Vuoden Peli 2019 -kilpailuun osallistuneet pelit

Vuoden Lastenpeli osallistujat

Who did it? – Lautapelit.fi Oy **VOITTAJA**

Who did it? on vauhdikas ja hauska korttipeli, jossa pitää vierittää syy kakkimisesta jonkun toisen pelaajan lemmikille. Nopeat refleksit ja hyvä muisti ovat avuksi!

Dobble 360 – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland Oy **FINALISTI**

Dobblessa on pakattu hurjasti hauskuutta pieneen rasiaan. Pelin pyöreissä korteissa on pieniä kuvia ja jokaisessa kahdessa kortissa vain yksi yhteinen kuva. Korteilla pelataan neljää minipeliä, jotka ovat aina erilaisia. Tuo uutta vauhtia Dobble-peleihin! Haaste pysyy samana, mutta kortit eivät ole näkyvillä yhtä aikaa vaan pyörivät alustalla. Voittamiseen tarvitaan nyt tarkkaavaisuuden lisäksi muistia!


Pyjama-Drama – Amo Oy **FINALISTI**

Kuninkaallinen perhe valmistautuu nukkumaan, mutta minkä värisessä pyjamassa? Linnan kummitus häiritsee kuninkaallisia ja he piiloutuvat. Millä vuoteella kukin heistä nyt piileksii ja kenellä oli tietyn värinen pyjama? Hauska muistipeli, jossa kummitus, linnan harlekiini ja iso peitto muuttavat pelin kulkua ja pitävät pelaajat hereillä voittoon asti. Lastenpeli, jossa tarvitaan reaktiokykyä ja yksityiskohtien muistamista. 3 – 5 pelaajalle 6-vuotiaista alkaen. Yksinkertaistettu pelimuoto myös jopa 3-vuotiaista alkaen. 

Angry Birds Eagle Mountain Race – Martinex Oy

Tässä pelissä pelilaatikon pohja toimii pelilautana. Laatikon kannen ja pohjan väliin pystytetään mahtava Eagle Mountain.pelaajat yrittävät kiivetä pitkin vuoren rinnettä liikuttamalla hahmoaan sokkeloista reittiä pitkin tikun päässä olevalla jalustalla. Muut pelaajat yrittävät sabotoida kiipeämistä tulittamalla superaseellaan. Noppa määrittää kuljettavan reitin ja hahmon koko pisteiden määrän. Jos pelaaja onnistuu kulkemaan reitin vuorenseinämällä, hän saa liikuttaa nappulaansa pisteiden verran pelilaudalla. Ensimmäisenä Eagle Mountainin saavuttanut pelaaja voittaa pelin.


Banana Joe – Toyrock Oy

Banana Joe on veikeä apina, joka hyppää ilmaan, kun banaaneita poistetaan paikoiltaan. Ota apina kiinni ja saat bonusta. Pakkaus sisältää pelialustan, apinan, 12 banaania, banaaninopan ja peliohjeet. 2-5 pelaajalle, yli 4-vuotiaille.


Kitty Cat – Lautapelit.fi Oy

Kissanpennut leikkivät lankakerillä ja emot yrittävät saada kissanpennut nukkumaan. Pelissä yhdistellään muistia ja värejä.


Lohikäärmeen henkäys – Tevella Oy

Lohikäärmeen poikaset löytävät aarteen. Wau, jäälohkareen sisään jäätyneitä kimaltavia jalokiviä. Jää pitää saada sulamaan, jotta jalokiviin päästään käsiksi. Silloin isälohikäärme tulee apuun. Jään sulaessa poikaset keräävät putoavat kivet ja vievät ne luolaansa. Kuka kerää eniten arvokkaita jalokiviä?
Pelissä poistetaan jäälohkareen renkaita yksi kerrallaan. Pelaajat saavat kerätä alustalle pudonneet jalokivet etukäteen tehdyn värivalinnan mukaan. Värit valitaan joka kierrokselle uudestaan ja valinnassa voi taktikoida. Jäärenkaita poistetaan vuorotellen. Voittaja on pelaaja, jolla pelin lopussa on eniten jalokiviä luolassaan.

Luurankolaiva – Toyrock Oy

Hiiohoi – aaveita näkyvissä! Muinaisten merirosvojen aaveet vartioivat aarretta, jonka sinä haluat. Luurankolaiva heijastaa aaveita ympärilleen ja aarre on sinun, jos saat tuhottua aaveet. Paristot 6 x AAA eivät sisälly pakkaukseen. Ikäsuositus yli 6-vuotiaille.


