Rakenteluleluehdokkaat 2016

BRIOVillageKoti

BRIO Village koti -leikkisetti / BRIO AB

Tervetuloa muunneltavaan BRIO-kotiin. Muovi- ja puumoduuleiden avulla voi rakentaa talon ohjeiden, tai täysin oman mielensä mukaan. Vain mielikuvitus on rajana! BRIO koti-leikkisetti sisältää huonekalut ja hahmot joiden avulla voi leikkiä arkielämän tilanteita. Integroitavissa BRIO World kaikkiin tuotteisiin (junaradat).

 

IsottaDiscoveryCar

Isotta Discovery Car -mekaniikka-auto / Importante Oy

Aito italialainen Isotta antaa erilaisen leikkikokemuksen: ensin kootaan auto – se koostuu yhdeksästä helposti paikoilleen pantavasta osasta, jolla kullakin on tärkeä rooli auton liikkumisessa. Koottuna auto toimii kuin oikea, sylinterit liikkuvat, ratti kääntää renkaita, vaihdelaatikossa on kaksi vaihdetta, tasauspyörästö hoitaa voimansiirtoa ja myös tuuletin liikkuu auton kulkiessa. Tämä läpinäkyvä seikkailuauto opettaa oikean auton perusmekaniikkaa! Paristoja ei tarvita.

 

SkyrailJurassic

Skyrail Jurassic kuularata / Importante Oy

Dinosauruspuiston varma vetonaula on kuularatakisa! Rakenna kuularata ja katso kumpi pakkauksen dinosauruskuulista on radan kunkku. Radan pituus voi olla jopa 6 metriä, sen voi rakentaa haluamaansa muotoon. Pakkauksessa kaksi suurta lasikuulaa, jonka sisällä on dinosaurusfiguuri. 189 osaa.

 

Fortrex

Fortrex / Suomen Lego Oy Ab

Kun Jestro hyökkää Knightoniin, LEGO® NEXO KNIGHTS™ -ritarit syöksyvät toimintaan! Lähetä matkaan Fortrex, valtava liikkuva 2-in-1-linna! Käynnistä ritarin pyörä ja Aero-Striker V1 ja taistele Ash Attackeria ja Scurriersia vastaan! Avaa seinät ja paljasta huipputekninen päämaja, kuuntele ohjeet Merlok 2.0:lta ja suunnittele pyöreän pöydän ääressä seuraava uhkarohkea tehtävä estääksesi Jestroa saamasta Pahuuden kirjaa! Mukana on viisi skannattavaa kilpeä NEXO-voimille: maavoima, yli-inhimillinen nopeus, haukkahuuto, kananvoima ja rynnäkköhyökkäys.

 

HuvipuistonVuoristorata

Huvipuiston vuoristorata / Suomen Lego Oy Ab

Kulje kääntöporttien kautta huvipuistoon ja jonota vuoristorataan. Istahda etuistuimelle, kytke valopalikka päälle ja sitten mennään – whoaaaaa! Käy sitten leppoisalla ajelulla maailmanpyörässä tai mene torniputouslaitteeseen, vedä turvakaide alas ja kiepu maata kohti. Jälkeenpäin voit ostaa valokuvia ja syödä yhdessä ystäviesi kanssa. Huvipuistopäivän ei haluaisi päättyvän koskaan!

 

Kuularata

Kuularata / Leikkien Group Oy

Käytä luovuuttasi ja mielikuvitustasi! Suunnittele ja rakenna unelmiesi värikäs ja mutkitteleva rata marmorikuulalle. Aseta marmorikuula radan huipulle ja päästä se pyörimään pitkin rakentamaasi rataa. Kuuletko hauskan klik‐klakäänen, kun marmorikuula kiitää alas kohti maalia? Rakenna erilaisia ratoja uudelleen ja uudelleen sekä kuuntele miten klik‐klak‐ääni muuttuu, kun rataa pitkin viilettääkin useampi marmorikuula samaan aikaan. Tukevat ja kestävät puiset osat innostavat lapsia rakentamaan erilaisia kuularatoja yksin ja yhdessä. PlanToys Kuularata sisältää 20 osaa. Kuularataa voi laajentaa saman sarjan rataosilla kulkemaan useammassa tasossa ja vaikka koko huoneen ympäri.

