5 vinkkiä aikuiselle – näin heittäydyt leikkiin

Leikki on lapsille luontaista, mutta aikuisille heittäytyminen voi olla välillä hankalaa. Kokosimme viisi vinkkiä, jotka auttavat hyppäämään leikin maailmaan.

Juhlapyhinä lasten nauru raikaa, kun saa leikkiä ja tanssia erilaisten joululaulujen tahtiin. Riemu on sitäkin suurempi, kun joululahjaksi saadut lelut ja pelit testataan ensimmäistä kertaa. Usein kutsun leikkiin saa myös aikuinen, jolle leikkiin heittäytyminen voi kuitenkin tuottaa päänvaivaa.

1. Anna lapsen ohjata

Kuuntele leikin mestareita eli lapsia! Lapsi mielellään ohjaa aikuista, koska se saa lapsen tuntemaan itsensä kuulluksi ja tärkeäksi. Aikuisen ei myöskään tällöin tarvitse itse keksiä juonenkäänteitä leikkiin.

2. Rentoudu

Leikin maailmaan heittäytyminen on helpompaa, kun unohtaa arjen kiireet, työasiat ja sen yleisen harhaluulon, ettei leikki kuuluisi aikuisille! Kun ajatukset ovat kiinni leikkihetkessä, leikki voi tulla kuin itsestään. Leikkimistä voi ajatella myös hyödyn kautta: leikki on mitä mainioin tapa rentoutua ja lievittää stressiä!

3. Laita musiikki soimaan

Erityisesti lastenlauluihin on helppo keksiä laulun mukaisia liikkeitä. Lapsi myös mielellään opettaa liikkeitä aikuiselle. Mikään ei ole lapsista niin hauskaa kuin hupsusti tanssiva aikuinen!

4. Keskity yhdessäoloon

Ei kannata miettiä, osaako leikkiä oikein, koska leikkimiselle ei ole oikeaa tapaa. Leikki voi olla lähes millaista vain. Lapsi ei myöskään välitä siitä, kuinka hyvin aikuinen osaa heittäytyä ja leikkiä. Hänelle tärkeintä on leikkiä yhdessä aikuisen kanssa.

5. Harjoittele

Loppujen lopuksi heittäytyminen vaatii rohkeutta. Rohkeutta voi ylipäätään kehittää monin tavoin, kuten kiipeämällä korkealle seikkailupuistossa tai vaikka laulamalla karaokea. Mitä useammin käy pelkoaan päin, sitä enemmän se helpottaa. Sama pätee leikkiin heittäytymiseen. Mitä enemmän leikit, sitä helpommaksi se muuttuu!