Vuoden Peli 2018 -lastenpelit

Fish Food / Toyrock Oy **VOITTAJA**

Kalalla on nälkä – ruoki sitä! Jalustallaan pyörivä suomea puhuva kala antaa sille annetun matokortin haluamalleen pelaajalle. Pelaaja, joka saa ensimmäisenä kerättyä oikeat kortit, voittaa pelin. Paristot 3 x AAA, eivät sisälly pakkaukseen. 2-4 pelaajalle. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille.

 

Cyblobs / Martinex Oy

Ensin muovaillaan Cyblobit. Suurimmalle ja kauneimmalle möykylle laitetaan silmät ja suu, pikku-cyblobeille vain yksi silmä. Muovautuvasta olomuodostaan huolimatta ne eivät ole kovin ketteriä liikkumaan: cyblobit liikkuvat nopan osoittamalla tavalla yhteen suuntaan. Kohdatessaan itseään pienempiä ja vähäsilmäisempiä cyblobeja ne joko nielaisevat lajitoverinsa kokonaan tai vievät niiltä silmän. Varothan muita cyblobeja, sillä cyblobin taru on lopussa, kun sillä ei enää ole silmääkään! Pelin lopussa suurin ja monisilmäisin möykky vie voiton.

 

Eläintorni / Tevella Oy

Peliuutuus Eläinpyramidin tekijöiltä! Hauska pinoamispeli, jossa innokkaat eläimet haluavat muodostaa yhdessä majakan korkuisen tornin. Karhu kiipeää elefantin päälle, leijona karhun päälle… pienempi eläin kiipeää aina suuremman päälle. Pinon huipulla loistaa pikkuinen kiiltomato. Krokotiili on harmissaan, koska se ei saa olla tornissa ylimpänä. Niinpä se työntää muita eläimiä pois pinosta. Kuka pysyy tilanteen tasalla ja saa pinottua eläimet oikeassa järjestyksessä toistensa päälle? Ole tarkkana, jotta tornin valmistuessa kaikki eläimet ovat varmasti oikeassa järjestyksessä. Pelivälineet puuta ja vahvaa kartonkia. 2-4 pelaajaa. Paketin koko: 22x5x22 cm. Ikäsuositus: 5+.

 

Flip / Lautapelit.fi **FINALISTI**

Flip on salamannopea hahmotus- ja reaktiopeli. Hoksaa nopeimmin kahden kortin välinen yhteys ja kerää mahdollisimman paljon kortteja hedelmäsalaattiisi.

 

Halli Galli Party / Lautapelit.fi **FINALISTI**

Halli Gallin hedelmät ovat napanneet soittimet ja pistäneet pystyyn juhlat! Löydä kaksi yhteensopivaa korttia ja kilauta kelloa! Vauhdikas ja haastava muunnelma kestosuosikista.

 

Happy Salmon / Enigma Distribution Oy

Happy Salmon on hauska peli ystävien ja perheiden kesken. Se on täynnä toimintaa, juoksua ja naurua. Se on yksinkertainen peli, ja siinä on vain vähän aikaa selittää ja aloittaa pelaaminen. Leikki on nopeaa ja on erinomainen monille kierroksille. Pelin aikana sinun täytyy antaa ylä vitonen, nyrkkitervehdys, vaihtaa paikkoja muiden pelaajien kanssa, jotta pääset eroon kädessäsi olevista kortista. Jokaiselle kortille on kirjoitettu toimenpide, jota sinun on tehtävä toisen pelaajan kanssa. Tämä toiminta voidaan kuitenkin tehdä vain, jos toisella pelaajalla on sama kortti.

 

Hau Hau / Tevella Oy

Hau hau! Tässä nokkeluutta vaativassa pelissä pelaajat yrittävät päästä ensimmäisenä eroon koirankorvistaan. Huomioi, että korvissa olevat kortit on pelattava ensin! Muistatko, mitkä koirankorvat on korvissasi? Pelaa ne oikeaan aikaan ja voita peli. Hyvää muistia vaativa peli koko perheelle. Pelivälineet vahvaa kartonkia. 2-4 pelaajaa. Paketin koko: 16x4x24 cm. Ikäsuositus: 5+.

