Vuoden Peli 2018 – perhepelit

Majesty / Enigma Distribution Oy **VOITTAJA**

Oma kruunu – oma valtakunta!
Haluat luoda rikkaimman valtakunnan ja tulla kruunatuksi kuninkaaksi. Tarvitset tähän uskollisten alamaistesi apua. Niin köyhät myllärit kuin aatelisetkin voivat olla tärkeä osa valtakuntaasi. Valitse oikea henkilö oikeaan aikaan, niin kruunu on sinun! Varo kuitenkin naapurihallitsijoita. Jos valtakunnassasi ei ole riittävästi vartijoita, naapurihallitsijat voivat hyökätä sotilaineen… Valitse henkilöitä valtakuntaasi, anna heidän työskennellä rakennuksissasi, kerää eniten omaisuutta ja nouse kuninkaaksi!

 

Amnesia / Martinex Oy

Monipuolisen muistin peli, joka aktivoi aivonystyrät äärimmilleen! Amnesia on uudenlainen muistipeli, jossa käsin tekeminen yhdessä näkömuistin kanssa auttaa menestymään. Pelilautaa ja noppaa liikutetaan korttien määrittämällä tavalla. Mutta mikä olikaan oikea järjestys tai liike? Ja mietitkö oikeaa riviä ollenkaan? Ensi kierrokset toimivat lämmittelijöinä ja sitten hauskuus todenteolla alkaa. Peliä voi pelata yksin, joukkueittain, toisia pelaajia tai yhteistyössä peliä vastaan. Vaikeustasoa voi nostaa lähes rajattomasti. Muistin harjoittaminen monipuolisesti on hauskaa, haastavaa ja äärettömän suositeltavaa niin nuorille kuin ikäihmisillekin – ja nyt se on mahdollista pelaamisen varjolla.

 

Arvaa, mitä ajattelen? / Sanoma Pro Oy

Nyt tarvitaan luovuutta ja hoksottimia! Mikä sana sinulle tulee mieleen sanojen millainen ja mikä yhdistelmästä? Arvaatko, mitä sanaa pelikaverisi ajattelee? Tässä riemastuttavassa koko perheen pelissä keksitään sanoja ja arvaillaan pelikavereiden vastauksia. Kun vastaat samoin kuin pelikaverisi, saatte molemmat pisteen. Voit pelata peliä myös ruotsiksi ja englanniksi!

 

Azul / Enigma Distribution Oy **FINALISTI**

Azul on esteettisesti miellyttävä ja hauska peli sekä kokeneille pelaajille että aloittelijoille. Azulissa pelaajat kilpailevat kauneimman ”azulejos” –seinän rakentamisesta, sinisten ja valkoisten laattojen, joita löytyy useiden Välimeren ympäröivistä rakennuksista,Evoran kuninkaallisessa palatsissa.

Jokaisen vuoron aikana pelaajat valitsevat laatat valikoiduista tehtaista, järjestävät ne tuotantolinjaansa ja lopulta sijoittavat ne seinilleen. Mutta ole varovainen, jos otat enemmän kuin tarvitset, ylimääräiset laatat vähentävät kokonaispisteitä.
Kun asetat laatat seinään, saat pisteitä. Saatujen pisteiden määrä riippuu siitä, mihin laatta asetetaan ja jos sillä on vierekkäiset laatat. Kun pelaaja on asettanut viisi eri laattaa vaakasuoralle viivalle, peli päättyy ja pisteet lasketaan. Tietyt ehdot saattavat antaa lisäpisteitä tässä pelin osassa.

 

Blank / Martinex Oy

Tee oma pelisi! Nopea ja hauska korttipeli, jota pääsee muokkaamaan joka voitolla. Mutta Blank ei ole vain helppo korttipeli, vaan siitä voi tehdä ihan mitä vain; tietopelin, taktiikkapelin, partypelin, perhepelin, liikuntapelin… Joka kierroksella pöytään laitetaan kolme sääntöä, joita pitää noudattaa. Omista korteista pitää päästä eroon jos vain numero tai väri yhdistyy. Kuka ensimmäisenä pääsee korteistaan eroon, saa kirjoittaa uuden säännön.

