Esittelyssä Vuoden Peli -kilpailun perhepelit!

Tutustu kaikkiin Vuoden Peli -kilpailun perhepelien sarjaan ilmoittautuneisiin peleihin alla:

0-9 Nolla-Ysi / Lautapelit.fi

0–9 (nolla-ysi) on koko perheen laattapulmailu, jossa kiivetään korkeuksiin. Sovittamalla laattasi nokkelasti yhteen laadit perustukset seuraavalle kerrokselle. Mitä korkeampi kerros ja mitä suurempi laatan numero, sitä enemmän saat pisteitä. Ole kuitenkin tarkkana, sillä aukkojen jättäminen voi kostautua!

 

Vuoden Perhepeli 2017: Agricola Family / Enigma Distribution Oy Finland **VOITTAJA**

Jokainen pelaaja rakentaa itselleen oman maatilan. Maatilaan kuuluu aluksi vain pieni puutalo, jossa on kaksi huonetta. Talossa on tilaa kahdelle henkilölle (isännälle ja emännälle). Pelaajat voivat rakentaa taloonsa lisää huoneita, jotta perhe voi kasvaa. Mitä useampi henkilö maatilalla asuu, sitä useampia toimintoja pelaaja voi suorittaa. Kaikki maatilan asukkaat on myös ruokittava sadonkorjuuaikaan. Tätä varten on viljeltävä maata ja kasvatettava karjaa. Myös apuvälineistä voi olla hyötyä, mutta pelaajat voivat rakentaa niitä vain rajoitetusti. 14 kierroksen jälkeen pelin voittaa pelaaja, joka on kasvattanut maatilansa suurimmaksi ja kerännyt eniten pisteitä.

 

Bananagrams / Martinex Oy **FINALISTI**

Sanapelien parhaimmistoa! Bananagramsissa kaikki pelaajat tekevät omaa sanaristikkoa samanaikaisesti, omaa vuoroa ei tarvitse odottaa. Kun kirjaimet loppuvat, se jonka sanaristikko oli ensinnä valmis ja koottu hyväksyttävistä sanoista voittaa kierroksen. Peliin tarvitaan vain 144 kirjainlaattaa, ei kynää, paperia tai pelilautaa. Yksinkertaista, koukuttavaa ja vauhdikkaan hauskaa!

 

BANG to 10! / BRIO Ab

Bang to 10! asettaa tavallisesta poikkeavia vaatimuksia ja haastaa uudella tavalla. Pelissä tarvitaan myös sen kaltaista monilahjakkuutta, johon emme ole tottuneet. Jykevät nuijaniskut kerryttävät sinulle enemmän aikaa vastata oikein useampiin kysymyksiin. Ne eivät olekaan mitä tahansa kysymyksiä vaan visaisia, hauskoja ja usein moniselitteisiä. Onko sinulla vakaa käsi, nopeat aivot ja kylmät hermot? Niiden avulla voit ehkä tuoda joukkueesi voittajana maaliin.

 

BONK / Marektoy Oy Ltd **FINALISTI**

BONK on vauhdilla rullaava kimmottelupeli kahdelle tai neljälle pelaajalle. Pelissä ammutaan metallikuulia alas ramppia pitkin, tarkoituksena puolustaa omaa maalia ja saada iso puupallo liikutettua vastapelaajien maaliin. BONK vaatii tarkkaa silmää, täydellistä ajoitusta ja saumatonta yhteistyötä. Peli sakottaa sekä huolimattomuudesta pallojen kanssa että liian nopeaa ampumista. BONK tarjoaa taattua hupia sekä peli-illoissa että juhlissa!

 

Buzz Around / Martinex Oy

Kedolla käy huikea kuhina, kun pölyttäjät kilpailevat medestä! Kunkin pelaajan tulee ohjata kolmen hyönteisen parvensa kedon läpi, kukasta kukkaan edeten. Tuulessa huojuvat kukat eivät aina kuitenkaan tee etenemistä helpommaksi ja lehtien alta voikin paljastua yllättäviä vaaroja. Buzz Around -pelissä on kaksi korttipakkaa täynnä hyviä ja huonoja sattumia, liikkumis- ja tapahtumanoppa, 12 hienoa hyönteisnappulaa sekä upea pelilauta, jossa on viisi pyörivää kukkaa.

