Tutustu Vuoden Peli 2020 -kilpailun kaikkiin osallistujiin

Vuoden Peli 2020 -kilpailuun osallistui lähes 50 uutuuspeliä, joihin pääset tutustumaan tarkemmin alla. Vuoden Pelit valitaan neljässä kategoriassa: lastenpelit, perhepelit, partypelit ja strategiapelit. Voittajat julkistetaan 26. lokakuuta 2020.

Lastenpelit

VUODEN LASTENPELI 2020:
ETSI JA LÖYDÄ! SAFARISEIKKAILU – TACTIC GAMES OY
Tervetuloa safarille! Etsi korteissa näkyvät eläimet ja osoita niitä samaan aikaan pelilaudalta! Jos onnistut siinä ennen muita pelaajia, sinut palkitaan eläinhahmolla! Safariseikkailu-peli auttaa kehittämään havainnointikykyä.
Kaksipuolinen, suurista palapelipaloista koostuva pelilauta on erilainen joka pelikerralla
.

** FINALISTI **
HUNGRY HUGO – HIRMUINEN HUGO – AMO OY
Asut pienellä saarella, jossa asukkaat kinaavat jatkuvasti siitä, kenen puutarha on kaunein. Joten tartu lapioon ja kiiruhda puutarhaan!
Varo kuitenkin, ettet törmää Hugoon. Hugo on jättimäinen gorilla, joka suurimman osan ajasta nukkuu ihan rauhallisesti. Herätessään Hugo on kuitenkin hirmuisen nälissään. Varo, ettei Hugo popsi juuri istuttamiasi koristeita nälkäiseen mahaansa.

** FINALISTI **
MUUMILAAKSON PUUHAPOLKU – MARTINEX OY
Lähde puuhakkaalle kävelyretkelle Muumilaaksoon ja suorita polun varrella hauskoja tehtäviä tai toimintoja. Muista pitää silmällä Haisulia, joka ei tykkää noudattaa ohjeita vaan suorittaa tehtävän mieluummin päinvastoin tai muuten hupsulla tavalla. Pelissä lapsi oppii ohjeiden noudattamista sekä
tarkkaavaisuutta ja mielikuvituksellisuutta, kun tehtävä tulee tehdä ”Haisulina”. Aikuinen voi pelata yhdessä lasten kanssa tai toimia ohjaajana, joka lukee kortit ääneen ja auttaa nuorempia pelaajia tehtävissä.

BERMUDA PIRATES – ENIGMA DISTRIBUTION OY / ASMODEE NORDICS
Salakavala aarrejahti avomerellä! Ohjaa magneettilaivaasi hengenvaarallisilla vesillä ja kerää aarteita! Käytä näppäryyttäsi ja muistiasi välttääksesi salaiset vesipyörteet, jotka uhkaavat lennättää aarteesi yli laidan! Päihitä kilpailevat merirosvot ja osallistu jännittävään koko perheen seikkailuun.

FISHING DAY – KALARETKI – AMO OY
Hei pikku onkija, hyppää mukaan hullunhauskaan kalastuspeliin!
Hyvä kalastaja osaa napata oikeat esineet ongellaan mahdollisimman nopeasti. Mutta mitä tekee keltainen ankka? Ensimmäisenä viisi kalastuskorttia ansainnut voittaa ja hänestä tulee lammen mestari!

GALACTIC GAMES – MARTINEX OY
Galactic Games on Linnunradan suurin ja kovin turnaus, johon nyt myös maan asukkaat pääsevät osallistumaan. Kilpaile yksin tai joukkueissa erilaisissa tarkkuutta, taitoa ja hiukan tuuriakin vaativissa lajeissa. Lataa rengaslinko ja laukaise renkaat matkaan nopeammin, tarkemmin, pidemmälle! Kuka saa kerättyä kaikista lajeista eniten pisteitä ja saa kunnian kantaa galaksin kovimman kilpailijan kruunua?

JOLLY POLLY – TACTIC GAMES OY
Banaanipuu notkuu hedelmien painosta, ja papukaijat haluavat herkutella niillä! Helpommin sanottu kuin tehty, sillä puu ei pysy paikoillaan. Aina, kun puuhun istuu uusi papukaija, puu heiluu ja huojuu. Ensimmäisenä viimeisen papukaijansa puuhun asettava pelaaja voittaa! Jolly Polly -peli auttaa kehittämään hienomotorisia taitoja, ja se tarjoaa hauskaa koko perheelle.