Muumien hillojahti – Martinex Oy

Hillojahti on hauska tarkkuuspeli myös pienemmille pelaajille. Pelaajat vierittävät vuorotellen Muumimamman koria pelilaudalla ja yrittävät osua vuorollaan jokaiseen ainekseen. Pelilauta muodostuu kolmesta suuresta palapelin palasta ja on kaksipuoleinen. Pelilauta kääntämällä voidaan pelata helpompaa tai vaikeampaa versiota. Pelaajat yrittävät kerätä kaikki hilloon tarvittavat marjat ja hedelmät ja lopuksi kori pitää vierittää Muumitalon ovesta sisään. Ensimmäisenä kaikki hilloaineet kerännyt ja korin ovesta vierittänyt pelaaja voittaa pelin.


Pikku Pupu Piilosilla – Martinex Oy

Pikku Pupu Piilosilla on leikkiin perustuva peli, jota aikuinen tai vaikkapa vanhempi sisarus pelaa yhdessä pienen lapsen kanssa (18+ kk). Pelissä aikuinen piilottaa pupuja niitylle, vain korvat jäävät näkyviin. Lapsi yrittää löytää pupun tietyn värisenä, pupun tietyllä ilmeellä tai pupun, jolla on tietty ruoka kädessä. Pelissä kukaan ei häviä, lapsi saa arvata ja etsiä niin kauan, kunnes oikea pupu on löytynyt. Peliä vaikeutetaan lapsen iän ja osaamistason mukaan.


Super Ski Jump – Amo Oy

Supermäkihyppy on 2-4 pelaajan temppuhaastepeli, jossa haastetaan kaveri niin hyppääjällä, hypyn pituudella kuin tehdyillä volteilla tai tyylikkäimmällä alastulolla. Aseta pelihahmo rampille ja valmistaudu elämäsi hyppyyn! Paras voittakoon!


Tunteiden Värit – Lautapelit.fi Oy

Tunteiden Väri pelissä lapset opettelevat ja käsittelevät tunteita värien avulla. Tämä peli on keskusteleva ja ohjaa lapsia tunnistamaan eri tunnetiloja.

Vuoden Perhepeli 2019 osallistujat

Combo Color – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland Oy **VOITTAJA**

Strateginen värityspeli! Laajenna aluettasi värittämällä kartalla olevia ruutuja. Ne eivät ole kuitenkaan pelkkiä ruutuja! Älä paljasta strategiaasi, jos haluat kerätä parhaat pisteet. Seikkailu vie sinut Versailles’hin, Tokioon ja Afrikan viidakkoon!


Copenhagen – Lautapelit.fi Oy **FINALISTI**

Kööpenhamina, onnellisen Tanskan pääkaupunki. Kanavien halkoma kukoistava suurkaupunki täynnä on upeita rakennuksia ja satamia. Pelaajat yrittävät rakentaa talojensa julkisivut sellaisiksi, että ne sopisivat saumattomasti tähän kuvankauniiseen rantamaisemaan. Se pelaaja voittaa joka on rakentanut laattansa taitavimmin ja käyttää erikoisetunsa nokkelimmin.


Virus – Amo Oy **FINALISTI**

Tautisin korttipeli, jossa kohtaat virusepidemian ja yrität olla ensimmäinen, joka tuhoaa viruksen. Yritä estää muita tartuttamasta, tuhoamasta ja varastamasta oman kehosi elimiä. Voittaja on se, joka ensimmäisenä kasaa oman terveen kehon keräämällä neljä tervettä elinkorttia pöydälle. 2 – 6 pelaajalle. Pelin kesto n. 20 min.

Get Mammoth – Martinex Oy

Heimosi tarvitsee ruokaa ja mammutti maistuisi. Jokainen pelaaja saa neljä soturia, seitsemän korttia, mammutin ja oman pelilaudan. Mammutti asetetaan kielekkeen reunalle ja soturi pelilaudan alkuun. Jokainen pelaa kortin ja kaikki liikkuvat korttien yhteissumman. Erikoiskorteilla voit vaikuttaa omaan liikkumiseesi tai jättää vuoron välistä. Kerää mammutinpotkamerkkejä ja osta niillä kortteja takaisin. Jahtaa mammutti kielekkeeltä alas mutta varo, ettet putoa itse perässä. Vältä matkalla tervahauta, joka voi koitua kohtaloksesi. Aja kilpailevat heimot sukupuuttoon ja ruoki oma heimosi makoisalla mammutilla. Get Mammoth on jännittävä ja taktinen peli koko perheelle.


