Vuoden Peli 2021 -kilpailuun ilmoittautuneet perhepelit

AMAZING MAZE / TACTIC GAMES OY

Oletko koskaan yrittänyt piirtää sokkona? Se on nimittäin yhtä hulvatonta kuin miltä näyttää! Amazing Maze -pelissä on kuusi erilaista sokkelolautaa, ja sinun tehtäväsi on piirtää viivaa niiden alusta loppuun asti. Et kuitenkaan saa törmäillä sokkelon seiniin, tai pierutyynyn töräys keskeyttää matkasi! Parhaiten sokkona piirtävä pelaaja palkitaan!

CLOUD CITY – PILVIKAUPUNKI / AMO OY

Cloud City on 3D elementeillä varustettu strateginen perhepeli, jossa sinusta tulee kaupungin arkkitehti. Pelissä asetetaan laattoja, kootaan kaupunkia erikorkuisilla taloilla ja rakennetaan ylikulkusiltoja samankorkuisten talojen välille. Ylikulkusillat antavat pelaajalle ääniä kaupunginvaltuustolta (pisteitä). Eniten ääniä saanut voittaa pelin.

ESCAPE ROOM FAMILY: AIKAMATKA / TOYROCK OY

Tunne pakohuonepelin huuma ja jännitys kotisohvaltasi. Tässä haastavassa ja yllättävässä pelissä teidän on toimittava yhdessä ratkaistaksenne tehtävät ja löytääksenne kätketyt vihjeet. Kisaatte kelloa vastaan, sillä aikaa paeta on vain 60 minuuttia. Onnistutteko ratkaisemaan aikamatka-aiheisen pakohuonepelin vapauttavan koodin ennen kuin aika loppuu?

GHOST CASTLE / BRIO TOY OY / BRIO AB

Olet kummituslinnan huipulla, kun huomaat, että huhut kummituksesta ovat totta. Heitä arpakuutiota ja aloita vaarallinen matkasi kohti uloskäyntiä. Jos herätät ilkeän kummituksen satavuotisesta unesta, se heittää hurjan metallikuulansa läpi savupiipun. Silloin ei kannata olla väärässä paikassa. Aito kummituspeli, jossa on oikeita ansoja, upea grafiikka ja yllättävää kekseliäisyyttä.

GRAVITY SUPERSTAR / LAUTAPELIT.FI OY

Gravity Superstar on vauhdikas avaruusseikkailu huimapäisille astronauteille. Tunnetun avaruuden laitamilla on erikoinen pieni planeetta, jonka ainutlaatuisen hämmentävä painovoima houkuttelee kallisarvoista tähtipölyä. Kaikkein kuuluisimmat seikkailijat kokoontuvat sinne keräämään mahdollisimman paljon tätä harvinaista ainetta ja taitavatpa joskus pihistää sitä toisiltaankin!

HERO HOCKEY / ENIGMA DISTRIBUTION FINLAND OY / ASMODEE NORDICS

Hero Hockey- pelissä hahmojen muotoilu mahdollistaa helpon liikkumisen, pyörimisen ja pallon pelaamisen. Puolusta omaa maalia ja ammu pallo tarkasti vastustajan maaliin. Ensimmäinen pelaaja, joka tekee 6 maalia, voittaa!

KIRJAINKIISTA / MARTINEX OY

Kaksi joukkuetta asettuu kirjainjonon molemmille puolille. Kortti antaa aiheen, joukkue keksii sopivan sanan ja siirtää sanan kirjainlaattoja itseään kohti. Nopeasti, ennen kuin tiimalasin hiekka valuu loppuun! Kaksintaistelu on käynnistynyt, sillä seuraavaksi on vastustajien vuoro. Kirjaimia vedetään edestakaisin, kunnes jompikumpi joukkueista voittaa kirjainlaatan. Paras sana ei aina olekaan se, jossa on eniten kirjaimia, vaan se, jossa on juuri oikeat kirjaimet. Jokainen kirjain on tärkeä, sillä ensimmäisenä kahdeksan kirjainlaattaa kerännyt joukkue voittaa pelin!

MAAILMAN SANKARIT / TACTIC GAMES OY

Historia on pullollaan suurnaisia ja -miehiä, jotka ovat jättäneet jälkensä ihmiskunnan elämään, autoista antibiootteihin ja elokuvista elohopeaan. Maailman sankarit esittelee tärkeitä hahmoja ja heidän tekojaan, ja pelaajat keräävät pisteitä tunnistamalla heidät ja vastaamalla oikein kiehtoviin kysymyksiin.

