Vuoden Peli 2018 -partypelit

The Build Up / Martinex Oy **VOITTAJA**

Pitää rakentaa torni, rakentajina pelaajat. Ammattilaisia – tuskinpa! Ystävällisiä toisilleen – ei kannata! Piirustuksetkin miten sattuu. Kun pelivuorossa olevan pelaajan nopat ovat puhuneet, määräytyvät tehtävät: joku joutuu asettamaan kerroslaatoilleen pilareita, joku lisäämään torniin seuraavan kerroksen. Kerros kerrokselta torni on epävakaampi, eikä ole epäselvää miten rakennelmalle käy. Jännittävää on se, ketkä pystyvät olemaan kaatamatta rakennelmaa ja kenen kohdalla kaikki romahtaa!

Taktikointimahdollisuuksia pursuava koko perheen näppäryyspeli.

 

5 sekuntia / Anvol Oy **FINALISTI**

5 Sekuntia -peli nopeasti ajatteleville ja puhuville! Pelissä on kysymyskortteja esim. ”Mainitse 3 marjaa”, jolloin vuorossa olevalla pelaajalla on 5 sekuntia aikaa sanoa ääneen vastaukseksi 3 marjaa. Tästä suoriuduttuaan hän pääsee etenemään pelilaudalla, jos taas aika ei riitä saa seuraava pelaaja vuoron yrittää edetä ensimmäisenä maaliin saakka. Pelissä on 752 eri kysymystä sekä peliä muuttavat vaihto- ja ohituskortit.

”Luulisi olevan helppoa mainita 3 koirarotua – mutta pystytkö tekemään sen 5 sekunnin tikittävän paineen alla, muiden pelaajien tuijottaessa, odottaessa sinun hermostumistasi? Aika ei ole puolellasi, joten sano mitä tulee mieleen, ja ota naurettavien vastausten lipsumisen riski ajan kieriessä loppuun ainutlaatuisella spiraaliajastimella. On mahdollisuuksia ”luistaa” kysymyksestä tai aiheuttaa ”kipua” vastustajillesi käyttämällä vaihto- tai ohituskortteja. Kaikki on hyvän hauskanpidon merkeissä, kun pelaajat pyrkivät yltämään maaliin ensimmäisinä tässä nopeatempoisessa, hurjassa koko perheen pelissä!”

 

Bad Jokes Challange! / Toyrock Oy

Pitääkö pokka ja voitko olla nauramatta? Huonot vitsit tekevät siitä vaikeaa. Voittaaksesi sinun on pysyttävä totisena nauramatta, kun vastustajasi lukee sinulle toinen toistaan huonompia vitsejä.
Pakkaus sisältää ison nipun vitsikortteja, pullonpohjalasit, suuta venyttävät suukappaleet (2), nopan ja peliohjeet. Yli 2 pelaajalle. Ikäsuositus yli 10-vuotiaille.

 

Cobra Paw / Martinex Oy **FINALISTI**

Ninjan refleksit, terävät tunnistustaidot ja rautainen mielenlujuus ovat valttia Cobra Paw’ssa, uudessa nappauspelissä. Pelaajat heittävät noppia vuorotellen ja yrittävät samanaikaisesti napata nopan kuvia vastaavan laatan pöydältä ennen muita pelaajia. Ensimmäisenä kuusi laattaa onnistuneesti napannut pelaaja voittaa pelin ja tekee näin kunniaa Mestari Meow’lle.

 

Exit Hylätty Mökki / Lautapelit.fi

Pakohuonepeli kotikäyttöön! Exit-pelit ovat yhteistyöhön perustuvia seikkailupelejä, joissa pelaajat yrittävät ympäristöään tutkimalla sekä pulmia ja arvoituksia ratkaisemalla päästä määräajassa ulos lukitusta huoneesta.

 

Gold fewer / Lautapelit.fi

Gold Fever on kevyt ja nopea partypeli koko perheelle. Kultakuumeiset pelaajat yrittävät etsiä kultakimpaleita kaivoksistaan ja löytää ensimmäisenä 4 kultaa. Matkaa mutkistavat kuitenkin kullankaivuun väistämättömänä sivutuotteena syntyvät sorakasat… mutta niistähän pääsee parhaiten eroon kippaamalla ne naapurin kaivokseen!

 

Let’s Play / Tactic Games Oy

Kysy itseltäsi, mitä tekisit miljoonasta? Tämä peli pakottaa pelaajat harkitsemaan mahdottomia, hillittömiä ja hulluja tilanteita, sekä arvaamaan, miten muut pelaajat päättävät. Ensimmäisenä kokonaisen miljoonan kerännyt pelaaja voittaa!