Honeycombs – Lautapelit.fi Oy

Honeycombs sisältää 52 kuusikulmaista laattaa. Jokaisessa laatassa on 6 symbolia ja kaikki laatat ovat erilaisia. Rakenna hunajakennoa yhdistämällä symboleita ja pidä silmällä mehiläistä, joka sopii joka paikkaan!

Konario – BRIO

Ensimmäinen peli joka aktivoi yhdessä viisi ihmisen eri aistia. Löydä parit käyttämällä näkö,- kuulo,- haju,- maku,- ja kosketusaistejasi. Peli sisältää 40 aistipalikkaa eli 20 erilaista aistiparia.


Planet – Lautapelit.fi Oy

Maailma muovautuu käsissäsi. Rakenna vuorijonoja, ripottele sekaan aavikoita ja jäätiköitä, istuta metsiä ja laajenna meriä. Muokkaa mantereistasi eläinlajien menestymistä suosivia elinympäristöjä ja luo kaikkein asutuin planeetta.


Tap It – Martinex Oy

Peli muodostuu neljästä langattomasta valokupista, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Niillä voi pelata neljää erilaista peliä; Slap It!, Pong, Switch ja Memory. Pelaa yksin, joukkueittain tai kaksintaisteluna. Tässä pelissä pitää olla nopea ajattelemaan, eikä vauhtia voi puuttua myöskään käsistä ja jaloista. Useampia kuppisettejä voi yhdistää yhteen aina 24 kuppiin asti.


Tokyo Highway – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland Oy

Tokyo Highway perustuu Tokion moottoritien todellisiin kiemuroihin ja kerroksiin. Pelissä rakennat teitä yhä korkeammalle ja arveluttavampiin asentoihin, jotta saat asetettua niille autojasi. Aina kun rakennat uuden tien vastustajan tien poikki, saat asettaa siihen yhden auton. Ensimmäisenä kaikki autonsa tielleen saanut pelaaja voittaa! Mukana on säännöt suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, norjaksi ja tanskaksi.


Tonga Blocks – A. Vesalainen Oy

Pelissä on 26 erilaista puista palaa joita otetaan vuorollaan satunnaisessa järjestyksessä ja rakennetaan tornia, joka voi sortua jolloin pelaaja häviää. Lisäksi pelin palikoilla voi suorittaa valmiita haasteita tai luoda uusia muiden pelaajien ratkaistavaksi. Haasteita on valmiina helpoista vaikeisiin joten kaiken ikäisille löytyy tekemistä. Nuorimmat ”pelaajat” voivat käyttää palikoita rakennuspalikoiden tapaan leikkikaluna.

Vuoden Partypeli 2019 osallistujat

Pictionary Air – Toyrock Oy **VOITTAJA**

Huippuhauska uusi tapa pelata koko perheen klassikkopeliä! Tässä koko perheen piirtämispelin uusimmassa versiossa ei enää tarvita paperia. Kun piirrät Air Pen -kynällä vihjettä ilmaan, kuva näkyy muille näytössä (esim. puhelimen tai tv-ruudun). Helppokäyttöisessä sovelluksessa on useita pelitiloja. Voit myös tallentaa ja jakaa suosikkihetkesi! Tuote toimii yhdellä AA-paristolla, sisältyy pakkaukseen. Ikäsuositus yli 8-vuotiaille.


Maki Stack – Lautapelit.fi Oy **FINALISTI**

Käytä sormiasi syömäpuikkoina tai peitä silmäsi ja kuuntele joukkueesi neuvoja. Pinoa ja tasapainottele sushit, lautaset ja soijakastikepullot kortin määräämään järjestykseen. Ole tarkkana, ettei pino keikahda/ Vikkelin sushin pinoamisen taitaja tai kokkijoukkue voittaa pelin.


Tummple – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland Oy **FINALISTI**

Tässä puisessa pinoa-ja-rakenna pelissä pelaajat heittävät vuorotellen 12- puolista noppaa, joka näyttää tuleeko heidän asettaa pelinappula vai este. Pelin tavoite on estää rakennelman romahtaminen. Jos vahingossa pudotat paloja, täytyy sinun poimia ne itsellesi. Pelin lopussa vähiten paloja omaava pelaaja voittaa.

