Vuoden Lastenpelit 2015 -kilpailun satoa

________________________________________________________________________________________________________________________________________

rings_up

Rings Up! / Amo Oy

”Nopeatempoinen toiminta-ja havainnointipeli, jossa tavoitteena on kerätä mahdollisimman nopeasti oikean väriset renkaat haastekortin osoittamassa järjestyksessä omaan peukkuun. Tunnista numerot, värit ja muodot. Oletko nopeampi, ketterämpi ja tarkkaavaisempi kuin muut pelaajat? 2-6 pelaajalle, peliaika noin 10-15 minuuttia. Sisältää 50 haastekorttia, 48 rengasta neljässä eri värissä sekä ohjekirjasen.”

 

cubingos

Cubingos / Lautapelit.fi

”Hauska kolmiuloitteinen peli, joka mittaa tarkkaavaisuutta! Yhdistele pikkuhirviöitä oikein, sillä ne kaikki ovat erinäköisiä ja ne ovat pukeutuneet eri tavoin ja voivat vaihtaa turkkinsa väriä.”

toc_toc_woodman

TocToc Woodman / Lautapelit.fi

”Nyt kirveellä töitä! Pilko puuta ja anna kaarnalle kyytiä. Mitä enemmän saat kerättyä kaarnaa, sitä paremipi. Varo kaatamasta koko puuta.”

leikkien_karamelli

Leikkien Karamelli / Leikkien Group Oy

”Leikkien Karamelli on hauska ja opettavainen peli, joka houkuttelee pelipöydän ääreen niin 3‐vuotiaita kuin kouluikäisiäkin, sillä karamellien keräämiseen tulee lisää haasteita lapsen taitojen karttuessa. Pelissä opetellaan tunnistamaan värejä, muodostamaan välivärejä ja harjoitellaan laskemista erilaisten pistelaskutapojen muodossa. Tätä herkullista peliä voi pelata myös muulloin kuin karkkipäivänä!”

coco_loco

Coco Loco / Marektoy Oy Ltd

”Coco Loco on huikean hauska näppäryyspeli, jossa pelaajat linkoavat kookospähkinöitä kohti kuppeja tähdäten. Käytössä olevat erikoiskortit, kuten sokkona laukaiseminen tai erityispitkä laukaus, tuovat takuulla myös omat haasteensa peliin, jonka voittaa ensiksi kuusi kuppia itselleen onnistuneilla laukauksilla kerännyt pelaaja. Pelin parissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin jo vähän varttuneemmatkin!”

pikku_kakkosen_postipeli

Pikku Kakkosen Postipeli / Martinex Oy

”Pikku Kakkosen Postipelissä pelaajat ovat posteljooneja, jotka jakavat kukin postejaan mahdollisimman nopeasti. Laita siis posteljoonihattu päähääsi ja valmistaudu jakamaan kirjeitä, kortteja ja lehtiä, nopeasti. Pelissä kukin pelaaja yrittää jakaa omat postinsa postilaatikkoon. Mutta varo, vastaan voi tulla vihainen koira. Silloin pitää nopeasti kaivaa koirankeksi esiin, jotta koira saa muuta ajateltavaa ja pääset jatkamaan töitäsi. Ensimmäisenä postinsa jakanut posteljooni voittaa pelin.”

Vanpyyrinmetsastys

Vampyyrinmetsästys / Ab Plasto Oy Ltd 

”Sopivan karmivaa jännitystä ja vauhtia koko perheelle! Uteliaisuutesi on houkutellut sinut Draculan linnaan, joka on täynnä vampyyreja. Tavoitteena on päästä ulos linnasta. Jos vampyyri puraisee sinua, muutut itsekin vampyyriksi ja autat Draculaa jahtaamaan muita pelaajia.”

titus

Titus – Varo mustekalan lonkeroita! / Tevella Oy

”Kaukaisella saarella odottaa kulta-aarre, jota vartioi jättimäinen mustekala Titus. Merirosvojen on purjehdittava varovasti Tituksen ympäri. Jos Titus huomaa rosvot, se ojentaa salamannopeasti lonkeronsa ja kaataa laivat nurin! Pelaaja, jolla on onnea matkassa, pääsee käsiksi saarella oleviin kultakolikoihin. Upea 3D-pelilauta ja ilmanpaineella toimiva mustekala tekevät pelistä ainutlaatuisen.”