MIAU! – LAUTAPELIT.FI
Miau! on näppäryyspeli tarkkaavaisille kissanruokkijoille. Peli kehittää hienomotoriikkaa ja tarkkaavaisuutta.

MINUN ENSIMMÄINEN PELINI – TYÖMAA – TEVELLA OY
Minun ensimmäinen pelini on yhteistoiminnallinen peli, jossa rakennetaan taloa. Pelimerkkien seasta etsitään oikeita rakennusaineita, ja niitä kuljetetaan kuorma-autolla työmaalle. Vähitellen talo rakentuu! Pelissä tarvitaan hyvää muistia ja hahmotuskykyä.

MÖRKÖJAHTI – LAUTAPELIT.FI
Mörköjahti on jännittyvä yhteistyöpeli. Ideana on saada kaikki pelottavat möröt lukittua kaappiin, jotta päästään hyvillä mielin nukkumaan.

PETEN PAKU – TOYROCK OY
Peten paku on vauhdikas lastenpeli, jossa pinotaan tuoleja liikkuvan auton lavalle. Pelin voittaa pelaaja, joka saa tuolinsa pinoon niitä pudottamatta.

PUPPY PLUS+ – PLASTO AB OY LTD
Opi laskemaan yhdessä koiranpennun kanssa! Pelissä on eri tasoja – opettele tunnistamaan numerot, laskemaan määriä ja opi yhteenlaskua. Katso tehtävät korteista – leiki ja opi! Pennulla on vaaka, joka näyttää, onko vastaus oikein.

SPEED COLORS – LAUTAPELIT.FI
Mainio värityspeli, jossa pärjää hyvällä muistilla ja väritystaidolla. Pelissä on useita haastavuusvaihtoehtoja.

TIMANTTIKEIKKA – TOYROCK OY
Tässä pelissä tarvitaan kommunikaatiota, tiimityötä ja vakaata kättä. Viimeinen este laukaisee hälytyksen, ja pelaajat kilpailevat kelloa vastaan timanttia noutaessaan.

Partypelit

VUODEN PARTYPELI 2020:
TWIN IT – ENIGMA DISTRIBUTION OY / ASMODEE NORDICS
Pöydälle kertyy kortteja, ja sinun tehtävänäsi on löytää samanlaiset nopeasti ennen muita. Pelin voi pelata kolmella eri tavalla: yksilöpelinä, joukkuepelinä tai yhteispelinä. Mukaansatempaava peli kaikenikäisille!

** FINALISTI **
TACO KATTI PUKKI JUUSTO PIZZA – LAUTAPELIT.FI
Koukuttava peli, joka on yhtä erikoinen kuin nimensäkin. Pelaa kortti ja huomioi mahdollliset kortin tehtävät. Hauskan pelin tavoitteena on päästä korteista eroon.

** FINALISTI**
TEAM 3 – LAUTAPELIT.FI
TEAM 3 on hulvaton yhteistyöpeli 3–6 pelaajalle. Pinotkaa yhdessä palikat oikeaan järjestykseen niin nopeasti kuin pystytte, mutta se ei olekaan aivan helppoa! Kolmen pelaajan joukkueessanne jokaisella on oma roolinsa: yksi ei saa puhua, toinen ei saa katsoa ja kolmas toimii muille tulkkina.

GAME OF PHONES – LAUTAPELIT.FI
Game of Phones on hulvaton seurapeli täynnä jännitystä, naurua ja meheviä yllätyksiä! Tee vaikutus tuomariin! Pidä puhelimesi valmiina ja kun tehtävä luetaan, etsi tietoa, lähetä viestejä, ota hauskoja kuvia tai näytä hassuin vauvakuva itsestäsi.

JUST ONE – ENIGMA DISTRIBUTION OY / ASMODEE NORDICS
Just One on yhteistoiminnallinen seurapeli, jossa on toimittava yhdessä ja keksittävä mahdollisimman monta mysteerisanaa. Keksi paras vihje auttaaksesi joukkuetoveriasi – ja ole omaperäinen! Identtiset vihjeet poistetaan.