 

Emojito Party Game / Tactic Games Oy

Valitse kortti ja etsitä siinä näkyvää tunnetta. Nyt muiden pelaajien on arvattava, mitä tunnetta yrität kanavoida! Pelaaja joka kiertää ensimmäisenä pelilaudan viisi kertaa, voittaa!

 

Flamme Rouge / Lautapelit.fi

Flamme Rouge on nopeatempoinen ja taktinen pyöräilyaiheinen kilpa-ajopeli, jossa jokaisella pelaajalla on tiimissään kaksi pyöräilijää: sprinteur ja rouleour. Pelaajien tavoitteena on saada yksi omista pyöräilijöistään ensimmäisenä yli maaliiviivan. Jos useampi kuin yksi pyöräilijä pääsee maaliin samalla kierroksella, pisimmälle edennyt voittaa. Pelaajat liikuttavat pyöräilijöitään nostamalla ja pelaamalla numeroituja kortteja, jotka näyttävät, kuinka pitkälle kukin pyöräilijä liikkuu.

 

Gold Armada / Tactic Games Oy

Heitä noppaa ja yritä kerätä mahdollisimman monta kultakolikkoa! Mitä paremmin noppia heität, sitä vaikeammaksi kolikkojen kerääminen muuttuu. Onnistuneet heitot palkitaan, mutta epäonnistuneista heitoista saat pääkallomerkin.

 

Hullu Roskis / Toyrock Oy

Roskakori on karkuteillä! Saatko heitettyä roskasi koriin ennen kavereitasi? Helppoa se ei ole, sillä roskakori liikkuu sinne tänne ja kansikin avautuu satunnaisesti. Se, joka saa eniten roskia koriin, voittaa! Tuote toimii 4xAA-paristolla (eivät sisälly pakkaukseen). 2-4 pelaajalle, ikäsuositus yli 4-vuotiaille.

 

Icebreaker Snow / Martinex Oy

Talvi on tullut ja jää on muodostanut paksun kannen meren päälle. Tämä tietää paljon töitä Snow’lle ja hänen jäänmurtajaystävilleen. Icebreaker Snow on yhteistyöpeli, jossa pelaajien on tarkoitus ohjata alukset oikeisiin satamiin hyisessä meressä. Onnistutteko pitämään väylät auki ja ohjaamaan laivat perille myrskyistä ja hurjista olosuhteista huolimatta? Jos kaikki laivat on saatu oikeisiin satamiin ennen kuin pelipakka loppuu, ovat pelaajat voittaneet pelin. Icebreaker Snow perustuu Teemu Leppälän suosittuun kirjasarjaan.

 

Kingdomino / Lautapelit.fi

Kingdomino on nopea koko perheen peli, jossa pelaajat rakentavat dominolaatoista omia pieniä kuningaskuntiaan. Laajat alueet ja loisteliaat rakennukset tuovat parhaan pistesaaliin.

 

Match Madness / Leikkien Group Oy

Match Madness on hullun hauska hahmottamispeli, jossa pelaajat kilpailevat siitä, kuka saa muodostettua palikoistaan kortin esittämän kuvion. Ensimmäinen pelaaja, joka onnistuu, nappaa kortin. Pikapelissä keräät mahdollisimman monta korttia, kun pelin pähkähullussa versiossa puolestaan pisteitä. Ole nopeampi ja nokkelampi kuin vastustajasi, niin päihität heidät tässä nerokkaassa hahmottamispelissä. Pidä hermosi ja hurmioidu Match Madness -pelin haasteista!

