Perhepeliehdokkaat 2016

400221_01

Dr. Eureka / Amo Oy

Oletko Tohtori Eurekan nopein ja nokkelin avustaja? Siirrä koeputkissa olevia palloja haastekortin osoittamaan järjestykseen niin ettet koske niihin käsilläsi – onnistuuko? Ota haaste vastaan ja testaa itse! Näppäryyttä, nopeutta ja hyvää hahmottamiskykyä vaativa perhepeli 2 -4 pelaajalle.

 

1789_01
Kuusiopulma / Amo Oy

Näyttää niin helpolta, mutta hallitsetko kuitenkaan? Koukuttava yhdistely-/pulmapeli 2-3 pelaajalle. Pelin parissa aivojumppaa saa koko perhe. Hahmota kolmiulotteisesti ja rakenna niin monta oman väristä kuusikulmiota eli heksagonia kuin ehdit ja pyri samalla estämään kanssapelaajaa tekemästä omiaan. Peliaika noin 15-30 minuuttia.

 

LaCucarachaLoop
La Cucaracha Loop / Brio Ab

Kuoriaiset ryöväävät roskiksia takapihalla, torakan reviirillä. ”Nopeammin, kuulen sen jo!” ”Varo, se tulee taaaaas!!!” Yhtäkkiä torakka syöksyy yhdestä takapihan tuuletusluukusta. Nyt kuoriaisia auttaa vain yksi asia: näytellä kuollutta ja toivoa…
Et jäänyt kiinni? Kävipä tuuri! Nyt vauhdilla maaliin. Jäit kiinni? Sitten vain vauhdilla takaisin alkuun.
Tässä pelissä tarvitset noppaonnea ja raudanlujat hermot, jotta saat kuoriaisesi ensimmäisenä maaliin! Sisältö: 1 pelialusta, 1 kolmiulotteinen takapiha, 1 HEXBUG® nano V2® -torakka, 2 silmukkaa, 12 kuoriaispelinappulaa, 1 noppa.

 

CortexChallenge
Cortex Challange / Enigma Distribution Finland Oy **FINALISTI**

Haasta perheesii hauskassa pelissä, joka testaa ajattelukykyä, muistia ja nopeutta! Kilpaile muiden kanssa ja hyödynnä koko aivokapasiteettisi kahdeksassa eri tehtävässä, kuten kosketustesteissä, logiikkatehtävissä, labyrinteissä ja muistitesteissä.

 

IceCool
Ico Cool / Lautapelit.fi

Jokainen pelaaja saa taikurinvälineet ja niiden avulla on nopeasti ratkaistava taikoja. Tietenkin nopein ja taitavin taikuri voittaa tämän kisan, kunhan temppu on suoritettu oikein.

 

Noa
Noa / Lautapelit.fi

Noa on helppo oppia, nopea pelata ja sopii koko perheen yhteiseksi ajanvietteeksi. Se on myös erinomainen todiste siitä että peli voi olla fiksu, helppo ja nopea. Kullakin pelaajalla on oma Arkki johon he pyrkivät keräämään eläimiä. Noa vie kaikki parit, joten pelaajien tehtävä on huolehtia yksinäisistä eläimistä sekä perheistä. Kierroksen alussa pöydän keskelle kasataan iso lauma erilaisia eläimiä. Ennen kuin ne mahtuvat pelaajien arkkeihin, laumaa pitää jakaa sopivampiin ryhmiin. Omalla vuorollaan pelaaja voi jakaa laumaa niin kuin parhaaksi katsoo, ja saa työstään palkaksi yhden ruoan. Myöhemmin, kun ryhmät ovat pienentyneen ja pelaajille on kertynyt ruokaa, voi pelaaja kutsua rymän eläimiä arkkiinsa. Tällöin eläimet on kuitenkin ruokittava. Jos ruokaa ei ole tarpeeksi, ei ryhmää voi päästää vielä sisään. Peli loppuu kun yhdellä pelaajalla on kierroksen päätyttyä 10 tai enemmän eläintä. Tämän jälkeen pelaajat poistavat arkeistaan ne eläimet joita kertyi kaksi, ja laskevat pisteensä lopuista.

 

Ta-Daa
Ta-Daa / Lautapelit.fi

Pelaajat ovat taikureita ja tekevät taikoja ohjeiden mukaan. Taitavin ja nokkelin taikuri voittaa pelin.

 

MazeRace
Maze Race / Marektoy Oy Ltd **FINALISTI**

Maze Racessa pelaajien tehtävänä on pistää luovat aivonystyränsä töihin ja rakentaa vastustajalleen mahdollisimman haastava labyrintti. Nopeus on valttia, sillä kun ensimmäinen on saanut labyrinttinsä valmiiksi, on vastustajalla vain minuutti aikaa viimeistellä omansa. Kun tiimalasi on valunut, on aika vaihtaa labyrinttipohjia ja selvittää, kuka löytää tiensä nopeiten ulos!