 

Kivat kirjaimet / Sanoma Pro Oy

Tämä iloinen pelipaketti avaa lapselle oven kirjainten ja kirjoittamisen maailmaan. Sisältää kaksi eritasoista peliä, joten iloa riittää pitkäksi aikaa. Helpot säännöt. Bingo-pelissä opitaan hauskalla tavalla alkukirjaimet ja alkutavut. Kun ne on opittu, sanapeli opettaa kirjoittamisen taidon! Helppoa ja hauskaa!

 

Metka Avaruusmatka / Tactic Games Oy

Story Games on täysin uudenlainen pelisarja, joka sisältää sekä opettavaisen pelin että tarinan. Metka Avaruusmatka peli kuuluu Story games sarjaan. Heitä noppaa ja tarkista sama numero sekä väri omalta Astro-laudaltasi. Kun merkitset yhden avaruusaluksen pyrstön planeettamerkeillä ja huudat ”Laukaisu” ensimmäisenä, olet pelin voittaja.

 

Muumit hippasilla / Martinex Oy

Leikki hippaa Muumien kanssa!
Jokaisella pelaajalla on edessään omat Muumihahmot, keskelle pöytää laitetaan ajastin, joka vislaa kun aika on kulunut. Aikaa on sattumanvaraisesti 30-60 sekunnin välillä. Ensimmäinen pelaaja aloittaa, painaa ajastimen käyntiin ja nostaa korttipakasta kortin, pyrkii löytämään kortissa olevan hahmon mahdollisimman nopeasti ja hihkaisee sille pelaajalle hippa!, jonka edessä ko. hahmo oli. Hipaksi tullut pelaaja nostaa kortin ja näin peli etenee. Pitäkää vauhtia yllä, kello tikittää! Se pelaaja, jonka kohdalla ajastin vislaa menettää yhden pelimerkin.

 

NumberNinjas / Plasto Ab Oy Ltd

Hauskoja matikkahaasteita!
Oletko ensimmäinen ninja, joka kerää neljä erilaista varustelaattaa ja vapauttaa kultaisen lohikäärmeen? Voit pelata ninjamestarina tai ninja-alokkaana. Ninja-alokas ratkaisee yhteen- ja vähennyslaskuja. Ninjamestari ratkaisee kerto-, vähennys- ja yhteenlaskuja.

 

Riuttaralli / Amo Oy

Riuttaralli on hauska ja jännittävä peli täynnä yllätyksiä ja haasteita!
Iso parvi pieniä kaloja uiskentelee valtameressä. Olet osa tätä kalaparvea ja yrität päästä petokalojen ohi suojaan riutalle. Mieti tarkkaan, mitä kaloja liikutat ja mihin suuntaan. Myös petokalojen oikea siirtäminen on ratkaisevan tärkeää. Kuka ensimmäisenä löytää turvallisen reitin riutalle, on voittaja!

 

Sircus Topito / Lautapelit.fi

Yritä saada hahmopalikat korteissasi kerrottuun järjestykseen. Pinoa palikoita päällekkäin ja siirtele huojuvia pinoja taitavasti areenalta toiselle. Pidä pinot pystyssä, ettet keikauta koko esitystä!

