Strategiapeliehdokkaat 2016

Dokmus

Dokmus / Lautapelit.fi **FINALISTI**

Dokmus on nopeatempoinen lautapeli jatkuvasti muuttuvalla kartalla. Pelin kartta koostuu kahdeksasta palasta, joita pelaajat voivat liikutella ja pyöritellä. Pelaajien tavoitteena on levittää heimonsa vaikutusvaltaa ja saavuttaa muinaisen jumalan, Dokmuksen, suosio. Peli on kotimaista suunnittelua!

 

fLAMMErOUGE
Flamme Rouge / Lautapelit.fi

Flamme Rouge on kilpapyöräilyn kulta-ajalle sijoittuva kilpapeli. Nyt pääset osallistumaan Wanhan ajan Kilpapyöräkisaan tiimisi kanssa. Timissäsi on sprintteri ja yleisajaja, joiden vauhtia sinä säätelet muihin tiimeihin nähden. Osaatko taktikoiko voimia säästellen ja höydyntäen muiden pyöräilijöiden luomaa imua?

 

Skylines
Skylines / Lautapelit.fi

Pelaajat rakentavat yhteiseen kaupunkiin pilvenpiirtäjiä kerros kerrokselta. Jokainen pelaaja yrittää rakentaa itselleen mahdollisimman hienon näköalan. Siihen tarvitaan hyvä suunnitelma ja taito pysytellä aina askelta edellä muita! Ole varuillasi, sillä naköalasi ei ole turvassa kuin vasta pelin lopussa ja muilla pelaajilla on ihan omat suunnitelmat näköalastasi!

 

Blueprints
Blueprints / Marektoy Oy Ltd

Blueprintsissä pelaajat ovat arkkitehtejä, joiden tulee pohjapiirrosta seuraillen rakentaa nopista mestariteos ja pokata arvokkaimmat palkinnot. Kuka on kaupungin taitavin arkkitehti? On tullut aika ottaa siitä selvää.

 

Allies
Allies: Realm of Wonder / Tactic Games Oy

Kahden pelattavassa Allies-pelissä pelaajat yrittävät voittaa itselleen enemmän pisteitä tuovia maanosakortteja kuin vastustaja. Pyöritettävät heimokortit ja eri hahmojen erikoisominaisuudet tuovat peliin jännittäviä tapahtumia ja strategista ajattelua.

 

Karuba
Karuba / Tevella Oy **FINALISTI**

Lopultakin! Pitkän laivamatkan jälkeen Karuban saari kätkettyine aarteineen on odottamassa tutkimusmatkailijoita. Kuka kuljettaa joukkonsa nopeimmin viidakon halki temppeleiden luo? Matkanjohtajan ohjeiden mukaan pelaajat tekevät reittejään omille pelialustoilleen samanaikaisesti. Matkan edetessä kerätään timantteja ja kultahippuja, joista saa lisäpisteitä. Ensimmäisenä temppelille päässyt matkaaja kerää arvokkaimmat aarteet. Pelissä vaaditaan tarkkuutta ja taktikointia, jotta jokaisen tutkimusmatkailijan polku pysyy avoimena. Jos blokkaat pelaajasi umpikujaan, et pääse jatkamaan matkaasi. Koukuttava peli kaikille seikkailunjanoisille pelaajille! 2-4 pelaajaa. Ikäsuositus: 8+.