 

Name It / Martinex Oy **FINALISTI**

Party-peli, jolla voit testata tietämystä perheen ja ystävien kanssa. Interaktiivinen pelimestari soittaa musiikkia ja erilaisia ääniä sekä antaa vihjeen. Jos tiedät vastauksen, paina nappia ja vastaa. Jos olet oikeassa, voitat pisteen. Jos et,muut saavat pisteen. Pelissä yli 400 kysymystä. 25 monipuolista aihealuetta: musiikki, elokuva, televisio, julkkikset, tanssi, urheilu, eläimet, maat… Ei tarvitse lukea pelisääntöjä. Kone tekee kaiken: selittää säännöt, soittaa äänitiedostoja, laskee pisteitä ja antaa tulokset! Kaksi vaikeusastetta 8+ ja 15+, jolloin kysymykset ovat helpompia tai vaikeampia. Vaikeusasteen voi säätää laitteen pohjassa olevasta säätimestä.

 

Poliittisesti epäkorrektia / Lautapelit.fi

Poliittisesti epäkorrektia on peli, jossa saa sanoa kaiken sen, mikä ei muulloin tule kuuloonkaan. Tässä pelissä voi liikkua täsmälleen rajalla ja nauraa katketakseen joutumatta silmätikuksi. Pelin raaka ja hurtti huumori viihdyttää etenkin nuoria aikuisia ja soveltuu erityisen hyvin kaveriporukan illanviettoon.
Peli saattaa vaikuttaa loukkaavalta, mutta hauskuus tulee nimenomaan siitä, että pelaajat tietävät liikkuvansa täsmälleen hyväksyttävyyden rajoilla. Poliittisesti epäkorrektia aiheuttaa aina yllättäviä ja hulvattomia tilanteita pelipöydän ääressä.
Oikeita tai vääriä vastauksia ei ole. Vain tuomarin huumorintaju määrää, mikä on kierroksen hauskin vastaus. Kaikki pelaajat pääsevät vuorollaan tuomareiksi. Pelin 550 korttia tarjoavat yllättäviä, mielikuvituksellisia ja toivottavasti 100 % poliittisesti epäkorrekteja kokemuksia. Pelin tehtävät ja vastaukset on laatinut kolmen kamalan norjalaisen ryhmä, joka haluaa pysytellä nimettömänä välttääkseen joutumasta edesvastuuseen kaiken maailman mielensäpahoittajien takia. Jos kuitenkin haluat huutaa pää punaisena tai lähetellä uhkauskirjeitä, meilaa krenka@politiskukorrekt.eu.

 

Pykäläviidakko / Tactic Games Oy

Suomalaiset rakastavat sääntöjä, vai mitä? Tässä pelissä saat keksiä mitä hulvattomimpia pykäliä ja bluffata toisilta pisteitä. Jokainen pelaaja panee mielikuvituksensa liikkeelle, mutta vain yksi artiklamestari voi selvitä Pykäläviidakosta voittajana!

 

Re:Play / Amo Oy **FINALISTI**

Kuvaile, Näyttele ja Nimeä!
Kolme kierrosta hulvatonta Re:Play -pelilaatoista löytyvien sanojen kuvailua, näyttelemistä tai tiivistetysti yhdellä sanalla nimeämistä… ja samanaikaisesti tiimalasin hiekka hupenee. Kuka ehtii voittaa eniten Re:Play sanoja omalle joukkueelleen kolmen kierroksen aikana? Suurimman yhteispistemäärän saanut joukkue voittaa!

 

Resistance Avalon / Enigma Distribution Oy

Avalonissa pelaajat ovat Kuninkaan Pöyreän pöydän ritareita, joiden pitää toteuttaa Kuningas Arthurin pyynnöt palauttaakseen myyttisen Englannin takaisin kunniaan

Mordredin pimeät voimat ovat soluttautuneet ritareihin, yrittäen estää ritareita toteuttamasta tehtäviään. Jokaisella vuorolla pelaajat suuntaavat kohti tehtäviä ja äänestävät salassa onnistuvatko he vai eivät. Jos edes yksi pelaajista äänestää, että tehtävä ei onnistu, tällöin tehtävä epäonnistuu. Joukossa olevat petturit yrittävät sabotoida kolme tehtävää, ilman että ritarit saavat selville keitä he ovat. Avalon on sosiaalinen peli, joka sopii niille jotka nauttivat pelaamisesta sekä kanssakäymisestä muiden pelaajien kanssa.

 

When I dream / Enigma Distribution Oy

When I Dream on viehättävä peli jossa yksi pelaajista ottaa uneksijan roolin.
Tämän pelaajan on peitettävä silmänsä ja “nukkumassa” ollessaan arvata mikä kortti hänen eteen¬sä on asetettu. Muut pelaajat ovat eri rooleissa, jokainen yrittää auttaa tai estää uneksijaa sanom¬alla yhden sanan vuorotellen. Keijut yrittävät auttaa uneksijaa ja voittavat, jos uneksija on arvannut useimmat korttinsa oikein. Möröt yrittävät harhauttaa uneksijaa sanomalla vääriä sanoja kortin suhteen ja voittavat pelin, jos uneksija on arvannut useimmiten väärin.
Lopuksi nukkumatit haluavat vain tasapainoa väärin ja oikein arvattujen korttien suhteen ja heidän tavoitteena on saada yhtä suuri määrä oikeita ja vääriä arvailuja.
Peli sisältää monia kauniisti kuvitettuja kortteja, jotka uneksijan on arvattava ja jokainen kortti on taideteos itsessään.