Vuoden Lelu 2019 -kilpailuun osallistuneet lelut

Vuoden Ajoneuvolelu 2019 sarjaan ilmoittautuneet lelut

TerraSect RC – Markkinointi Suomela Oy **VOITTAJA**

Pyörii, kierii, flippaa ja jatkaa matkaa. Se kierii portaita alas pallona ja flippaa itsensä takaisin ajoneuvoksi. Vain napinpainauksella se muuttuu ajoneuvosta palloksi ja takaisin. Helppo ohjattavuus. Pysäyttämätön matelija, jonka silmät hekuvat kun ajoneuvo laitetaan päälle. Se kierii, pyörii ja hyökkää. Ajoneuvo-asennnossa super nopea ajettavuus. Tämä RC uutuus vie radio-ohjattavat uudelle tasolle. Huikea 46m kantavuus (150’ range) 2.4 Ghz. Sisä ja ulkokäyttöön. Hehkuvat ”Greepy silmät”. 

 

LEGO Technic 42095 Kauko-ohjattava stunttikilpa-auto – Suomen LEGO Oy Ab

 


Majorette Super City Garage + 7 ajoneuvoa – Simba Dickie Finland Oy

Jättisuuri parkkitalo sisältää kaiken pikkuautoleikkeihin! Mukana 7 erilaista ajoneuvoa: autoja, helikopteri ja juna. Parkkihallissa kaksi automaattista hissiä: pyörivä hissi keskellä ja liukuhihnahissi oikeassa reunassa. Lapsi saa valita autoille ja junalle erilaisia kulkureittejä. Hurjastelijan perään saattaa syöksähtää poliisiauto oikean alalaidan poliisiasemalta! Parkkitilaa eri tasoilla. Lisäksi autohuolto ja -pesula.

 


Monster Jam Monster Dirt Deluxe Set asst – Maki A/S

Monster Jam Deluxe Dirt-setti sisältää exclusiivisen Monster Jam-auton, kineettistä hiekkaa, muotteja ja ramppeja. Kineettisestä hiekasta voi rakentaa Monster Jam-autolle sellaisen radan kun haluaa. Kineettisen hiekan voi säilöä rampin sisällä, kun sillä ei leiki.

 


Nostaa ja Lastaa -varaosasetti – BRIO Toy Oy

Ylöspäin rakentaminen nostaa leikit uusiin ulottuvuuksiin. Nosta ja lastaa -varastosetillä se onnistuu. Setti sisältää korkean varaston, pinottavan sillan, kurveja ja kaltevia ratapaloja. Nosta vaunu hissillä ylös, pura lasti ja katso, kuinka vaunu kiitää alas. Tästä setistä on moneksi. Sinä päätät, minkä vaihtoehdoista rakennat, mutta rakenna se korkeaksi!

 


RTMNT Turtle Tank Group Vehicle – Maki A/S

Täysin uusittuun Turtles TV-sarjaan liittyvä Turtlesien uusi muuntuva ajoneuvo. Ajoneuvon voi muuttaa leikkisetiksi. Ohjaamoon mahtuu kerralla 2 figuuria, figuurit myydään erikseen. Tankkiosan saa irrotettua ajoneuvosta erikseen leikittäväksi. Ajoneuvoon on mahdollista yhdistää myös erikseen myytävät moottoripyörät.

 


SmartMax My First Tractor Set – Leikkien Group Oy

SmartMax My First Tractor Set on monipuolinen ajoneuvolelu taaperoille sekä leikki-ikäisille. Yhdistele magneettisista osista traktori, perävaunu ja kaksi hevosta. Tee hevosille aitaus tai kiinnitä aidat perävaunun reunoiksi ja lastaa hevoset kyytiin. Mukana on tietysti myös maatilan isäntä. Voit myös käyttää mielikuvitustasi ja rakentaa osista erilaisia yhdistelmiä! Traktorisetti sisältää 22 osaa. My First Tractor Set on yhteensopiva kaikkien SmartMax-rakentelusarjan osien kanssa, joten sarjaa voi helposti laajentaa. SmartMax My First Tractor Set tutustuttaa lapsen turvallisesti magnetismin ja rakentelun maailmaan.

