Lastenpeliehdokkaat 2016

37012_01

Kokoa Keko! / Amo Oy

Auta ahkeria muurahaisia keräämään rakennusmateriaalia ja rakentamaan muurahaiskekoaan. Pelissä liikutaan pelilaudalla kottikärryillä ja kerätään rakennuspaloja. Heität noppaa ja yrität taktikoida mistä ruudusta keräät rakennuspalan mukaasi. Voit myös yrittää häiriköidä kanssapelaajan peliä ja tuupata hänet ruutuun, josta joutuu ottamaan ylimääräisen kekopalan.  Pelilaudan muurahaiskarhu tuo oman haasteen peliin: tässä ruudussa menettää viimeisimmän kerätyn palan. Matkan varrelle mahtuu siis onnea ja taktikointia. Ole tarkkaavainen ja poimi kärryihisi vain oikean värisiä paloja. Pelin voittaa henkilö, joka saa muurahaiskekonsa ensimmäisenä valmiiksi! Värikäs ja muunneltava peli 2 -4 pelaajalle, peliaika noin 25 minuuttia. Sisältää pelilaudan, 2 noppaa, 72 rakennuspalaa (4 eri väriä), 4 eriväristä kottikärryä, 1 säiliö ja 4 kaksipuolista muurahaiskekoa.

 

37011_01
Ötökkähotelli / Amo Oy

Kuka täyttää ensimmäisenä kaikki hotellihuoneet oikeilla ötökkävierailla? Käännä kortteja ja etsi oikeita ötököitä hotelliin. Ötökkävieraan saat omaan hotelliin kääntämällä oikean ötökkäkortin esiin. Voit myös houkutella oikean ötökän hotelliisi kahdella hunajakortilla, joten ennakoi ja varastoi hunajaa. Ahne ei saa olla ja pitää osata lopettaa ajoissa korttien kääntäminen, jotta torakka ei vie varastoimaasi hunajaa tai hämähäkki pelottele ötökkävieraitasi. Hauska peli värikkäiden ötökkäkorttien parissa 2 -4 pelaajalle. Peliaika noin 15 minuuttia.  Sisältää 4 hotellikorttia, 72 pelikorttia ja ohjeet.

 

Matka

Matka / Brio Ab **FINALISTI**

Matkusta paikkakunnalta toiselle koko Pohjolan halki tässä vauhdikkaassa lasten matkapelissä!

 

CortexKids

Cortex kids / Enigma Distribution Finland Oy

Haasta ystäväsi hauskassa pelissä, joka testaa ajattelukykyä, muistia ja nopeutta! Kilpaile muiden kanssa ja hyödynnä koko aivokapasiteettisi kahdeksassa eri tehtävässä, kuten kosketustesteissä, logiikkatehtävissä, labyrinteissa ja muistitesteissä.

 

FoolTheFrog

Fool the frog / Enigma Distribution Finland Oy

Älä jää kiinni kärpäsen kanssa. Yksi pelaajista pukeutuu sammakko laseihin ja hän yrittää arvata minkä kupin alla kärpänen piilottelee. Sammakon silmät avautuvat ja sulkeutuvat automaattisesti joten muiden pelaajien tulee olla strategisia milloin on hyvä aika heittää kärpänen toiselle pelaajalle. Pystytkö huijaamaan sammakkoa vai saako sammakko kärpäsen kiinni silmänräpäyksessä.

 

KaninHOpHOP

Kanin Hop Hop / Lautapelit.fi

Suloiset kanit pitää pelastaa ulos kolosta. Heittämällä värinoppaa saamme kaneja värien mukaan autettua ulos. Voittaja on pelastanut eniten kaneja. Pelissä opetellaan värejä.

 

Leo

Leo menee parturiin / Lautapelit.fi

Tässä yhteistyöpelissä Leo pitää saattaa parturiin, kun tuo harja vaan kasvaa kasvamistaan. Leo tapailee matkalla niin paljon mielenkiintoisia viidakon eläimiä, joiden kanssa Leo jää suustaan kiinni , eikä matka parturiin tahdo koskaan päättyä. Pelaajien tehtävä on saada Leo parturiin ja välttää pahimmat pulisijaeläimet matkan varrelta.

 

StoneAge

Stone Age jr / Lautapelit.fi

Kivikaudella ihmisten elämä oli kovin erilaista kuin nykyään. Koe Jonon ja Jadan kanssa, miten ihmiset silloin elivät. Pelilaudalta voit nähdä mitä kaikkea heidän arkeensa kuului. Kerää ruokaa ja tarvikkeita ja rakenna oma kivikautinen kyläsi!

 

Mimiq

Mimiq / Marektoy Oy Ltd

Naama pois peruslukemilta! Ole Mimiq-ko ja nappaa toisten pelaajien kortit vääntelemällä naamaasi vaadittuihin ilmeisiin ja kerää eniten kolmen samanlaisen kortin settejä. Jos sinulta pyydetään korttia, jota sinulla ei ole, näytä kieltä!

 

Spinderella

Spinderella / Marektoy Oy Ltd

Kolmin aina kaunihimpi! Spinderella, Parker ja Peter leikkivät suosikkileikkiään. Veljekset roikottavat Spinderellaa seitistä ja nuori hämähäkkityttö aiheuttaa sekasortoa metsän poluilla ryntäilevien muurahaisten keskuudessa. Tähtää ja nappaa! Juokse ja väistä! Sinun täytyy olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Spinderella on hämähäkistyttävän hauska avaruudellista hahmottamista vaativa peli, joka sopii kaikille, jotka pitävät pikkuötököistä – tai haluavat oppia pitämään niistä vähän enemmän!

