Vuoden Peli 2018 – strategiapelit

Century Spice Road / Enigma Distribution Oy **VOITTAJA**

Century Spice Road on ensimmäinen peli sarjasta, joka esittelee historiaa eri teemojen avulla. Ensimmäinen teema on mausteet ja niiden myynti.
Pelaajat ovat karavaanien johtajia, jotka kulkevat kuuluisaa silkkitietä kuljettaen mausteita kaukaisiin maihin maineen ja kunnian toivossa. Jokaisella vuorolla pelaajat suorittavat yhden neljästä toiminnosta, joiden välillä tulee taktikoida saavuttaakseen optimaalisen lopputuloksen. Päämäärä on kerätä pisteitä. Pelin viimeinen kierros käynnistyy sen jälkeen, kun joku pelaajista on kerännyt viisi voittopistettä täyteen.

 

EXIT Salainen laboratorio / Lautapelit.fi

Pakohuonepeli kotikäyttöön! Exit-pelit ovat yhteistyöhön perustuvia seikkailupelejä, joissa pelaajat yrittävät ympäristöään tutkimalla sekä pulmia ja arvoituksia ratkaisemalla päästä määräajassa ulos lukitusta huoneesta.

 

Great Tour / Tactic Games Oy

Lähde ikimuistoiselle matkalle Euroopan halki! Omistat bussiyrityksen ja yrität valloittaa koko mantereen! Kuljeta turisteja yhdestä kohteesta toiseen ja yritä ansaita eniten pisteitä! Yritä käydä mahdollisimman monessa paikassa, kerää eniten lippuja, varo kilpailijoitasi ja aja itsesi suoraan voittoon!

 

Photosynthesis / Lautapelit.fi **FINALISTI**

Osallistu luonnon kiertokulkuun ja nauti auringon loisteesta. Kasvata puitasi läpi niiden elinkaaren, siemenistä täysikasvuisiksi, ja tee niistä metsän arvostetuin puulaji.

 

Queendomino / Lautapelit.fi **FINALISTI**

Rakenna kaikkein upein valtakunta! Ritarisi keräävät sinulle veroja. Jos sijoitat kolikkosi kyliesi laajentamiseen, uudet rakennukset tarjoavat uusia mahdollisuuksia. Hankkiudu kuningattaren suosioon… mutta varo lohikäärmettä! Haastava laatanasettelupeli koko perheelle.