 

Rataspalapeli

Rataspalapeli / Leikkien Group Oy

PlanToys Rataspalapeli on aivan uudenlainen, toiminnallinen palapeli! Rataspalapelin paloilla voit rakentaa erilaisia, hauskasti pyöriviä yhdistelmiä. Yhdistä palapelin värikkäät palat yhteen, pyöritä nupista ja katso miten upeasti kaikki palapelin hammasrattaat pyörivät eri suuntiin. Mitä tapahtuukaan jos pyörität hammasratasta eri suuntaan? Ratapalapeli sisältää 12 laadukasta, puista osaa. Rataspalapeliä voi laajentaa saman sarjan ratasosilla vaikka suuren maton kokoiseksi.

 

Magformers

Magformers Carnival Set / Maki A/S

Magformers rakennussarja on täysin uudenlainen tapa rakentaa. Lado palaset pöydälle ja nosta keskeltä niin saat tehtyä kolmiulotteisen rakennelman. Magformersien reunoissa on neodyymimagneetit. Ne saavat Magformersit kääntymään joka suuntaan ja ottamaan kiinni toisiinsa joka suunnassa. Tämän vuoksi Magformersia ei ole pelkästään tarkoitettu pinottavaksi
tavallisten palikoiden tapaan, vaan ne avaavat rajattomat mahdollisuudet niiden uskomattoman kiinnittymiskyvyn ansiosta. Luo oma huvipuistosi 46-osaisen Carnival-setin avulla. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja rakenna värikkäitä karuselleja, keinuja ja laitteita.

 

BlocoMonsterit

Bloco Monsterit 280 palaa / Markkinointi Suomela Oy

Monsteri -hahmoa. Hahmoja voi rakentaa joko ohjeiden mukaan tai päästää oma mielikuvitus valloilleen ja rakentaa omat valloittavat Monsteri-hahmot. Rakentaa voi uudelleen ja uudelleen. Materiaali on kestävää ja sen ainutlaatuiset muoviliittimet mahdollistavat lasten upeat kolmiulotteiset luomukset. Kiinnikkeillä palikoita voi joko linkittää, pinota tai kiertää. Sisältää 280 korkealaatuista patentoitua vaahtomuovi-osaa ja muovikiinnikettä. Mukana selkeät kuvalliset ohjeet esimerkki monstereiden rakenteluun. Turvalliset, helposti käsiteltävät, allergiaystävälliset ja pestävät osat saavat kiitosta myös vanhemmilta. Saat itse valita, rakennatko suloisia ja halattavia monsterihahmoja vai hurjia ja pelottavia hirviöitä. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

 

PowerClix

Power Clix 26 palaa / Markkinointi Suomela Oy

PowerClix ® Frames on uudenlainen magneettirakennussarja, joka koostuu värikkäistä ja läpinäkyvistä geometrisistä muodoista jotka inspiroivat lasta 2D ja 3D rakenteluun. Power Clix Frames opettaa ja herättää mielenkiintoa tutkimaan geometriaa. Lapsi voi rakentaa rajattomasti eri muotoja ja rakennelmia käyttäen mielikuvitusta tai ohjekirjaa. Powerclix sarjan magneetit ovat erittäin korkealaatuisia ja magneettilelun turvallisuuteen on panostettu patentoidulla tuplakennolla. Easy click – magneetit tekevät rakentelusta helppoa ja mielenkiintoista. Paketissa on 26 geometristä osaa, joista lapsi saa rakennettua eri vaikeustasoisia rakennelmia. Mukana kuvitettu ohjekirja lisäämään inspiraatiota. Materiaali on läpinäkyvää, korkealaatuista ABS muovia ja neodyymimagneettia. Soveltuu erinomaisesti lapsen hienomotoriikan kehittämiseen ja tukee lapsen avaruudellista ajattelua opettaen tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan saloja lapselle.

 

RakennettavaTikasauto

Rakennettava tikasauto / Simba Dickie Finland Oy

Heros Constructor on Saksassa valmistettava laadukas rakentelulelusarja.
Tällä 155-osaisella mallilla rakennat kuvallisten ohjeiden avulla upean paloauton, poliisiauton tai ambulanssin ­­– tai voit päästää mielikuvituksesi valloilleen ja koota aivan omannäköisesi ajoneuvot tai rakennelmat! Pakkaus sisältää FSC-merkitystä puusta valmistettuja rakennusosia sekä muovisia ruuveja ja renkaita. Mukana myös lapsen käteen sopiva puinen ruuvimeisseli.