 

FashionShow
Fashion Show / Martinex Oy

Valikoima kuoseja – hahmotatko sinulle tarkoitetun kokonaisuuden? Fashion Show on peli, jossa pelaajat etsivät pelilaudalta tyylimikserin antamien kuosien mukaisen yhdistelmän ja pukevat siihen Fashion Chick -hahmonsa. Ole nopea etteivät toiset nappaa sinulta hametta! Ensimmäisenä kaikki kahdeksan Fashion Chicksiä pukenut pelaaja voittaa. Sisältö: 1 tyylimikseri, 32 korttia: 8 Fashion Chick-hahmoa neljässä eri värissä, 1 pelilauta

 

PentagonTripple
Pentago Tripple / Martinex Oy

PENTAGO™ TRIPPLE on uusi versio perinteisestä PENTAGOSTA™, tuoden kolmannen värin ja ulottuvuuden yli miljoona kappaletta myyneeseen taktiikkapeliin. Säännöt ovat edelleen helpot ja tavoitteena on saada viisi kuulaa riviin, mutta TRIPPLE–versiossa pelaajat yrittävät asettaa kolmen värisiä kuulia pelilaudalle korttien osoittamaan järjestykseen. Ja edelleen: joka kerta kun asetat kuulan on sinun myös käännettävä jotakin pelin neljästä levykkeestä! Kun pelikenttä jatkuvasti muuttuu, viiden kuulan riviin saaminen on vaikeampaa kuin aavistitkaan… PENTAGO™ TRIPPLE on helposti opittava taktiikkapeli kahdesta neljään pelaajalle ja on taattua PENTAGO™ -laatua. Alkuperäinen PENTAGO™ on ruotsalaisen Tomas Flodénin keksimä lukemattomia pelipalkintoja ympäri maailman voittanut menestyspeli.

 

Suomiralli
Suomiralli / Plasto Oy Ab Ltd

Visailupeli, jossa Suomi-tietoutesi laitetaan erikoiskokeeseen!

 

RaceToTheNorthPole
Race to the North Pole / Playmore Games Oy

Race to the North Pole on koko perheen kevyt strategiapeli, jossa kilpaillaan pohjoisnavan valloittajan tittelistä. Pelin tavoitteena on saada koko oma tutkimusryhmä napamantereen laidalla olevalta laivalta pelilaudan keskellä olevalle pohjoisnavalle. Peliin on kehitetty ainutlaatuinen arktisia myrskyjä mallintava pyörivä pelilauta, joka muuttaa peliä yllättävillä
tavoilla. Kaikki informaatio pelissä on avointa, joten pelaajat voivat luoda todella ovelia strategioita voittaakseen tässä ennennäkemättömässä hyisessä seikkailussa.

 

Totem
Totem / Tactic Games Oy

Tässä yksinkertaisen nerokkaassa pelissä pelaajat saavat kisaavat pelilaudan päästä päähän, kun samalla varovat kaikkialle nousevia seiniä!

  • Ainutlaatuinen pelimekaniikka muuttaa pelilautaa jatkuvasti.
  • Puiset pelinappulat.
  • Pelissä voi pärjätä käyttämällä yksinkertaista strategiaa.

 

X-Tiles
X-Tiles / Tactic Games Oy

Yritä päästä eroon laatoistasi lisäämällä ne pöydälle, mutta muista, että nämä laatat eivät olekaan aivan tavallisia…

  • Mukana ainutlaatuiset X:n muotoiset laatat!
  • Pelissä voi käyttää apuna matematiikkaa ja luovuutta.
  • Tämä valloittava peli sopii koko perheelle.

 

Spookies
Spookies / Tevella Oy

Kutkuttavan jännittävä seikkailupeli koko perheelle! Neljä rohkeaa kaveria ja heidän koiransa ovat menneet aavetaloon täydenkuun aikana. Aaveet ja muut vaarat vaanivat pelaajia vanhassa hylätyssä talossa. Kuka uskaltaa kiivetä talossa korkeimmalle ja kerätä matkalla huikean määrän Spookies -merkkejä? Pelissä edetään noppien pistemäärän mukaan. Sinun pitää päättää, heitätkö kerralla neljää, kolmea vai kahta noppaa. Ainoastaan kahden nopan pisteluku huomioidaan.  Jos otat liian suuren riskin, se voi pudottaa sinut kerrosta alemmaksi. Jos pelaat liikaa varman päälle, niin Spookies -merkkien kerääminen hidastuu. Sopiva riskinotto, taktikointi ja tuuri ratkaisevat pelin eduksesi. Voittaja on pelaaja, joka pelin lopussa on kerännyt eniten pisteitä Spookies  -merkeillä. 2-5 pelaajaa. Ikäsuositus: 8+.

 

Print
Burgermania / Toyrock Oy

Burgermania on hauska ja vauhdikas koko perheen peli, jossa kootaan hampurilaisia liikkuvalle liukuhihnalle. Peli vaatii sorminäppäryyttä ja nopeutta, sillä hampurilaisaineksia liikutellaan ainoastaan pinseteillä. Pelaaja, joka valmistaa eniten hampurilaisia, voittaa pelin. Tuote toimii 4 x AA-paristolla, eivät sisälly pakkaukseen. Kahdelle pelaajalle, ikäsuositus yli 6-vuotiaille.

 

Rabbie Ke

Gas Out / Toyrock Oy

Gas Out™ on helppo ja hauska koko perheen peli. Pelaajat painavat kaasupilveä omalla vuorollaan numerokortissa olevan luvun mukaan.  Jos kaasupilvi töräyttää pelaajan vuorolla, tämä putoaa pois pelistä. Peli pysyy jännittävänä ja muuttuu yllättäen erikoiskorttien ansiosta. Pakkaus sisältää Gas Out™ -kaasupilven ja pelikortit. Tuote toimii 2 x AA-paristolla, sisältyvät pakkaukseen. Ikäsuositus yli 5-vuotiaille.