THE UPSIDEDOWNCHALLANGE GAME – MAKI A/S
Pelin idea perustuu laseihin, jotka muuttavat näkökenttäsi ylösalaisin ja tekevät näkemisestä haasteellista. Kilpailet ystävien tai perheen kanssa suorittaen erilaisia – helpotakin kuulostavia – tehtäviä upsidedown-lasit päässä.

TUNNETKO MINUT? – TACTIC GAMES OY
Tietävätkö ystäväsi, mikä on unelmien lomakohteesi tai kenen julkkiksen kutsuisit illalliselle? Testaa heitä hauskojen monivalintakysymysten avulla! Oikein vastanneet pelaajat voittavat kortin ja ensimmäisenä viisi korttia kerännyt pelaaja voittaa. Oivaa ajanvietettä esimerkiksi illanistujaisiin!

WHAT DO YOU MEME? – MARTINEX OY
Tässä pelissä sinun tulee löytää hauskin kuvateksti esitetylle kuvalle eli luoda meemi (engl. meme). Yksi pelaajista toimii tuomarina, joka valitsee kierrokselle kuvan ja muiden tarjoamista teksteistä hauskimman ja osuvimman. Parhaan tekstin esittänyt pelaaja voittaa kierroksen.

VINK – ENIGMA DISTRIBUTION OY / ASMODEE NORDICS
VINK on seurapeli, jossa joukkuekaverisi yrittävät arvata, mitä ihmettä heille vinkkaat. Pelaajat haastetaan vinkkaamaan piirtämällä, selittämällä, näyttelemällä ja hyräilemällä eri asioita aina pääkaupungeista ja palveluammateista lätkänpelaajiin ja suomalaisiin ysärihitteihin. VINK on peli, jossa pääsee sekä arvaamaan vinkkien perusteella sekä vinkkaamaan itse.

Perhepelit

VUODEN PERHEPELI 2020:
SECOND CHANCE – LAUTAPELIT.FI
Nyt saa luvalla piirtää tyhjään ruutupaperiin! Täytä ruudukoita optimaalisesti ja vältä tyhjiä aukkoja. Mainiota puuhastelua peli-iltoihin!

** FINALISTI **
10 DAYS IN EUROPE – MARTINEX OY
Tee 10 päivän matka läpi Euroopan! Järjestä maat ja kulkuneuvot sopivaan järjestykseen niin, että pääset kulkemaan maasta toiseen esteettömästi. Ensimmäisenä toimivan kymmenen päivän matkan järjestänyt pelaaja voittaa pelin.

** FINALISTI **
DETECTIVE CLUB – ENIGMA DISTRIBUTION OY / ASMODEE NORDICS
Tervetuloa kerhoon! Detective Club on kauniisti ja surrealistisesti kuvitettu sosiaalinen päättelypeli, jossa pelaajilta odotetaan nokkelaa päättelyä ja vuorovaikutusta. Kullakin kierroksella yksi pelaajista kirjoittaa haluamansa sanan kaikkiin muihin paitsi yhteen muistikirjaan. Pelaaja, jonka muistikirja jää tyhjäksi, on kierroksen salaliittolainen. Pelaaja asettavat pöydälle sanaa hyvin kuvaavia kortteja. Kun sana paljastetaan kierroksen lopussa, pelaajat selittävät, millä tavalla kortit liittyvät sanaan. Salaliittolaisen on keksittävä nopeasti selitys omille korteilleen, jotta hän ei jää kiinni.

15 MINUTES TO SELF-DESTRUCT – TACTIC GAMES OY
Asteroidi on osunut avaruusalukseen ja vaurioittanut sen tietokonejärjestelmää. Sinulla on 15 minuuttia aikaa kääntää kaikki kytkimet päälle ja aktivoida pakokapseli ennen kuin alus räjähtää! Tee yhteistyötä muiden pelaajien kanssa jännittävässä ja vauhdikkaassa kisassa aikaa vastaan. Peli sopii loistavasti joukkuepelaamiseen. Peliin kuuluva sovellus lisää jännitystä!

3D LABYRINTH – BRIO TOY OY / BRIO AB
Tervetuloa tornilabyrinttiin! Korkeiden tornien ja syvien holvien labyrintissa noidat ja velhot etsivät kiihkeästi kaikkien himoitsemia aarteita. He voivat voimakkaiden loitsujen avulla teleportata ja muuttaa sokkeloa haluamallaan tavalla. Ensimmäisenä aarteensa kerännyt pelaaja voittaa tämän kekseliäisyyttä ja taikaa vaativan kisan!