 

Pronto / Amo Oy

Pronto. Sanat sekunneissa! Kokoa kirjainratalauta kolmen kaksipuolisen alustan avulla. Oletko valmiina lähtöviivalla? Käännä ensimmäinen teemakortti ja keksi teemaan sopivat sanat ennen kuin piilossa olevan tiimalasin aika loppuu. Kuulostaa helpolta, mutta kuka perheestä hallinnoikaan parhaiten aikaa ja saa sanat hyppäämään suusta kuin tanssi. Jokerikortilla voit kerran vaihtaa teeman tai alkukirjaimen. Nopeatempoinen sanailupeli 2 – 12 pelaajalle. Peli toimii erinomaisesti myös joukkuepelinä isommalla porukalla. Pelin kesto noin 30 – 45 minuuttia. Pakkaus sisältää pelilaudan, tiimalasin, 6 pelinappulaa, 6 alustaa, 168 aihekorttia, 12 jokerikorttia ja ohjeet.

 

Robogem Deluxe / Sanoma Pro Oy

ROBOGEM DELUXE on vauhdikas ja koukuttava koko perheen strategiapeli. Robotit ovat laskeutuneet kaukaiselle planeetalle, jossa ne hakevat lisävirtaa jalokivistä. Helposti omaksuttavien pelisääntöjen avulla ohjaat robottiasi
käskykorteilla, taktikoit, välttelet esteitä ja nappaat jalokivet! Erikoiskomentokortit tuovat peliin lisää vauhtia, strategiaa ja ohjelmointia. Voit esimerkiksi kaapata toisen pelaajan robotin, räjäyttää esteen, toistaa komentoa ääretön kertaa tai suorittaa komentosarjan lentämällä. Pelikerrat ovat aina aivan omanlaisiaan! Ohjelmointi on yksi tulevaisuuden perustaidoista. Paitsi että ROBOGEM DELUXE on hauska perhepeli, sen avulla opit myös hahmottamaan ohjelmoinnin perusasioita – loogista päättelykykyä ja yksityiskohtaisten käskyjen antamista.

 

Spinderella / Marektoy Oy Ltd

Tähtää ja nappaa! Juokse ja väistä! Sinun täytyy olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Spinderella on hämähäkistyttävän hauska avaruudellista hahmottamista vaativa peli, joka sopii kaikille, jotka pitävät pikkuötököistä – tai haluavat oppia pitämään niistä vähän enemmän! Jännittävä kolmiulotteinen pelilauta ja magneettiset komponentit takaavat hauskan pelikokemuksen ja viihdyttävät kerta toisensa jälkeen!

 

Spookies / Tevella Oy

Kutkuttavan jännittävä seikkailupeli koko perheelle! Neljä rohkeaa kaveria ja heidän koiransa ovat menneet aavetaloon täydenkuun aikana. Aaveet ja muut vaarat vaanivat pelaajia vanhassa hylätyssä talossa. Kuka uskaltaa kiivetä talossa korkeimmalle ja kerätä matkalla huikean määrän Spookies -merkkejä? Pelissä edetään noppien pistemäärän mukaan. Sinun pitää päättää, heitätkö kerralla neljää, kolmea vai kahta noppaa. Ainoastaan kahden nopan pisteluku huomioidaan. Jos otat liian suuren riskin, se voi pudottaa sinut kerrosta alemmaksi. Jos pelaat liikaa varman päälle, niin Spookies -merkkien kerääminen hidastuu. Sopiva riskinotto, taktikointi ja tuuri ratkaisevat pelin eduksesi. Voittaja on pelaaja, joka pelin lopussa on kerännyt eniten pisteitä Spookies -merkeillä. 2-5 pelaajaa. Ikäsuositus: 8+.

 

Word Rush / Tactic Games Oy

Laita yhdeksän kirjainkorttia laudalle, käännä aihekortti ja käännä tiimalasi! Sinun on keksittävä sanoja jotka alkavat kirjainlaudalla olevilla kirjaimilla, mutta mitä pidempään mietit, sitä enemmän aikaa muille pelaajille jää!