Amoeba – Martinex Oy

Amoebassa kasvatetaan ameeboja, mitä suurempia, sen parempia! Valmiin ameban valtaat itsellesi luonnollisesti tumalla. Voittaja on se, jonka tumien ympärillä on eniten ameebaa. Tässä laattojenyhdistelypelissä voi vastustajan valtaaman ameeban jakaa osiin ja valloittaa omiin nimiin asettamalla laatan toiseen kerrokseen. Oikeanlainen asettelu voi muuttaa koko pelin suunnan. Amoebassa nokkeluus ja hyvä tuuri yhdistyvät kutkuttavalla tavalla.

Bang noppapeli – Lautapelit.fi Oy

Villissä lännessä lain ja lainsuojattomien välinen ikuinen taistelu käy kuumana. Yhtäkkiä nuolisade pimentää taivaan: intiaanit hyökkäävät! Uskallatko vastustaa intiaaneja? Oletko tarpeeksi rohkea haastamaan kohtalosi? Pystytkö paljastamaan ja nujertamaan häikäilemättömät pyssysankarit ympäriltäsi?

Dumber than a box of rocks – Amo Oy

Kumpi voittaa – ihmiset vai kivet? Ajatus on täysin järjetön, mutta koukuttaa jokaisen pelaajan välittömästi. Kiviä vastaan pelataan yhtenä joukkueena kaikki yhdessä vastaamalla korttien kysymyksiin. Vastaus on aina joko 0,1 tai 2. Tiedätkö oikean vastauksen? 2 tai useammalle pelaajalle.


Frenemy Dice – Martinex Oy

Kortit pöytään ja nopanheitto alkaa N-Y-T NYT! Kenellä on vitosia? Tarvitsen vielä kaksi ykköstä! Pöytään lyödään neljä korttia ja jokaiselle pelaajalle oman väriset nopat. Kortit pitää täyttää nopilla, mutta yksin et pärjää; jokaiselle kortille tarvitaan aina kahden pelaajan noppia. Tehkää yhteistyötä ja kerätkää kasaan tarvittavat nopat, joilla korjaatte kortin pisteet. Muodostatteko liittoumia vai käännyttekö toisianne vastaan? Ystävän ja vihollisen raja hämärtyy tässä nopeatempoisessa noppapelissä.


PenSilly – Amo Oy

Kreisi arvailupeli koko perheelle tai porukalle. Tiimalasi käyntiin ja arvailu alkakoon! Piirtäjä nostaa yhden kuvailukortin ja yhden aihekortin ja yrittää piirtää hassulla, tärisevällä kynällä näistä muodostuneen kuvan. Kuka arvaa? Nyt vaaditaan mielikuvitusta ja yhteistyötä koko tiimiltä! Ketkä ensimmäisenä keräävät 20 pistettä, ovat voittajia! Sanapareja on yli 5500, joten piirrettävää ja arvailua tämän hullunhauskan partypelin äärellä riittää!


Sanaseppä – Lautapelit.fi Oy

Sanaseppä on nopean nimeämisen peli. Symboli kertoo mitä haetaan ja kortti määrittelee millä kirjaimella sanan tulee alkaa. Kuka sanoo ensimmäisenä ammatin, joka alkaa esimerkiksi L- kirjaimella. Mutta hei, niitähän riittää; lentokapteeni, lääkäri, liikunnanohjaaja, jne. Kuka ensimmäisenä sanoo oikean vastauksen, saa pitää kortin ja peli jatkuu… eniten kortteja kerännyt voittaa pelin. Oletko sinä porukkasi Sanaseppä?


Vink – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland Oy

Osaatko PIIRTÄÄ PIZZANTÄYTTEITÄ?
Osaatko SELITTÄÄ AUSTRALIAN ELÄIMIÄ?
Osaatko NÄYTELLÄ SUOMEN PRESIDENTTEJÄ?
Osaatko HYRÄILLÄ LASTENOHJELMIEN TUNNAREITA?

VINK on seurapeli, jossa joukkuekaverisi yrittävät arvata, mitä ihmettä heille vinkkaat! Pelaajat haastetaan vinkkaamaan piirtämällä, selittämällä, näyttelemällä ja hyräilemällä eri asioita kaiken maailman aihepiireistä aina pääkaupungeista ja palveluammateista lätkänpelaajiin ja suomalaisiin ysärihitteihin. VINK on peli, jossa pääsee sekä arvaamaan vinkkien perusteella sekä vinkkaamaan itse. Jos joukkue on oikein etevä, se voi napata vinkin vastustajalta!