5 SECONDS JUNIOR / 5 SEKUNTIA JUNIORI – ANVOL OY
5 Sekuntia Junior on peli, joka saa sinut ajattelemaan ja puhumaan nopeasti! Voit varmasti nimetä kolme jäätelömakua, mutta pystytkö tekemään sen paineen alla? Tässä pelissä aika ei ole sinun puolellasi, joten sano, mitä mieleesi ensimmäisenä tulee. Jos kysymys on vaikea, voit onneksi käyttää ”Aika”- ja ”Vaihto”-kortteja apunasi. Keltaiset kysymykset ovat nuoremmille lapsille ja punaiset kortit vanhemmille lapsille.

DRAGON MARKET – LAUTAPELIT.FI
Dragon Marketissa pelaajat toimivat kelluvan torin kauppiaina ja yrittävät toimittaa kaikki toivotut tuotteet asiakkaille. Hallitse veneesi liikkuminen ja suunnittele reittisi mahdollisimman tehokkaasti. Taitavin pelaaja voittaa!

ESCAPE ROOM FAMILY JUNGLE – TOYROCK OY
Ratkaise viidakkoaiheisen pakohuonepelin vapauttava koodi ennen kuin aika loppuu! Pakkaus sisältää tehtävät ja vihjeet kolmeen jännittävään pakohuoneeseen.

FROGGIT – LEIKKIEN GROUP OY
Johdata sammakkoperheesi vastarannalle ja estä samalla muita sammakoita ylittämästä lampea. Muista varoa kalaa! Hauska perhepeli etenee shakin omaisesti: pelaajat liikuttavat vuorollaan sammakoitaan lumpeenlehdeltä toiselle. Peli vaatii hieman strategista silmää, jotta lammessa vaaniva kala ei pääse säikäyttämään sammakoita takaisin lähtöruutuun. Ensimmäinen pelaaja, joka onnistuu saamaan koko sammakkoperheensä lammen toiselle puolelle, voittaa pelin. Peli sisältää kaksi peliversiota. Pelissä on upeaa visuaalisuutta: pyöreä, lammikkoa muistuttava pelilauta ja hauskannäköiset, värikkäät sammakot.

GIVE GRANNY A KISS – ANNA MUMMOLLE MUISKU – AMO OY
Mummo yrittää pussata sinua – kuulostaako tutulta? Ällöttävää! Tämä pieni vanha mummo etsii mitä tahansa tekosyitä muiskauttaakseen suukon sinulle. Tässä pelissä vierailet mummon luona kertomassa viimeaikaisista saavutuksistanne. Lapsenlapsena haluat, että hän on sinusta ylpeä, mutta ei liian ylpeä, sillä muuten saat… SUUKON!

I LOVE FINLAND – TACTIC GAMES OY
Matkusta ympäri ihanaa Suomea ja vastaa suomalaiseen kulttuuriin, perinteisiin ja luontoon liittyviin hauskoihin kysymyksiin! Noppa kertoo liikkumistapasi ja saat jokaisesta oikeasta vastauksesta kortin. Ensimmäisenä viisi erilaista kategoriasymbolia kerännyt pelaaja voittaa!
I love Finland on opettava, hauska ja viihdyttävä peli kaikenikäisille
. Pelilautana toimii värikäs Suomen kartta.

KEYS TO THE CASTLE – AVAIMET LINNAAN – AMO OY
Ritarit kulkevat laattaruudukon läpi avaten ja lukiten ovia. Pääsetkö kalterioven läpi? Vai saatko kenties ylimääräisen vuoron? Pelaa korttisi oikein ja saatat olla voittaja. Voittajaritari on se, joka ensimmäisenä ylittää vaarallisen ovisokkelon ja saavuttaa laattaruudukon toisen puolen.

KIMBLE TWIST – TACTIC GAMES OY
Nyt alkaa takaa-ajo, josta ei vaarallisia tilanteita puutu! Rakastettu peliklassikko on nyt päivitetty uusin jännitystä lisäävin toiminnoin. Kisaa ympäri pelilautaa ja yritä viedä pelinappulasi turvaan kotipesään, mutta varo mutkittelevaa reittiä ja kääntyilevää pelilautaa! Pelin kulku on vanha tuttu, mutta se sisältää uusia strategisia mahdollisuuksia.

