Vuoden Peli 2022 – Lastenpelit

Vuoden Peli 2022 VOITTAJA
Dragomino – Lautapelit.fi
Sinusta on tullut Lohikäärmeratsastaja ja nyt pääset etsimään näitä ihmeellisiä
otuksia niiden salaperäiseltä kotisaarelta. Mutta täällähän on muitakin Lohikäärmeratsastajia!
Kuka löytää saarelta eniten lohikäärmeenpoikasia?

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
Laiva on lastattu -peli – Oppi&ilo / Sanoma Pro Oy
Tämä peli vie lapsen matkalle kirjainten ja sanojen maailmaan. Pelissä pyöritetään kiekkoa ja etsitään
kiekon osoittamalla kirjaimella alkavia sanoja tai kuvia. Sanat lastataan laivan kyytiin. Pelaaja, joka ensimmäisenä saa laivansa täyteen, voittaa pelin. Peli kehittää monipuolisesti ja vaiheittain lapsen lukemaan oppimisen taitoa. Lapsi oppii tunnistamaan sanan alkuäänteen ja -kirjaimen edeten aina tavujen ja kokonaisten sanojen lukemiseen.

Vuoden Peli 2022 FINALISTI
Lumottu metsä – Tactic Games Oy
Lumottu metsä kaipaa pelastajaa! Katalat peikot ovat käyneet sotkemassa kristallit, jotka suojelevat taikametsää. Yrittäkää järjestää ne oikeille paikoilleen, mutta varokaa peikkoja, jotka yrittävät estää teitä. Ensimmäisenä omat kristallinsa perille palauttanut pelaaja voittaa.

Bubble Stories – Lautapelit.fi
Lähde Bubble Stories tarinan mukaan seikkailemaan kolmeen eri ympäristöön. Voit seikkailla koulussa, huvipuistossa ja merirosvosaarella. Anna tarinan kuljettaa sinua kohti seikkailuja ja kerää kadonneita tavaroita matkalla.

DinoDeck® – HIRMU Games Oy
Pelissä verrataan eri dinosaurusten ja muiden muinaisten otusten pituutta, painoa ja nopeutta. Korteissa olevien symbolien avulla 4–6-vuotiaat pystyvät pelaamaan peliä, vaikka eivät vielä osaisi lukuarvoja.

Etsi eläin -äänimuistipeli – Oppi&ilo / Sanoma Pro Oy
Etsi eläin -äänimuistipeli on aivan uudenlainen muistipeli perheen pienimmille! Tunnistatko eläimen äänen? Röh röh! Sehän on possu. Onnistutko kääntämään ääntä vastaavan kuvakortin? Äänimuistipeli toimii perinteisen muistipelin tavoin, mutta toinen pari onkin kortin sijasta ääni! Pelin lomassa eläimet tulevat tutuiksi. Pelaaminen kehittää useita erilaisia taitoja, kuten keskittymiskykyä ja vuorovaikutustaitoja. Muistipeli sopii mainiosti lapsen ensimmäiseksi peliksi, sillä säännöt on helppo omaksua. Pian lapsi jo päihittää vanhempansa tässä tarkkuutta ja hyvää muistia vaativassa pelissä

Etsivä hiiri; Hurja pakoyritys – Tevella Oy
Rosvot suunnittelevat vankilapakoa. Etsivä Hiiri on kuitenkin valppaana ja tekee parhaansa estääkseen sen. Pelaajat asettavat pyöritettävälle pelialustalle vuorollaan rosvon, joka pelin edetessä laukaisee hälytyksen. Pelaajien tulee olla tarkkana ja muistella, mikä rosvoista olisi pakenemassa. Oikein muistaneet saavat palkintotähden. Jos kukaan ei muista oikein, pääsee rosvo pakoautoon. Pelin voittaja on eniten tähtiä kerännyt pelaaja. Jos pakoauto on täynnä rosvoja, pelaajat häviävät ja rosvot pakenevat.

Fix It – Korjausleikki – Martinex Oy
Nallekarhusi on korvaton. Kuinka surullista… Mutta osaat korjata sen! Fix It on helposti opittava
interaktiivinen leikin ja pelin yhdistelmä. Ota korjaustehtävä, valitse pahvityökalut ja yritä korjata tilanne.
Jos ratkaisusi hyväksytään, saat palapelin palasen, ja palapelin valmiiksi saanut voittaa pelin! Kivaa koko
perheelle: leiki, pelaa, opi ja korjaa!

Go Doggy Go – Amo Oy
Jännittävä mäyräkoirien kilpajuoksu, jossa voittajan mäyräkoira ylittää maaliviivan takatassuillaan
ensimmäisenä. Pelissä edetään noppaa heittämällä ja yritetään välttyä kasvamasta liikaa pituutta kisan
aikana, jotta kisa etenisi vikkelästi maaliin!

Gobblet Gobblers – Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics
Kunkin pelaajan tavoitteena on saada kolme nappulaa riviin. Testaa muistisi ja naurunhalusi tällä helposti opittavalla pelillä. Strategiapeli joka on kuin klassinen risti-nolla-peli, mutta siinä on eräs mutka: voit ahmia vastustajan nappulan, jos se on pienempi kuin omasi!