Joukkue valitsee haluamansa haasteen pelilaudan keskellä olevasta korttikehästä. Jos tietty haaste jää liian pitkäksi aikaa valitsematta, peli voi pakottaa joukkueen ottamaan sen.

Nopeutta vaaditaan! Kortissa on viisi asiaa, joiden vinkkaamiseen on vain 90 sekuntia aikaa.

Sattumanvarauksia arvauksia ei kannata heitellä – joka kortissa on myös kuudes, kielletty aihe, jota joukkue ei saa arvata.

VINK on peli, jossa vikkelin vinkkaaja voittaa!

Peliaika n. 45 min. Vähintään 4 pelaajaa. Ikäraja 15 vuotta.

Vuoden Strategiapeli 2019 osallistujat

Terraforming Mars – Lautapelit.fi Oy **VOITTAJA**

Terraforming Marsissa pelaajat muuntavat Marsia maankaltaiseksi yhteistyössä, mutta samalla kilpaillen ankarasti siitä kuka onnistuu tekemään eniten hyvää asian suhteen. 


Amul – Lautapelit.fi Oy **FINALISTI**

Muinaisina aikoina Amul oli merkittävä kaupankäynnin keskus ja solmukohta silkkitiellä. Tämä upean kauppiaskaupungin vauraus saavutti huippunsa Arabihallinnon alla 900- luvulla ja se hävitettiin Mongolien toimesta 1220 luvulla. Amulissa pääset mukaan nauttimaan kauppiaskaupungin vaurauden kasvusta ja taitavin kauppias voittaa pelin.


Azul: Stained Glass of Sintra – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland Oy **FINALISTI**

Pelissä pelaajat hankkivat tavarantoimittajilta ikkunaruutuja ja lasittavat palatsin ikkunoita. Kuuden Kierroksen aikana pelaajat keräävät pisteitä asettelemalla ikkunaruutuja strategisesti samalla välttäen tuhlaamasta arvokkaita ja kalliita tarvikkeita. Voittaja on se pelaaja, jolla on eniten pisteitä pelin loppuessa.

Carcassonne Safari – Lautapelit.fi Oy

Tällä kertaa matkaamme trooppiseen ilmastoon, Afrikan savanneille, missä pääsemme näkemään Afrikan kuuluisimpia eläimiä. Leijonat lepäilevät varjoissa, apinat roikkuvat puissa ja norsujen raskaat askeleet vavisuttavat tannerta. Juomapaikat kuhisevat monenlaista elämää, joten niiden äärellä kannattaa odotella kärsivällisesti.


Decrypto – Asmodee Nordics / Enigma Distribution Finland Oy

Decrypto on vakoilupeli koodisalauksen purkamisesta. Kaksi joukkuetta kohtaavat yrittäen purkaa vastakkaisen joukkueen koodia paljastamatta omaansa. Saat jokaisen vuoron aikana vihjeitä ja sinun tulee arvata kortin koodi, sillä välin kun vastakkainen joukkue kuuntelee ja merkitsee alas saamasi vihjeet. Voitatte kun olette siepanneet kaksi toisen joukkueen koodia. Häviätte jos epäonnistut tulkitsemaan omat koodisi.


Escape Room – pakohuonepeli – Toyrock Oy

Tunne pakohuonepelin huuma ja jännitys kotisohvaltasi. Tässä haastavassa ja yllättävässä pelissä teidän on toimittava yhdessä ratkaistaksenne tehtävät ja löytääksenne kätketyt vihjeet. Kisaatte kelloa vastaan, sillä aikaa paeta on vain 60 minuuttia. Koodinpurkulaite näyttää hupenevan ajan 60 minuutista alaspäin. Laite auttaa tunnelman luomisessa ja antaa vihjeitä. Tässä pelissä voitatte tai häviätte yhdessä. Kaiken avain on yhteistyö, joka auttaa teitä selvittämään tehtävät ja ratkaisemaan mysteerit ennen kuin aika loppuu. Jollet ole koskaan aiemmin pelannut pakohuonepeliä valmistaudu täysin uudenlaiseen kokemukseen. Pakkaus sisältää tehtävät ja vihjeet neljään pakohuoneeseen, aikaa laskevan koodinpurkulaitteen ja pelisäännöt. Paristot 3 x AA eivät sisälly pakkaukseen. Ikäsuositus yli 16-vuotiaille.