Vuoden Lelu 2018 – ajoneuvolelut

Rautatieasema Grand City 45-os. / Tevella Oy **VOITTAJA**

Upea kaksikerroksinen rautatieasema, jossa on paljon hienoja yksityiskohtia. Hissin avulla voi siirtyä leikeissä kerroksesta toiseen. Leikkien toiminnallisuutta lisäävät lippupiste ja junavarikko. Aseman katolla on toimintokeskus, jolla voi mm. äänittää omia kuulutuksia ja katsoa matkakohteita projektorin avulla. Materiaali: puu, muovi, metalli. Yhteensä 45 osaa. Valmiin tuotteen koko: 135x54x28 cm. Paketin koko: 62x16x57 cm. Paristotarve AAAx2 kpl (eivät sisälly pakkaukseen). Ikäsuositus: 3+.

HUOM! Hapen junaratojen raideleveys on yhteensopiva muiden johtavien junaratamerkkien kanssa.

 

Hälytysajoneuvosetti / Plasto Ab Oy Ltd

Kerää ja rakenna! Yhdistele osia ja luo aivan omia ajoneuvoja! Automoblox-ajoneuvot valmistetaan aidosta pyökkipuusta. Hälytysajoneuvosetti sisältää 3 ajoneuvoa, joiden pituus on 11-14 cm.

 

Kuorma-auto / Plasto Ab Oy Ltd

Tämä on todellinen toiveuutuus, joka on kehitetty käyttäjien toiveiden perusteella. Tärkein uusi ominaisuus kuorma-autossamme on hiljaiset pehmeäpintaiset renkaat. Tämä on etu sekä ulko- että sisäkäytössä. Ja etenkin kuin käyttäjiä on useampi kerrallaan, kuten päiväkotiryhmissä. Kodeissa uudet renkaat ovat lattiapinnoille hellävaraiset.  Muotoilultaan uusi kuorma-automme on uudistettu versio erittäin pidetystä klassikkoautostamme. Kuorma-auton pituus on 60 cm. Ikäsuositus 2+. Kuorma-auto on tottakai valmistettu Suomessa kuten kaikki Plasto-lelut.

 

Lego Technic 42078 Mack Anthem / Suomen Lego Oy Ab

Nauti palkitsevasta ja innovatiivisesta rakennuskokemuksesta tämän poikkeuksellisen MACK Anthem -kuorma-auton 2-in-1 LEGO® Technic -version parissa. MACK® Trucs Inc:in kanssa yhteistyössä kehitetty säntillisen yksityiskohtainen malli sisältää aitoja yksityiskohtia ja toimintoja. Avattavien ovien takaa löydät hyvin varustetun kuljettajan ohjaamon, jossa on yksityiskohtainen kojelauta ja ratti, aurinkovisiiri, säädettävät istuimet ja kerrossänky. Konepellin alta löytyy kuusisylinterinen rivimoottori, jossa on liikkuvat männät ja pyörivä jäähdyttimen puhallin. Voit ohjata auton paikoilleen, laskea tukijalat, avata ja lukita uloketukijalat ja käyttää synkronisoituja nostovarsia kontin siirtämiseksi irrotettavaan perävaunuun. Kun kaipaat uutta rakennushaastetta, voit rakentaa osista tunnetun MACK LR -roska-auton, jossa on paljon aitoja yksityiskohtia.

 

Mr. Dusty / Amo Oy

Hauska kuorma-auto, joka toimii myös roska-autona ja lakaisukoneena. Mr. Dusty pitää rouskuttavaa ääntä kun se noukkii, syö ja lakaisee suuhunsa lattialta löytyvät pienet lelut. Hups heijaa! Lelut on myös helppo kipata takaisin lattialle. Useita ääni- ja valotoimintoja. Röyh!
Tästä autosta äitikin tykkää, lastenhuoneen lattia siistiytyy kuin leikiten.

 

Palomies Sami Super Tech Jupiter / Simba Dickie Finland Oy

Ikivihreä paloautoteema modernilla twistillä! Jupiter-paloauto opettaa ohjelmoinnin peruslogiikkaa aivan pienille. Auton katolla olevista nappuloista lapsi voi valita haluamansa toiminnot ja niiden toteutusjärjestyksen. Sen jälkeen GO-napista painamalla paloauto kulkee lapsen itsensä ohjelmoiman reitin ja toteuttaa valitut toiminnot! Näitä ovat: ajo eteenpäin, ajo taaksepäin, kääntyminen oikealle tai vasemmalle, ajo ympäri, valot ja hälytyssireenien äänet. Käskyjä voi listata jopa 20 peräkkäin. Ohjeet on esitetty kuvakielellä ja ohjelmoinnin idean hoksaa helposti itse kokeilemalla.

 

Sea Patroller / Maki A/S

Ryhmä Hau meripelastusalus muuntuu hetkessä ajoneuvoksi. Tällä aluksella voit pelastaa ystäväsi pulasta. Aluksessa ääni ja valotoiminnot, liukuva komentosilta. Pakkauksessa Riku ajoneuvoineen, mustekala ja pelastusrenkaat jotka voi laukaista ”veteen” aluksen kannelta..

 

SmartGames SmartCar 5×5 / Leikkien Group Oy

SmartGames SmartCar 5×5 on ensin lelu ja sitten peli! Saatko koottua värikkäistä puupalikoista tehtävänantoa vastaavan auton? Mukana kaksi tehtävävihkoa: toinen yli 4-vuotiaille ja toinen yli 7-vuotiaille. Yhteensä 96 erilaista haastetta! Alle kouluikäisen haasteisiin tarvitaan neljä puupalikkaa ja kouluikäisen haasteisiin viisi palikkaa. Monipuolisesta SmartCar-autosta on iloa pitkäksi aikaa, sillä tämä lelu todella kasvaa lapsen mukana taitojen kehittyessä! Onko autosi valmis? Sitten koeajolle!

 

Trixx 360 Double Ramp / Toyrock Oy

Lennokas Trixx 360 –kisa voi alkaa! Kiinnitä tasapainottava rengas auton ympärille ja valitse oikeat renkaat. Muovipakkaus muuntuu käteväksi stunttirampiksi ja olet valmis päätä huomaaviin temppuihin. Päästä pullback-autosi vauhtiin ja se tekee upeita ilmalentoja ja huimia temppuja. Onnistuessasi auto heittää voltin ja laskeutuu takaisin pyörilleen. Pakkaus sisältää rampin, auton, kehikon, vararenkaat ja tasapainottavan renkaan. Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

 

Wave Racer – Super Stunt Showdown / Markkinointi Suomela Oy

Käynnistä moottori ja aloita kiihdytyskilpailut Waveracer autoilla. Aktivoi autosi heiluttamalla kättäsi sensorin yläpuolella. Mitä nopeamapaa heitutat, sitä nopeampaa autosi kulkee. Kilpaile yhdessä ystäviesi kanssa, kenen auto on nopein!!
– Vallankumouksellionen uusi “heilutus” teknologia.
– Nopea heilutus = korkeampi nopeus
– Voit itse suunnitella radan tai koota ohjeiden mukaan.
– Maximi nopeus 9 km/h
– Kilpaile kuka ehtii ensin maaliportille, ja saa tynnyrit sinkoamaan.
– Kierruslukumittarit kertovat kuka on nopein.
– Sisältö 69 radanosaa & 2 Wave Racer Sensor autoa.
– 4 x AAA paristot
– Useita ratoja voidaan yhdistellä toisiinsa ja näin saada loputtoman suuri kilparata!