 

HurjanHauskaAutokilpa

Hurjan hauska autokilpa / Martinex Oy

Koko perheen autopeli, jossa ratapalat mahdollistavat erilaisten ratojen kokoamisen joka pelikerta. Jokaisella pelaajalla on oma autonsa, mutta pelissä on mukana myös yksi ylimääräinen kuski. Kuka on nopein mutkissa ja kenen kaasujalka on raskain? Lähde siis mukaan Tassulan hurjimpiin vauhtiajoihin.

 

MissäOnPikkuPupu

Missä on pikku pupu? / Martinex Oy

“Missä on Pikku Pupu?” on leikkiin perustuva peli, jota aikuinen tai vaikka vanhempi sisarus pelaa yhdessä pienen lapsen (18+ kuukautta) kanssa. Peliin kuuluvat Pikku Pupu –pehmo, kuusi kuppia ja 16 kaksipuolista kuvalaattaa sekä pelin helpoksi tekevät tasokortit. Pelissä aikuinen piilottaa Pikku Pupun yhden kupin alle, vierailulle eläinystävän luokse. Lapsi saa sitten etsiä Pikku Pupua vihjeiden ja kysymysten avustamana. Tässä pelissä kukaan ei häviä: etsimistä voidaan jatkaa, kunnes Pikku Pupu löytyy. Pelissä on monta tasoa; seuraavalle tasolle siirrytään kun lapsi useimmiten löytää Pikku Pupun. Oleellinen osa Missä on Pikku Pupu? –peliä on osallisuus ja yhteys lapsen ja aikuisen välillä. Kaikki eläimet osaavat puhua ja sanovat joskus mitä hullunkurisempia asioita. On aika päästää mielikuvitus valloilleen ja pitää hauskaa!

 

Merirosvojahti

Merirosvojahti / Plasto Oy Ab Ltd

Merirosvojoukko on hyökännyt kotikaupunkiinne, varastanut kulta-aarteen ja vanginnut kaikki aikuiset. Lapset ovat päättäneet pelastaa tilanteen – livahtaa meririsvolaivalle ja napata varastetun aarteen ja vankilan avaimen takaisin. Laivalla etsitte tärkeitä varusteita voittaaksenne meririsvot. Mutta muistakaa olla varovaisia. Jos onni ei ole myötä, voivat merirosvot laittaa teidät vankilaan tai kävelemään lankulle! Kaikki pelaavat yhdessä merirosvoja vastaan.Peliä voi pelata myös yksin.

 

2016/08/18 Helsinki. Kuva. Emmi Korhonen

Vauhtia ja vipinää / Sanoma Pro Oy / Oppi&ilo

Touhukas peli perheen pienimmille. Heitetään noppaa, edetään lumpeenlehdeltä toiselle, ja vauhdikkaat sammakot näyttävät mallia, miten vartaloa kieputellaan. Venyttely, tasapainoilu, hypyt ja erilaiset pyörimisliikkeet ovat tärkeitä kasvavan lapsen kehitykselle. Lisää haastetta saa tekemällä liikkeet silmät kiinni. Hyrräyllättää nopeuttamalla tai hidastamalla etenemistä. Ensimmäinen maalissa on voittaja, mutta tärkeintä on liikunnan riemu!

 

Junapeli

Junapeli / Tactic Games Oy

Hyppää junan kyytiin ja etsi puuttuvat matkatavarat neljältä eri asemalta. Liikuta vuorollasi puujunaa, ja etsi oikeat laukut.

  • sisältää korkealaatuiset puiset osat!
  • Mobiiliapplikaatio tekee pelistä entistä hauskemman!
  • Mukana upea kaksikerroksinen pelilauta.

 

MuumiSuuriViidakkoseikkailu

Muumi Suuri viidakkoseikkailu / Tactic Games Oy **FINALISTI**

Muumitalon pihaan on kasvanut viidakko! Pelaajien tehtävänä on etsiä sinne eksyneet hahmot ja tavarat. Eniten eksyneitä asioita löytänyt pelaaja voittaa pelin!

  • Sisältää ainutlaatuisen muuttuvan pelilaudan!
  • Täynnä ihanaa Muumi-kuvitusta.
  • Pelin kestoa ja vaikeustasoa on helppo muuttaa!

 

Kaniralli

Kaniralli / Tevella Oy

Hauska nopeuspeli, jossa kanit yrittävät päästä nopeasti läheisellä saarella kasvavien herkullisten porkkanoiden luo. Jokainen rakentaa vuorollaan siltaa kivistä ja lankuista. Pelaaja heittää värinoppaa ja valitsee oikean värisen lankun. Kivi asetetaan mahdollisimman kauas lähtöpaikasta arvioiden lankun pituus. Jos lankku pysyy lähtöpaikan ja kiven välissä, kani saa pomppia kivelle ja on näin askeleen lähempänä saarta. Jos pelaaja arvioi välimatkan väärin ja lankku putoaa, pitää kanin jäädä paikoilleen odottamaan seuraavaa vuoroaan. Kani, joka pääsee ensimmäisenä perille, saa kultaisen porkkanan ja voittaa pelin. Peli vaatii hahmottamista ja välimatkojen arvioimista. VINKKI: Voit määrittää välimatkan laiturilta saarelle pelaajien iän mukaan. Reittiä voi myös rajata haastavammaksi erilaisilla esteillä. 2-4 pelaajaa. Ikäsuositus: 4+.