 

Spider Spin / Markkinointi Suomela Oy

Spider Spin peli on uusi vauhdikas lattiapeli mikä yhdistää strategian, kilpailukyvyn ja nopeuden. Jokainen pelaaja laittaa Spider Spinin pyörimään vuorollaan käyttämällä erityistä veto-mekanismia.
Tavoitteena on saada enemmän pisteitä kuin vastustaja ja yrittää kerätä niin paljon pelimerkkejä kuin mahdollista, liuttamalla niitä tarkasti ja nopeasti pyörivän hämähäkin jalkoihin. Metallisissa pelimerkeissä on pisteet (ja miinuspisteet), joisa lasketaan pelin voittaja. Hämähäkin jaloissa on magneetit joihin metalliset pelimerkit jäävät kiinni, jos metallinen pelimerkki osuu hämähäkkiin oikeasta kulmasta ja oikealla nopeudella. Molemmille pelaajalle annetaan 5 pelimerkkiä (4 plus pisteillä + 1 miinus pisteillä). Pelimerkit laitetaan ylösalaisin lattialle. Pelaajat asettuvat 2 m päähän pyörivästä hämähäkistä ja pelaajat liuuttavat pelimerkit kohti hämähäkkiä, yrittäen saada pelimerkit jäämään kiinni hurjasti pyörivät hämähäkin magneettijalkoihin. Spider Spin tarjoaa lapsille energisen ja hauska pelin ja luo heille dynaamisen ja vauhdikkaan peliympäristön.

 

Tumball / Amo Oy

Tumball – Hermoja raastavaa helmien kasaamista!

Jaa valkoiset helmet pelaajien kesken, ota helmi sauvaan ja aseta värillisten pallojen päälle.
Vuorotellen, yksi helmi kerrallaan helmikasa kasvaa… ja värillisten pallojen muodostama palloverkko leviää… Apua! Teitkö oikean liikkeen vai putosivatko valkoiset helmet vuorollasi? Joudut nostamaan pudottamasi helmet takaisin omaan pelikouruusi. Kuka ensimmäisenä pääsee omista valkoisista helmistä eroon, on voittaja! Kuulostaa helpolta! Kokeile ja koukutu!

 

Viidakkokisa / Tactic Games Oy

Vauhdikas kolmiulotteinen peli! Heitä kolmea noppaa ja päätä, liikutatko norsuasi, tiikeriäsi vai apinaasi. Jos saat kaikki kolme maaliviivan yli ennen muita pelaajia, niin voitat tämän hurjan kilpajuoksun viidakon halki.

 

Wooop Wooop / Martinex Oy

Piipaa piipaa! Varaskopla liikkuu kaupungissa, mutta onneksi poliisi autoineen on lähellä! WOOOP WOOOP -pelilaatikko muuntautuu poliisiautoksi, jota ohjaa Poliisi-figuuri. Pelaajat yrittävät saada mahdollisimman monta murtovarasta kiinni löytämällä toisiaan vastaavien varkaiden kuvat.

 

WordPirates / Plasto Ab Oy Ltd

SanaMerirosvot on hauska sanapeli, joka kehittää sanavarastoa! Heitä noppia, rakenna siltoja ja ehdi ensimmäisenä aarteen luo! Ole ensimmäinen SanaMerirosvo, joka seilaa meren yli ja löytää kulta-aarteen! Pääset eteenpäin heittämällä kirjainnoppia ja muodostamalla kirjaimista sanoja, jotka kirjoitat suoraan pelilaudalle. Voit nopeuttaa matkantekoa puusillalla tai tukkia toisen pelaajan tien kivimuurilla. Kaksipuolisen pelilaudan ansiosta peliin saa vaihtelua. Mitä enemmän pelaat, sitä helpommin keksit sanoja ja opit kirjoittamaan niitä – ja sinusta tulee kaikkein paras SanaMerirosvo!

 

Yeti in my Spaghetti / Maki A/S

Älä anna Yetin tippua kulhoon!
Tässä hauskassa ja helpossa pelissä Yeti makailee kulhossa spagettien päällä. Kun kukin pelaaja poistaa spagetteja yksi kerrallaan Yeti on vaarassa tipahtaa kulhoon! Tehtävänä on pitää Yeti turvassa spagettien päällä ainakin omalla vuorollasi, ellet halua hävitä.
Jos Yeti tippuu vuorollasi kulhoon, edellinen pelaaja voittaa!