Vuoden Ensilelu 2019 sarjaan ilmoittautuneet lelut

Taikapiano Baby Einstein – Tevella Oy **VOITTAJA**

Upea ensipiano, jonka pehmeä ääni muistuttaa oikean pianon sointia. Taikakoskettimilla olevan pianon äänenvoimakkuus on säädettävissä. Painamalla sinistä Einstein-nappia voi kuunnella valmiita musiikkikappaleita ja niiden päälle pystyy soittamaan omia melodioita. Paketti sisältää väreillä merkityt mallinuotit kuuteen eri sävelmään. Taaperon on helppo soittaa ensisäveliä näiden värikoodien avulla. Ikäsuositus: 1+.

 

Lalaboom 30 osaa – Martinex Oy

Lalaboom-rakenteluhelmet ja pallot ovat monipuolinen, kehittävä ja rakennussarja, joka sisältää suuria värikkäitä ja eri muotoisia palloja ja helmiä. Osasista saa koottua erilaisia kokonaisuuksia, yhdistettyä erilaisia muotoja, torneja, ketjuja ja värejä. Lelu kehittää hahmottamiskykyä, mielikuvitusta, opettaa värejä ja lapsen kasvaessa myös sorminäppäryyttä, kun paketin mukana tulevalla neula-yhdistelmällä voi harjoitella turvallisia kädentaitoja sekä pujottelua. Paketissa on yhteensä 30 iloisen väristä ja erilaisella pintakuviolla varustettua erimuotoista osaa.

 


Pehmeä unipupu musiikilla ja valolla 50 cm – Markkinointi Suomela Oy

Pehmeä pupu 50 cm, jossa himmeä väriä vaihtava yövalo sekä rauhallinen musiikki. Valot syttyy kun painat pupun vatsaa. Välot vaihtaa väriä yhteensä 7 eri väriä eli kaikki sateenkaaren värit. Pupu rauhoittaa lasta ja auttaa häntä nukahtamaan. Musiikki ja valo sammuvat, kun asetat käden pupun vatsan päälle ja pidät sitä paikoillaan 5 sekuntia. Sammuu myös automaattisesti 2 minuutin jälkeen.

 


Sateenkaari palikat – Markkinointi Suomela Oy

Pinottava sateenkaari on monipuolinen lapsen hienomotoriikkaa ja tasapainoa kehittävä lelu. Lukemattomasti eri tapoja pinota sataeenkaari. Lapsi voi lisätä vaikeaustasoa kehittyessään. Kauniit satenkaarenvärit tekevät leikistä hauskan ja opettavaisen. Lapsi oppii käyttämään puolipyöreitä muotoja ja tekemään kaikenlaisa luomuksia käyttäen mielikuvitustaan. Kaarista voi rakentaa vaikka junan, tunnelin tai talon, sekä vaikka vuoria pikkuautoille. Vain mielikuvitus on rajana.

 


Smart Stages Discovery Whale – Toyrock Oy

Leikkimaton numeroiden painaminen saa aikaan musiikkia ja iloisia ääniä värikkäiden valojen loisteessa. Puuhavalaan peilistä kurkistavat tutut kasvot. Lelu kasvaa lapsen mukana ja siinä on kolme tasoa lapsen taitojen mukaan. Tuote toimii 3 x AA-paristolla, sisältyvät pakkaukseen. Ikäsuositus 0+.

 


SmartMax My First Farm Animals – Leikkien Group Oy

SmartMax My First Farm Animals -setti on ihastuttava rakentelulelu, sillä se sopii loistavasti aivan pienille leikkijöille jo 1-vuotiaasta alkaen. Sen magneettisista osista voi koota kuusi tuttua maatilan eläintä: hevosen, lehmän, lampaan, possun, kanan ja kukon. Lisäksi osista voi yhdistellä erilaisia hassunhauskoja mielikuvitushahmoja. SmartMax-sarjan tukevat, turvalliset ja erittäin laadukkaat osat sopivat täydellisesti pieniin käsiin. Se tutustuttaa lapsen myös magnetismiin ja vetovoimaan hauskalla tavalla. Magneettiset osat napsahtavat helposti yhteen ja onnistumisen riemu on taattu! Lelu on myös kehittävä. Rakenteluleikeissä silmän ja käden välinen koordinaatio kehittyy ja lapsen hienomotoriset taidot saavat hauskaa harjoitusta. SmartMax My First Farm Animal -setti on yhteensopiva kaikkien muiden SmartMax-rakentelusarjan osien kanssa, joten sarjaa on helppo täydentää.

 

Vuoden Hahmoleikkilelu 2019 ilmoittautuneet

Spirit Deluxe Walking Spirit w/Lucky – Maki A/S **VOITTAJA**

Suositun Spirit sarjan kävelevä hevonen. Pakkauksessa mukana hevonen, joka kävelee, nukke joka voi myös ratsastaa hevosella, sekä tarvikkeita. hevosessa myös äänitoiminnot.