Koala Walla Bing Bang – Amo Oy
Nälkäinen Wally koala haluaa kiivetä puuhun päästäkseen syömään eukalyptuksen lehtiä. Pelaajat toimivat
yhdessä auttaakseen Wallyn kiipeämään ylös. Mutta varokaa! Joskus Wally säikähtää ja alkaa liukumaan
puun runkoa alaspäin. Ehdittekö suorittamaan tehtävän ja saatteko Wallyn pysähtymään ennen kuin
Wallyn peppu osuu maahan? Jos joukkue saa Wallyn puun latvaan ennen kuin Wally on tippunut alas 3
kertaa, joukkue voittaa!

Kunnas Hiihtoretki – Martinex Oy
Perinteinen muistipeli saa uusia ulottuvuuksia, kun mukaan lisätään pelilauta, pelinappulat ja kortin
kääntämisen estävät lumilyhdyt. Lähde talviselle hiihtoretkelle lumiseen maisemaan. Matkan varrella voit
nähdä eläimiä, lumiukkoja ja muita Mauri Kunnaksen kirjoista tuttuja hauskoja yksityiskohtia.
Ensimmäisenä maalissa odottavan lahjapinon luokse hiihtänyt pelaaja voittaa pelin.

Minun ensimmäinen pelini – Nyt kokataan – Tevella Oy
Ensipeli pikkukokeille, jossa sopivia kasviksia lisätään omalla pelivuorolla kattilaan. 3 pelivariaatiota, joissa arvuutellaan kanssapelaajien valitsemia kasviksia, tai noppaa heittämällä lisätään kattilaan kasviksia ja kerätään palkintolaattoja. Pelilaatikko toimii kattilana. Reilunkokoiset puiset kasvikset ja puinen kauha.

Niiskuneidin Korupaja – Martinex Oy
Niiskuneiti pitää kauniista esineistä ja erityisesti koruista. Nyt hän haluaa opettaa myös ystäviään tekemään ihastuttavia helmikoruja. Pelissä yritetään ensimmäisenä saada helmikoru valmiiksi pujottelemalla nauhaan helmiä korurasiasta. Pelaaja lisää koruunsa nopan osoittaman värisen helmen. Jos tämän helmen poistamalla korurasiassa vierekkäin päätyy kaksi tai useampi saman värinen helmi, pelaaja saa lisätä myös nämä helmet nauhaansa. Helmien pujottelu nauhaan harjoittaa sorminäppäryyttä ja tekojensa seurausten ennalta suunnittelu loogista päättelykykyä.

Opetellaan Koululeikki – Tactic Games Oy
Nyt leikitään koulua! Tässä pelissä pääsevät pienimmätkin kokeilemaan, miltä koulun oppitunneilla voisi tuntua! Peli sisältää tehtäväkortteja seitsemästä eri kouluaineesta. Yksi pelaajista toimii opettajana, ja muut luokkana, joka kirjoittaa vastauksensa pyyhittäville tauluille. Kerätkää yksi laatta kustakin oppiaineesta ennen kuin kellotaulun viisarit siirtyvät kolmeen saakka, niin voitatte pelin!

Opetellaan taitoja – Tactic Games Oy
Uuden oppiminen voi tapahtua leikiten! Vuoroin vauhdikkaat ja aivonystyröitä vaativat tehtävät auttavat pelaajia oppimaan uusia taitoja pelin aikana. Opetellaan taitoja sisältää hauskoja tehtäväkortteja, jotka tarjoavat lapsille tilaisuuden omaksua uutta aikuisen avulla, ilman turhia paineita.

Polar Panic – Lautapelit.fi
Polar Panic on koko perheen korttipeli, joka vaatii nopeutta ja havainnointikykyä. Pelin aikana pelaajat kääntelevät pöydälle levitettyjä avantokortteja auki yksi kerrallaan. Kun näkyville paljastuu kaksi samanlaista kalaa, pitää ne napata mahdollisimman nopeasti asettamalla kädet molempien päälle. Joskus saaliin joutuu myös jakamaan toisen pelaajan kanssa, mutta tärkeintä on välttää jääkarhua, joka syö pelaajien jo löytämiä kortteja.

Syötä Sikaa – Toyrock Oy
Älyttömän hauska Syötä Sikaa -peli tarjoaa ratkiriemukkaita hetkiä lapsille. Pelaajat heittävät noppaa ja syöttävät possulle hampurilaisia. Possun maha kasvaa, mitä enemmän se syö – kunnes sen vyö pamahtaa auki!

Zombie Kids Evoloution – Enigma Distribution Finland Oy / Asmodee Nordics
Tavoitteesi on eliminoida zombeja niiden ilmestyessä ja lukita koulu ennen kuin niitä tulee liian paljon. Zombit ovat päättäneet hyökätä kouluusi, ja vaikka englanninopettajasi tekee elämästäsi joskus vaikeaa, et halua, että koulun liikuntasali tai kirjasto tuhoutuu! Kaikki muut kuitenkin pakenevat, joten sinun on oltava se, joka lyö nämä olennot takaisin!