 

Blue Lagoon / Amo Oy

Tutustu, tutki ja asuta tuntemattomat Blue Lagoon -saaret kahden pelikierroksen aikana! Ole ovelampi kuin kanssapelaajat, etsi aarteita ja voitat, kun keräät eniten pisteitä! Pisteitä saat asuttamalla saaria, linkittymällä eri saarille tai valloittamalla eniten tilaa saarilta. Lisäksi arvokkaat aarteet ja toteemimerkit takaavat lisäpisteitä. Astu Polynesialaisten matkaan ja aloita Blue Lagoon -saarten tutkimusretki!

 

Collecto / Amo Oy

Kerää samanväriset pallot!

Hahmota värikäs pallomeri, siirrä vuorollasi palloriviä ja kerää mahdollisimman monta samanväristä palloa. Kun saat vähintään kaksi samanväristä palloa vierekkäin, saat poimia nämä itsellesi. Osaatko hahmottaa ja tehdä fiksun siirron? Pisteitä saat aina kolmesta samanvärisestä pallosta, vaikka ne olisi kerätty erikseen. Eniten pisteitä kerännyt pelaaja on voittaja.

 

Disneys Guess the Film / Markkinointi Suomela Oy

Guess the Film, on hauska kokoperheen uutuuspeli,jonka avulla testataan perheen Disney elokuvien asiantuntijat! Testaa Disney-tietosi tämän hauskan ja jännittävän arvauspelin avulla! Pyörittäkää noppaa vuorotellen ja avatkaa oikean värinen luukku. Jokainen luukku paljastaa vihjeen jostakin Disneyn lasten klassikkoelokuvasta. Mistä elokuvasta on kyse? Kun arvaat oikein, saat Mikki-Hiiri pelimerkin! Ensimmäinen pelaaja, joka saa kerättyä neljä pelimerkkiä voittaa pelin! Aloittaaksesi pelin, sekoita Disney-elokuvakuvat, joilla haluat pelata, ja aseta ne korttitelineeseen ikkunoiden taakse. Kortit on jaettu kolmeen vaikeustasoon: vihreä- helppotaso, sininen- keskitaso ja punainen- edistynyt-taso. Voit pelata kaikkien korttien kanssa tai käyttää vain korttia tietylle tasolle, riippuen minkä ikäisiä pelaajia on mukana pelissä.

Jokaisen on istuttava niin, että he voivat helposti nähdä näytön. Pelaaja heittää noppaa ja avaa saman värisen ikkunan, mitä noppa näyttää. Jos luulet tietävän, mistä elokuvasta kuva on peräisin, sano sen nimi ääneen. Jos et ole varma, sulje ikkuna ja vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle. Voit tarkistaa, oletko arvannut oikein. Käännä näyttö itseäsi kohti. Varmista, että muut pelaajat eivät näe vastausta, voit liuuttaa arkin ylös ja lukea otsikon värilliseltä nauhalta. Jos arvasit elokuvan oikein, ansaitset Mikki-tunnuksen. Kaikki ikkunat suljetaan ja arkki asetetaan muiden arkkien taakse, jotta seuraava kierros voi alkaa. Jos pelaaja arvasi väärin, hänet suljetaan pois loppu kierroksesta ja vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle. Jos noppa näyttää tähteä, pelaaja voi itse valita minkä värisen luukun hän avaa. Pakkauksessa 50 arkkia, joissa on 100 Disney-elokuvakuvaa. Super hauska perhe-peli jossa lapset usein peittoavat aikuiset!

 

Dragon Dance / Martinex Oy

Kokoamispeli, jossa korkein lohikäärme tanssii voittoon! Pelaajat kokoavat omia lohikäärmeitään ujuttaen kortteja toisiinsa kiinni yksi kerrallaan. Tavoitteena on saada aikaan kaikkein komein ja korkein lohikäärme. Hyvin alkanut lohikäärmeenkasvatus voi tyssätä yllättäen omaan virhearvioon tai kanssapelaajan hyökkäykseen. Varo tulisyöksyjä, hännän sivalluksia tai lohikäärmeen tanssin aiheuttamaa tärinää. Voittaja on pelaaja, jonka lohikäärme selviää hyökkäyksistä ja on korkein korttien loppuessa.