 

Baby Born surprise – Amo Oy

Suloinen BABY born Surprise on 11 cm yllätysvauva, joka on kapaloitu ja nukkuu. Pyyhi sen silmät märällä liinalla niin näet minkä väriset silmät sillä on. Mukana on pieni tuttipullo, jolla voit nukkea juottaa. Kastele sen vaippa vedellä niin näet vaipan kuvioinnin, joka paljastaa vauvan lempiruoan.
Nukkeja on 12 erilaista.

 


Cry Babies nukke – Toyrock Oy

Suloinen, suurisilmäinen Cry Babies -nukke itkee oikeita kyyneliä, jos sen tutti tipahtaa. Kun nukke alkaa itkeä, laita tutti sen suuhun ja se rauhoittuu. Nuken pituus noin 25 cm. Tuote toimii 2 x AAA-paristolla, sisältyvät pakkaukseen. Ikäsuositus 18 kk+.

 


Fuzzikins Pop-Up mökki ja 3 pupua – Martinex Oy

Pakkauksessa on kolme flokattua pupua sekä kokoontaittuva mökki. Lapsi voi värittää puput haluamallaan tavalla pakkauksen mukana tulevilla tusseilla. Värit lähtevät pupuista pesemällä, eli ne voi värittää aina uudelleen ja uudelleen. Fuzzikinsien kanssa leikkiminen kehittää lapsen luovuuttaa ja mielikuvitusta. Kokoontaittuva mökki voidaan taitella talteen leikkikertojen välissä.

 


Hillside Cottage – iso avattava leikkitalo huonekaluilla – Markkinointi Suomela Oy

Iso avattava leikkitalo, jossa on 3 kerrosta, 5 huonetta iso kuisti ja parveke, salalokero katossa. 4 valoa. Avattavat ikkunat ja ovet. Avaa talo ja pääset suloiseen lil woodzeez metsäneläinten maailmaan. Ihana koti, täynnä upeita yksityiskohtia ja väriä. Tämä suloinen ja värikäs leikkitalo mahdollistaa luovan leikin monenlaisissa hahmoleikeissä. Vain mielikuvitus on rajana ketä talossa asuu. Talo sisältää huonekalut sekä paljon pikkutavaroita. Yhteensä 20 osaa . Perinteitä kunnioittava ja ajaton lelu.

 


Little Tikes Kingdom Builders Hex Castle – Amo Oy

Rakenna itse oma Hex Castle leikkisettisi täynnä yllätyksiä. Mukana tuleva vain tässä pakkauksessa saatavilla oleva King Hex on myös työkalusi linnan rakennuksessa. Erikseen myytävät Kingdom Buildersin hahmo muuttuvat työkaluiksi. Pakkauksessa mukana yli 30 osaa. Linnassa on salatyrmä, salaovi, alas laskettava silta, kaatuva parveke, josta voit pudottaa ei toivotut vieraat pois. Ampuvalla kanuunalla puolustat linnaasi, jota vartioi lohikäärme. Hex Castle linna on todella monipuolinen leikkisetti, jonka voi rakentaa eri tavoilla ja saat sen rakennettua vaikka n 75cm korkeaksi.

 


Nukke 30 cm lemmikillä – Tevella Oy

Pehmeävartaloinen nukke, jolla on mukana omaan eläinasuun sopiva suloinen lemmikki. Ilmeikkään nuken pituus 30 cm. Materiaali: muovi, polyesteri. Paketin koko: 16x14x24 cm. Ikäsuositus: 2+.

 


Paw Patrol Ultimate Fire Truck playset – Maki A/S

Ryhmä Hau paloauto. Pakkaus sisältää paloauton, Sampan ja ajoneuvon, sekä tarvikkeita. Voit sammuttaa ”tulipalon” vesiammuksilla, pelastustikkaat nousevat aina 60cm korkeuteen. Ääni ja valotoiminnot.

 


Pets Alive Laama – Toyrock Oy

Nyt meni tanssikuviot uusiksi – laaman tahtiin! Päätään pyörittävä ja takapuoltaan sheikkaava laama tanssii musiikin tahdissa ja viihdyttää yleisöään takuuvarmasti. Tuote toimii 4 x AA-paristolla, eivät sisälly pakkaukseen. Ikäsuositus yli 2-vuotiaille.

