Pelaaja, joka kokoaa ensimmäisenä pingviiniperheensä yhteen, voittaa pelin! Pelin junior-versiossa (6+) voittoon riittää, että pingviinit saa kerättyä yhteen ensimmäisenä. Expertversiossa (8+) eripituisten pingviinien päät tulee myös olla samalla tasolla voittaakseen pelin.

Stella – Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics
Stella on uusi versio palkitetusta Dixit-pelien universumista: valitse sanakortti, ja sitten pelaajat salaa
yhdistävät tämän sanan niin moneen pöydällä olevaan kuvakorttiin kuin ovat saaneet inspiraationsa. Paljasta tekemiesi assosiaatioiden määrä… mutta jos olet valinnut enemmän kortteja kuin muut pelaajat olet mennyt liian pitkälle ja saat rangaistuksen! Pisteitä saa sitten yhteisistä poiminnoista
muiden pelaajien kanssa… mutta voittaaksesi pelin sinun on uskallettava jahdata pisteitä.

Tangle Town – Martinex Oy
Kilpailuhenkinen kuriiripalvelu Tangle Dash hakee uusia ruokalähettejä – ja sait paikan! Hyppää autoosi
laittamalla sormi sen päälle, katso keikan nouto- ja toimituspaikka ja toimita murkinat, tietysti irrottamatta
sormiotettasi autosta ja kaatamatta paraatipaikalla seisovaa kaupungintalon kellotornia. Helppoa?
Mahdollisesti, jos Tangle Townin ruuhkainen keskusta ei olisi niin täynnä autoja ja muiden pelaajien käsiä,
tai jos kaupungintalo olisi rakennettu hieman vakaammaksi… Pelatkaa yhteistyöpelinä vältellen kellotornin
kaatumista tai yksilöpelinä, jossa paras ruokalähetti voittaa. Hupaisa perhepeli täynnä solmuja, huumoria,
vauhtia ja yllättäviä tilanteita!

Tatu ja Patu 200 Kummaa Kuvaa – Martinex Oy
Tässä pelissä vaaditaan silmää yksityiskohdille. Pöydälle levitetään 200 kummaa kuvaa, joista monet ovat
kovin samankaltaisia. Pelaajille jaetaan kolme korttia ja heidän tulee löytää kuvien joukosta omissa
korteissaan esiintyvät asiat, esineet tai henkilöt ennen kuin aika loppuu. Yksi kierros kestää minuutin,
montako oikeaa kuvaa ehdit bongata?