 

Fantastic Park / Lautapelit.fi

Tarueläimet tarvitsevat apuanne eläintarhan rakentamisessa. Kerätkää taitavasti yhteen ne eläimet, joita kävijät eniten haluavat nähdä! Laattojenasettelupeli koko perheelle.

 

Gemblo / Lautapelit.fi

Gemblo on kutkuttavan kinkkinen koko perheen peli, jossa tavoitteena on saada mahdollisimman paljon omia laattoja pelilaudalle. Mukaan mahtuu jopa 6 pelaajaa!

 

Go Go Eskimo / Tactic Games Oy **FINALISTI**

Pelaa korttisi oikein ja nappaa eniten kalaa! Siirrä seikkailijoita niiden polkuja pitkin ja yritä kerätä niin monta samanlaista kalakiekkoa kuin mahdollista! Pelaaja jolla on kierroksen lopussa paras saalis, voittaa! Taktikoi ja toivo onnenkantamoista, jotta voit voittaa tässä koko perheen seikkailupelissä.

 

King of the Dice / Tevella Oy **FINALISTI**

Toiveesi ovat toteutuneet ja istut tyytyväisenä linnassasi ihailemassa upeaa maatasi. Kuningaskunnastasi puuttuu kuitenkin yksi asia: asukkaat! Hanki uusia asukkaita täyttämällä korteissa annettuja ehtoja kolmella nopanheitolla. Erikoiskorteilla saat etuja. Varo konnia sekä lohikäärmeitä, sillä niistä kertyy miinuspisteitä. Pelin lopussa parhaat kansalaiset kerännyt pelaaja voittaa pelin ja saa kuningaskuntansa kukoistamaan. Upeasti kuvitetut kortit. Pelivälineet kartonkia ja puuta. 2-5 pelaajaa. Paketin koko: 16×5,5×16 cm. Ikäsuositus: 8+.

 

LUPO Avaruusseikkailu / Unserious Oy / LUPO

KORTTIPELI jossa SINUN MIELIKUVITUKSESI ON IHMISKUNNAN AINOA TOIVO!
LUPO Avaruusseikkailu vie sinut hauskalle ja luovalle matkalle uuteen galaksiin perheesi, ystäviesi tai vaikka koko luokkasi kanssa! Maapallo on muuttunut rusinaksi! Sinä ja ystäväsi lähdette seikkailulle avaruuteen etsimään planeettaa, jolle voisitte rakentaa uuden kodin ihmiskunnalle. Valmistaudu kohtaamaan ihmeellisiä uusia maailmoja ja kummallisia olentoja. Saatat löytää vaikkapa planeetan, jolla ei ole painovoimaa ja jolla asuu sosiaalisia zombeja! Päästä mielikuvituksesi ja värikkäät kynät valloilleen suunnittelemalla oma avaruusaluksesi ja tuleva kotisi. Tämä on suomenkielinen versio pelistä LUPO: The Space Adventure.
• Uskomattoman luova yhteinen tarinankerrontakokemus
• Yhdellä korttipakalla 3 – 25 pelaajaa (rooli- ja tehtäväkortit)
• 16 x 16 x 16 = 4096 skenaariota tarinoiden raameiksi
• 22 tapahtumakorttia pelitilanteiden elävöittämiseen
• Hauskanpitoa perheille ja ystäville, 8-vuotiaista ylöspäin
• Ilmaisia lisäosia lisätään ajoittain nettisivuille LUPO World

 

Magic Maze / Lautapelit.fi

Varusteensa menettäneet neljä sankaria joutuvat pihistämään seuraavassa seikkailussaan tarvitsemansa varusteet paikallisesta Magic Maze -kauppakeskuksesta. He päättävät tehdä keikkansa samanaikaisesti ja sitten rynnätä uloskäynneille, jotta välttyvät joutumasta heitä epäluuloisesti vilkuilevien vartijoiden kynsiin. Magic Maze on äänettä pelattava reaaliaikainen yhteistyöpeli, jota mullistaa pelitottumuksesi!