PAKO KUMMITUSLINNASTA / TACTIC GAMES OY

Ilmassa on aitoa jännitystä! Piiloudu salaperäiseen linnaan ja välttele kummituksia, jotka ovat päättäneet etsiä sinut kodistaan. Koko perheen kummitusseikkailussa yksi pelaaja pyrkii salavihkaa ulos linnasta, ja muut pelaajat yrittävät yhteistuumin löytää hänet. Jännitystä piisaa loppuun asti, sillä sekä piiloutuja että kummitukset keräävät pisteitä loppuun asti. Kuka selviytyy voittajaksi?

PLUSSAA VAI MIINUSTA? / AMO OY

Kerää mahdollisimman paljon plus- ja onnenlaattoja, mutta varo miinuslaattoja. Eniten pisteitä kerännyt voittaa pelin. Tee viisaita siirtoja, seuraa kanssapelaajia ja voit kääntää pelin voitoksi vielä viime metreillä. Mukana myös bonusversio eli taktisempi PRO-versio pelistä.

SAMAT SANAT / PLASTO OY AB LTD

Samat sanat on mukaansa tempaava peli 3-8 pelaajalle. Kun kaksi keksii saman sanan, pisteitä kertyy eniten. Kun kukaan ei keksi samaa sanaa, pisteitä ei kerry lainkaan. Nopea ja hauska pelata!

SNAKES ON A PLAN / MARTINEX OY

Tässä jännittävässä Roll & Write -pelissä yritetään kasvattaa käärmeitä ja kerätä mahdollisimman paljon eläimiä, joista saa voittoon tarvittavia pisteitä. Pelaajat piirtävät yhteisen pelilaudan ruudukkoon käärmeitä, lisäten käärmeen pituuteen valitsemansa nopan määrittelemän määrän ruutuja kerrallaan. Seinään, esteeseen tai käärmeeseen törmääminen päättää käärmeen matkan viivakossa. Sisältää 40 kaksipuolista pelilautaa ja neljä hauskaa pelivaihtoehtoa, joissa käärmeet kohtaavat muuttuvia seiniä, pommeja ja tulvariskialueita.

SUSHI GO! / LAUTAPELIT.FI OY

Sushi Go! on maukas ja helppo koko perheen korttipeli, jossa kortit kiertävät pelaajalta toiselle. Sushi Go! pelissä pelaajat kierrättävät sushivalikoimaa pöydän ympäri ja yrittävät kerätä itselleen maukkaimman annoksen. Pelaajat pelaavat kädestään yhden kortin eteensä kuvapuoli alaspäin ja kierrättävät sen jälkeen loput korttinsa eteenpäin seuraavalla pelaajalle. Tämän jälkeen kortit paljastetaan ja pelaajat valitsevat jälleen uuden herkun pöytäänsä uusista käsikortistaan.

TAIVAANRANNANMAALARI / LAUTAPELIT.FI OY

Taivaanrannanmaalari on vauhdikas kuviontunnistuspeli koko perheelle! Tässä salaperäisessä pelissä pelaajat pyrkivät yhdistämään loitsun ainekset ja tunnistamaan loitsun nopeammin kuin muut pelaajat saadakseen pisteet kotiin.

TIK TAK BUMM / ANVOL OY

On vain yksi tapa päästä eroon pommista ennen kuin se räjähtää! Sinun tulee keksiä sana, jossa käytät kaikkia kortissasi olevia kirjaimia. Jos keksit sopivan sanan, saat antaa pommin seuraavalle pelaajalle. Haaste on siinä, että kukaan ei tiedä milloin pommi räjähtää. Kolmen vai kolmenkymmenen sekunnin kuluttua? Kukaan ei tiedä! Tik Tak Bumm on hauska peli koko perheelle tai pelattavaksi ystävien kanssa.

TRAILS OF TUCANA / ENIGMA DISTRIBUTION FINLAND OY / ASMODEE NORDICS

Kullekin pelaajalle annetaan Tucanan saaren kartta, jossa näkyvät sen kylät ja tärkeät nähtävyydet. Kylien sijainnit satunnaistetaan jokaiselle pelaajalle, joten jokainen peli tarjoaa ainutlaatuisen pulman. Jokaisella vuorolla yksi pelaaja kääntää kaksi maastokorttia. Kunkin pelaajan on piirrettävä – omalle kartalleen – reitti kahden vierekkäisen kentän välille näytetyissä maastoissa. Vähitellen polut kasvavat tieverkostoksi. Pelaajat saavat pisteitä yhdistämällä vastaavia satamia ja yhdistämällä nähtävyyksiä satamiin. Bonuspisteitä saa, jos yhdistää satamaparin ensimmäisenä.