MISTAKOS LEVELUP – ANVOL OY
Pelin tavoitteena on päästä eroon tikapuista. Ensimmäinen pelaaja valitsee tikapuiden värin ja asettaa yhden niistä pöydälle. Seuraavat pelaajat asettavat tikkaat edellisten pelaajien asettamien tikapuiden päälle. Vain yhdet tikapuut – pohjimmaiset – saavat koskettaa pöytää.

QUEST FOR ELDORADO – LAUTAPELIT.FI
Oletko valmis lähtemään etsimään kultaista kaupunkia? Valitse oikeat varusteet ja reitti, niin kilpajuoksu voi alkaa. Jokainen peli on erilainen, ja suunnitelmat pitää tehdä sen mukaan.

VIIKINKIEN LAAKSO – TEVELLA OY
Viikinkien laaksossa on meneillään vuotuinen keilailutapahtuma. Kaatamalla oikeat tynnyrit oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa voit sijoittaa viikingit nokkelasti laiturille. Vain viikinkinsä hyvin sijoittanut pelaaja voi kerätä arvokkaita kultakolikoita viikinkilaivaansa ja purjehtia rikkaimpana viikinkinä pois. Rohkeutta, nokkeluutta ja riskinottovalmiutta tarvitaan, sillä ne, jotka kulkevat laituria liian pitkälle ja putoavat veteen, jäävät tyhjin käsin.

Strategiapelit

VUODEN STRATEGIAPELI 2020:
IT’S WONDERFUL WORLD – LAUTAPELIT.FI
It’s Wonderful World -pelissä pääset laajenevan valtakunnan johtajaksi! Valitse tehokkaimmat keinot ja kehitä valtakuntaasi nopeammin ja paremmin kuin kilpailijasi.

** FINALISTI**
WELCOME TO – LAUTAPELIT.FI
Tervetuloa suurten ikäluokkien aikakaudelle, 1950-luvun Yhdysvaltoihin. Pelaajat ovat kilpailevia arkkitehtejä, joista jokainen yrittää toteuttaa omille kolmelle kadulleen hienoimmat asemakaavan mukaiset asuinalueet, puistot ja uima-altaat. Kaikki pelaavat samanaikaisesti samoilla korteilla. Yhdistä talojen numerot ja niitä vastaavat toiminnot taitavimmin, niin voit nousta suurimmaksi arkkitehdiksi!

** FINALISTI**
WINGSPAN – LAUTAPELIT.FI
Lennokas lintujenkeräilypeli 1–5 pelaajalle. Pelissä ryhdyt lintuharrastajaksi – tutkijaksi, bongariksi, suojelijaksi – ja houkuttelet upeimmat linnut suojelualueellesi. Kukin kolmesta elinympäristöstä vahvistaa lintukantaasi eri tavoilla, joita keräämiesi lintujen ominaisuudet tehostavat.

CANAL KING – TACTIC GAMES OY
Tämä viihdyttävä strategiapeli vie pelaajat Belgian kuvankauniiseen Bruggen kaupunkiin. Rakenna kanavalaatoista lähtösatamasi ja välisatamiesi kautta maaliin kulkeva reitti. Kun reitti on valmis, hyppää laivaasi ja yritä ehtiä maaliin ennen muita pelaajia.

CRAZY TOWER – TOYROCK OY
Crazy Tower -pelissä pinotaan eri muotoisia palikoita torniksi kerroskorttien mukaan. Tavoitteena on päästä eroon kaikista omista palikoista.

LAND OF CLANS – TACTIC GAMES OY
Astu klaanipäällikön saappaisiin ja valloita Skotlannin Ylämaat! Rakenna oma linnasi valtaamalla ruutuja pelilaudalta. Voit myös hyökätä vastustajasi linnaan, jos uskot pystyväsi murtautumaan hänen muuriensa läpi. Ensimmäinen neljä linnaa omistava pelaaja voittaa.

MINECRAFT – BRIO TOY OY / BRIO AB
Minecraft: Builders & Biomes -pelissä pelaajat pääsevät tutkimaan Ylämaailmaa ja kuutioita sekä rakentamaan mahtavia rakennelmia. Huolellisella suunnittelulla voit kukistaa vaaralliset joukot ja voittaa pelin!