 

Match Madness / Leikkien Group Oy

Match Madness on hullunhauska hahmottamispeli, jossa pelaajat kilpailevat siitä, kuka saa muodostettua palikoistaan kortin esittämän kuvion ensimmäisenä. Ensimmäinen pelaaja, joka onnistuu, nappaa kortin. Kaksi pelitapaa: pikapelissä pelataan korteista, pähkähullussa versiossa kilpaillaan taktisesti pisteistä. Helpot säännöt, joten pelin ideasta saa kiinni helposti. Vauhdikkaan pelin saa pystyyn nopeasti! Pidä hermosi ja hurmioidu Match Madness -pelin haasteista!

 

Monster Slap / Brio Toy Oy

Pyöräytä spinnerin nuolta, kuka pelaajista ensimmäisenä saa nuolen osoittaman monsterikortin tarttumaan limaiseen käteensä ? Miinuspisteitä muista korteista, varo tarttumasta pelikaveriin. Sisältö: 4 limaista Hirviö -kättä, 10 Hirviö –korttia, 4 pelihahmoa, Spinneri, ohjeet.

 

Ninja Rush / Tactic Games Oy

Ajattele nopeasti ja pysy liikkeessä! Käännä pöydälle kortti ja seuraa Sensein käskyjä! Pelaajat kääntävät vuorotellen tiimalaseja pelilaudalla, noudattaen korteissa olevia ohjeita. Se joka antaa hiekan kulua loppuu, on askeleen lähempänä häviötä.

 

Pacemaker / Toyrock Oy

Pacemaker on yksinkertaisen nerokas peli, joka vaatii keskittymistä. Napauta painiketta vuorollasi ja pysyt mukana pelissä. Ole tarkkana – suunta voi vaihtua ja vuoro jäädä väliin riippuen siitä mitä toiset pelaajat tekevät. Toimii 3 x AAA-paristolla, eivät sisälly pakkaukseen. 2-8 pelaajalle. Ikäsuositus yli 6-vuotiaille.

 

Santorini / Maki A/S

Tämän Kreikan Santorinille sijoittuvan pelin tavoitteena on kulkea pelilaudalla, rakentaa Santorinille tunnusomaisia rakennuksia kerroksittain ja kiivetä niiden päälle. Ensimmäisenä rakennuksensa valmiiksi saanut ja sen päälle kiivennyt pelaaja voittaa pelin. Mutta peli ei ole niin yksinkertainen, vastustaja voi torpedoida suunnitelmasi ja joudut miettimään pelisuunnitelmasi alusta. Peliä voi pelata kahtena eri versiona: aloittelijaversiossa vain rakennetaan ja edetään pelilaudalla. Edistyneessä versiossa mukaan astuu Kreikkalaisiin jumaliin pohjautuvat jumalkortit joista voi hyötyä itse tai joilla voi häiritä vastustajan peliä.

 

Story Chest / Tactic Games Oy

Astu tarinankerronnan maailmaan! Kerro ainutlaatuisia tarinoita yhdistelemällä eri korteissa olevia satuelementtejä. Muut pelaajat saavat arvata, kumman kortin valitset jatkamaan tarinaa, ja sinä saat yllättää kaikki odottamattomilla tapahtumilla ja käänteillä!

 

Suspend / Importante Oy

Melissa & Doug Perhepeli Suspend on vuorovaikutteinen perhepeli, joka vaatii käden vakavuutta ja strategista ajattelukykyä. Suspend on Mikadon tyyppinen peli, mutta tässä pelissä tikut laitetaan toistensa päälle telineeseen niin että ne riippuvat ilmassa, mutta eivät saa pudota. Ota haaste ja kokeile voitko asettaa tikut niin että ne eivät putoa tai kilpaile perheen ja ystävien kanssa.