 


Smart Farmer – Leikkien Group Oy

Smart Farmer on hauska ja opettavainen logiikkaleikki kaikille yli 5-vuotiaille. Maatilalla on haasteita! Vapaaksi päässeet eläimet tulee saada omiin aitauksiinsa, mutta farmarilla on vain kolme aitaa. Auta farmaria asettamaan aidat niin, että hevoset, lehmät, lampaat ja possut ovat omissa aitauksissaan. Valitse tehtäväkirjasta tehtävä ja aloita se rakentamalla laidun tehtävän kuvan mukaisesti. Sijoita tämän jälkeen 1-3 aitaa pelilaudalle niin, että hevoset, lehmät, lampaat ja possut ovat omissa, erillisissä aitauksissaan. Varmistathan haastavammissa tehtävissä, että kaikki eläimet pääsevät myös juomaan? Smart Farmer sisältää 60 erilaista tehtävää, jotka vaikeutuvat asteittain. Maatilalta tutut, suloiset eläinhahmot innostavat lasta leikkimään ja ratkaisemaan logiikkatehtäviä. Tehtäviä voi ratkaista yksin tai ratkaisuja voi pohtia yhdessä kaverin kanssa. Hauskannäköiset eläimet ja pelilauta mahdollistavat myös erilaiset mielikuvitusleikit. Välillä tehtäväkirjan voi laittaa kokonaan sivuun ja keskittyä luoviin leikkeihin yhdessä ihastuttavien maatilan eläinten kanssa. Smart Farmer -leikki kehittää monipuolisesti erilaisia taitoja, kuten hahmotuskykyä, ongelmanratkaisukykyä, keskittymistä ja loogista ajattelua.

 

 

Vuoden Innovaatiolelu 2019 sarjaan ilmoittautuneet lelut

Opettavainen musiikkitoukka – BRIO Toy Oy **VOITTAJA**

Teknologiaa ja leikkisää muotoilua yhdistävä BRIOn musiikkitoukka tarjoaa lapsellesi ainutlaatuisen tavan tutustua musiikin perusteisiin. Sillä voi luoda jopa melodioita! Jokainen kolo soi eri tavalla, kun siihen asettaa puupalikan. Toukan pään ja hännän voi yhdistää 10 eri kuviolla, ja kaikki ne synnyttävät omanlaisensa melodian. Lelu kehittää lapsen aisteja ja auttaa häntä ymmärtämään syy-seuraussuhteita.

 

70820 LEGO Movie Maker – Suomen LEGO Oy Ab

 


Coko krokotiili – Toyrock Oy

Hauska krokotiili tutustuttaa lapsen leikin ohella ohjelmoinnin maailmaan. Laita palikat paikalleen krokotiilin selkään ja krokotiili liikkuu ja toimii palikoiden mukaisesti. Tuote toimii 4 x AA-paristolla, eivät sisälly pakkaukseen. Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

 


GraviTrax Starter Kit – BRIO-Toy Oy

Koe painovoima leikin avulla. 18 erilaisen rakennusosan avulla voit luoda monitasoisia ratoja ja rakentaa oman kuularatamaailmasi. Tutki, miten fysiikan lait vaikuttavat kuulasi liikkumiseen. Rakennusesimerkit ja tehtävät helpottavat omien vapaiden ratojen rakentamisessa.

 


Powerman – Toyrock Oy

Powerman-robotti testaa taitojasi kysymällä hauskoja kysymyksiä. Se myös toistaa puheesi, kertoo tarinoita, tanssii ja soittaa musiikkia sekä ampuu kiekkoja. Robottia ohjataan kauko-ohjaimella. Tuote toimii 7 x AA-paristolla, eivät sisälly pakkaukseen. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille.

 


X-Shot Bug Attack Swarm Seeker – Toyrock Oy

Kuka tähtää tarkimmin ja tuhoaa lentävät ötökät? Ota käteesi Swarm seeker -ase, laukaise ötökät lentoon ja tuhoa ne ennen kuin ne putoavat maahan. Pakkaus sisältää aseen, lippaan, 12 ammusta, kaksi lentävää ötökkää ja ötökkälaukaisimen. Ikäsuositus yli 8-vuotiaille.

 


Xtreme Bots Robbie -ohjelmoitava, ilmeikäs Smart Control -robotti – Amo Oy

Robbie-robotilla on monia taitoja. Robotti voi muuttaa tunnetilaansa, se osaa liikkua, tanssia, kävellä ja äännellä sekä puhua robottiäänellä. Voit ohjelmoida jopa 50 toimintoa peräkkäin. Robottia voi myös ohjata omalla kädenliikkeellä. Robotissa on sisäänrakennettu akku. Liitä mukana tuleva USB-latausjohto esim. tietokoneeseen tai kännykän laturiin, niin voit ladata robotin akun. Latausaika noin 2 tuntia ja leikkiaika noin 3 tuntia. Ohjain tarvitsee 2 x AA paristot (eivät sisälly pakkaukseen).

