Kysyimme lastentarhanopettajalta, mitkä ovat lasten suosituimmat ulkoleikit kesäaikana päiväkodissa.

Kun kesä koittaa, päiväkodeissa vietetään entistä enemmän aikaa ulkosalla. Vaikka sää ei aina olisikaan aikuisten mielestä paras mahdollinen, lapsia se ei haittaa. Ulkona on kiva olla, vaikka taivaalta tipahtaisi muutama pisarakin.

– Kesäaikaan lapset rakastavat rakennella majoja pihalle, jos vaan päiväkodin piha-alue sen suo. Isommat tykkäävät pelata sählyä tai muita pallopelejä. Keinuminen ja kiikkulaudassa keinuminen on suosikkipuuhaa kaiken ikäisten lasten parissa, lastentarhanopettaja Reija Purho kertoo.

Myös ikiaikaiset pyssyleikit ovat yhä poikien suosiossa.

– Pojat leikkivät juoksuleikkejä, joihin kuuluu painia ja kepeistä tehdyt pyssyt. Noista leikeistä pojat eivät varmaan koskaan luovu, Purho naurahtaa.

– Tytöt puolestaan kokkaavat, keräävät hiekkakakkujen päälle koristeita ja pitävät kioskia, hän jatkaa.

Pienimmät nauttivat, kun aikuinen on vieressä tukemassa ja turvaamassa leikin kulkua.

– He tykkäävät tehdä aikuisen kanssa hiekkakakkuja ja linnoja sekä autoratoja.

Kun aurinko porottaa taivaan täydeltä, on vilvoittavien vesileikkien aika. Ne saavat aina aikaan yhtä suuret riemunkiljahdukset.

– Järjestämme vesileikit pihalle aina, kun on kunnon helle. Niistä innostuvat yleensä ihan kaikki lapset. Varsinkin isommat tykkäävät leikkiä vesisotaa, Purho kertoo.

Ja sanottakoon vielä kerran, että sää ei tosiaankaan vaikuta lasten leikki-intoon. Asianmukaiset kuravaatteet ovat tuiki tärkeä varustus päiväkoti-ikäiselle lapselle.

– Sateellakin voi suunnitella erittäin mukavia pihaleikkejä. Kaikki aiemmin mainitsemani leikit toimivat säällä kuin säällä. Hiekkakakuista tulee vielä parempia ja onnistuneempia, ja hiekkavellien sekoittaminen on lystiä sekä isoista että pienistä.