 

Vuoden Rakentelulelu 2019 sarjaan ilmoittautuneet lelut

LEGO City 60215 Paloasema – Suomen LEGO Oy Ab **VOITTAJA**

 

Fabbrix Metsän eläimet – Martinex Oy

Puisia rakennuspalikoita, jotka sopivat yhteen tunnettujen merkkien palikoiden kanssa. Pakkauksessa ohjeet kolmen eläimen rakentamiseen sekä hauskoja tarroja. Palikat ja pakkaus on valmistettu käsittelemättömästä, FSCsertifioidusta puusta.

 


Pikkututkijan työkalupakki 32-os. – Tevella Oy

Tämä kokeilemisen riemua täynnä oleva työkalupakki sisältää kuusi erilaista toimintoa. Näe itse liikevoiman ja erilaisten energioiden vaikutukset kappaleisiin. Tutki vipuvarren ja hammasrattaan käyttöä. Osia yhdistelemällä saa tehtyä kekseliäitä laitteita, jotka vievät leikkijän mukanaan tieteiden maailmaan. Vain mielikuvitus on rajana. Pakki sisältää 31 erilaista tarviketta. Materiaali: puu, muovi, metalli. Tuotteen koko: 31x9x27 cm. Ikäsuositus: 4+.

 


Plus-Plus BIG Suitcase Metal Basic  – Maki A/S

Isoilla Plus Plus rakennuspaloilla voit rakentaa mitä ikinä haluat, vain mielikuvitus on rajana. Isoilla rakennuspaloilla voi leikkiä 1-vuotiaasta ylöspäin. Ison kokonsa puolesta ne ovat helppoja koota ja käsitellä, myös pienille lapsille. Voit rakentaa muotoja ja kuvioita mallin mukaan tai rakentaa mitä itse haluat. Isot Plus Plus rakennuspalat tulee metallisalkussa, jossa ne voi myös säilyttää.

 


SmartGames Cube Puzzler GO – Leikkien Group Oy

SmartGames Puzzler GO on aivan uudenlainen, kolmiulotteinen rakentelulelu, jossa on mukana 80 erilaista hahmottamistehtävää. Vähitellen vaikeutuvat tehtävät takaavat, että lelu innostaa leikkimään ja ratkaisemaan haasteita yhä uudestaan ja uudestaan. SmartGames Puzzler GO:n suositusikä on 8-vuotiaasta alkaen, mutta haastetta ja mielenkiintoa riittää myös nuorille ja aikuisille. Kuution läpinäkyvä säilytysrasia toimii kätevästi rakentelualustana. Valitse haaste tehtäväkirjasta ja rakenna sen tarjoamien vihjeiden perusteella kuutio alustalle käyttäen kaikkia seitsemää erimuotoista ja -väristä palaa. Olet ratkaissut tehtävän, kun olet rakentanut kuution, jonka sivut vastaavat tehtävässä esitettyä kuvaa. SmartGames Cube Puzzler GO on hauska, mutta myös hyvin opettavainen lelu. Se kehittää monipuolisesti mm. hahmottamista, loogista ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä. Rakentelutehtäviä voi ratkoa yksin tai yhdessä kaverin tai vanhemman kanssa.

 


SmartMax My First Totem – Leikkien Group Oy

SmartMax My First Totem on iloisen ja innostavan näköinen rakentelulelu taaperoille ja leikki-ikäisille. Sen kirkkaat värit ja hauskat muodot innostavat lasta rakentamaan erilaisia toteemeja! Minkälaisen toteemin sinä rakennat? SmartMax My First Totem sisältää kahdeksan erilaista osaa, joita yhdistelemällä voi rakentaa upeita toteemipaaluja. Pakkauksen mukana tulee lisäksi 24 tehtäväkorttia, joissa on kuvattuna erilaisia toteemeja: osa helpompia rakentaa, osa haastavampia. SmartMax My First Totem on opettavainen lelu! Se kehittää hauskalla tavalla rakentelun lomassa lapsen hahmotustaitoja ja hienomotoriikkaa. SmartMax My First Totem -pakkauksen osat ovat yhteensopivia muiden SmartMax-rakentelusarjan osien kanssa.